美容扮靚

跳至

首頁
12345...84

尾頁

大宅

唔經唔覺已經3個星期,要減40磅,6+2,好漫長。

大家做緊甚麼運動?

我依家每個星期至少做5次45分鐘帶氧運動,我多數在家玩太空漫步機45分鐘加前後拉筋各10分鐘,亦試過落街快步行45分鐘。

男爵府

2024年龍年勳章

引用:唔經唔覺已經3個星期,要減40磅,6+2,好漫

原帖由 書蟲 於 15-03-30 發表
唔經唔覺已經3個星期,要減40磅,6+2,好漫長。

大家做緊甚麼運動?
請問6+2要減幾多磅同埋幾$?

大宅

引用:Quote:原帖由 書蟲 於 15-03-30 發表唔經唔

原帖由 ck816 於 15-03-30 發表
請問6+2要減幾多磅同埋幾$?
我要減42磅,around $13k

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:書蟲 的帖子

點解6+2咁長嘅?乜唔係每月可減6-8 磅?

大宅

回覆:米施洛 part 9

我減左3個星期先減到4磅,不過有收穫,起碼依家戒左好多不良飲食習慣,連便秘都冇埋。

我的目標唔係只限減磅,希望減脂肪和身體健康。

大宅

回覆:ck816 的帖子

為了健康,已下定決心今次一定要成功

男爵府

2024年龍年勳章

引用:為了健康,已下定決心今次一定要成功+

原帖由 書蟲 於 15-03-31 發表
為了健康,已下定決心今次一定要成功

男爵府

2024年龍年勳章

我約咗做分析,唔知到時要比幾錢呢!

大宅

引用:我約咗做分析,唔知到時要比幾錢呢!

原帖由 ck816 於 15-03-31 發表
我約咗做分析,唔知到時要比幾錢呢!
我係即日俾錢

大宅

D餐難跟嗎?

大宅

引用:D餐難跟嗎

原帖由 jaqueenie 於 15-03-31 發表
D餐難跟嗎?
唔難跟,我好鍾意食佢地嘅纖房菜

大宅

回覆 書蟲 的帖子

我同大家分享下, 我兩年前跟米記用4個月減左18磅, 我JOIN 完後到而家都有KEEP住運動同唔亂食違禁品 (菠蘿包、干炒牛河、汽水等), 除違禁品外, 我無介口同限量, 而家都無反彈仲輕多少少
其實JOIN米記只係開始, 最重要既係學懂一套健康減磅方法, 我當時要減成30磅架, 雖然唔達標,我1.65高, 而家120磅, 著M碼衫, 我對自己身型已經滿意, 年紀大左太瘦會好干, 但我已經養成左恆常運動的習慣, 由初初行幾百米都氣喘, 而家可以一口氣跑7公里, 我個人覺得其實減肥好容易, KEEP FIT至最難, 所以就算減完之後, 都一定要KEEP住做運動至唔反彈, 我比自己既原則係, 美食之後要要做運動還債, 運動至真正KEEP到體重, 令皮膚,身體線條都靚D, 千祈唔好用藥減肥, 得不償失, 加油啦 !

大宅

引用:回覆 書蟲 的帖子我同大家分享下, 我兩年前

原帖由 nonowong 於 15-03-31 發表
回覆 書蟲 的帖子

我同大家分享下, 我兩年前跟米記用4個月減左18磅, 我JOIN 完後到而家都有KEEP住運動同唔 ...
謝謝分享。我現在剛開始都跑唔到步,只可以快步行。我跑唔夠半個圈心跳率已經去到150,請問妳練左幾耐先跑到呀?

大宅

回覆 書蟲 的帖子

唔駛心急架, 我剛開始係快行1公里, 因為果時個身比較重, 所以係跑唔郁, 身體習慣郁動之後, 我就每兩個星期開始加500米, 慢慢加到7公里, 因為你會慢慢瘦左, 然後就可以行多跑少, 慢慢跑多行少, 到而家全巳程跑, 大概要用9個月左右 !
我有一個亞Q原則運動係要享受, 唔可以令自己太辛苦, 千祈唔好嚇怕自己, 所以我係一步步慢慢來的, 總之今日的我進步過兩星期前的我就OK啦, 運動、減肥都係長久戰, 係自己挑戰自己, 唔駛心急既 ! 如果你心跳去到150, 真係太高啦, 真係唔好心急, 慢慢來 !

子爵府

回覆:米施洛 part 9

我啱啱約咗下星期做分析,請問有冇JM可以借membership no. 一用?之前試過營匯,跟足餐單3個月但一磅都減唔到!

個c當初拍晒心口話實減到,最後extended 兩個月先減1磅。到最後話我係基因問題所以無辨法減!

我好想減,但亦唔想掉錢落咸水海

Ching1127  Pls check pm  發表於 15-4-1 09:54

大宅

引用:我啱啱約咗下星期做分析,請問有冇JM可以借

原帖由 MyTulip 於 15-03-31 發表
我啱啱約咗下星期做分析,請問有冇JM可以借membership no. 一用?之前試過營匯,跟足餐單3個月但一磅都減唔 ...
吓,我join左3個星期已經減左3磅。妳打算減幾多磅呀?

子爵府

引用:Quote:原帖由+MyTulip+於+15-03-31+發表我

原帖由 書蟲 於 15-03-31 發表
吓,我join左3個星期已經減左3磅。妳打算減幾多磅呀?
最少20磅。之前唔係米施洛減,而家約咗下星期做分析,所以想借membership no.

大宅

我啱啱約咗下星期做分析,請問有冇JM可以借membership no. 一用?之前試過營匯,跟足餐單3個月但一磅都減唔 ...
妳之前跟營x,有冇做運動呀?除左跟足營養師的餐單,運動的配合也很重要。祝妳減磅成功

子爵府

我本身有做開,但c話要先停。落咗磅再做,因為一路冇落磅,所以冇做

男爵府

你個case同我個女一樣,join營x,跟足餐單有運動,三個月只减兩,三磅。我同佢join咗米記4+1,四月十日睇片

首頁
12345...84

尾頁

跳至