興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

我隻女 ( POODLE, 歲幾大 ) 早排唔肯食糧, 咁我就每晚蒸 D 雞胸肉溝落 D 乾糧度比佢食, 佢好鍾意食, 所以我都整咗個幾星期, 但係發覺佢 D POO POO 好似濕過之前好多咁, 又覺得佢疴得有 D 辛苦, 啱啱喺另一個 FORUM 見有人話原來雞肉 + 乾糧會令佢哋疴, 我想問吓你哋狗狗有冇呢個問題???

男爵府

我都係養poodle,我隻仔5歲,我都係白洽雞肉再加乾糧佢食,佢無事啵

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

chowkarman 發表於 15-3-31 17:01
我隻女 ( POODLE, 歲幾大 ) 早排唔肯食糧, 咁我就每晚蒸 D 雞胸肉溝落 D 乾糧度比佢食, 佢好鍾意食, 所以我 ...
日日食佢唔受得啦.始終都係有油份.我隻都係.食雞會敏感皮膚癢.唔好日日比.
我兩隻食飯+狗罐頭.有時比牛,比下魚,.少少新鮮蔬菜粒.煲左湯果日就食豬肉.當然要用水沖淡.冇煮飯就食狗糧當飯.

早餐食少少狗糧.

象牙宮

我兩隻食狗糧加雞肉 or三文魚柳完全無問題。淨糧完全吾食。

禁止訪問

大宅

嗰日買咗另一隻味O既糧比佢, 呢兩日乾糧 ONLY, 明顯 D POO POO 正常返, 但係就食得好唔開心咁............. 過兩日再試雞肉 ONLY, 唔溝乾糧, 睇吓得唔得~~~

大宅

引用:我隻女 ( POODLE, 歲幾大 ) 早排唔肯食糧,

原帖由 chowkarman 於 15-03-31 發表
我隻女 ( POODLE, 歲幾大 ) 早排唔肯食糧, 咁我就每晚蒸 D 雞胸肉溝落 D 乾糧度比佢食, 佢好鍾意食, 所以我 ...
可能雞肉敏感呀,我狗狗之前病左,醫生叫白烚雞肉+飯比佢食,點知愈食愈肚痾,聽人話好多會雞肉敏感,我停左雞肉就無事,所以而家買糧都唔買雞肉

大宅

回覆 Wy0912 的帖子

係呀, 我諗我隻女都係對雞肉敏感, 停咗好好多 ^.^

首頁

尾頁

跳至