親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

5月尾出發,其中3天打算包車由台中去日月潭再去清境,最後返台中。
第1晚住日月潭,第2日晚住清境, 第3晚返台中。
想玩埋寶島時代,妖怪村,車呈,集集,18度c巧克力,921地震館,紙教堂,日月潭遊湖,清境青青世界....
1) 3天包車可玩得晒嗎?
2) 如不可以玩晒,邊個最不就腳或不值得去?
3) 路線點安排?
4) 有包車介紹嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

hilarychu 發表於 15-4-1 00:44
5月尾出發,其中3天打算包車由台中去日月潭再去清境,最後返台中。
第1晚住日月潭,第2日晚住清境, 第3晚 ...
完全唔可能。。。你用 google map 規劃行程查下景點之間既車程要幾耐先啦。。。
plan 自由行要學識用呢個,對好多方面 plan 野都好有幫助,
好過次次要問人又要等人答你

教學:
http://shampoolee.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=3420662

禁止訪問

禁止訪問

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 BK Milk勳章

男爵府

我上年十月其中幾日行程同您差唔多,您可以參考下:

Day 2(包車):上午十時至七時:台中市酒店→台中彩虹眷村→寶島時代村→埔里元首館→埔里18度巧克力工坊→清境民宿
Day 3(民宿免費車):青青草原,清境小瑞士一帶
Day 4(點對點包車,清境民宿代訂):清境到日月潭(點對點):日月潭遊湖→纜車→遊湖→日月潭民宿
Day 5(包車):上午十時三十分至七時三十分:日月潭水社民宿→車埕→集集→妖怪村→天空之橋→台中鼎王
Day 8(包車):上午十一時至八時:飛牛牧場→高美濕地→梧棲漁港→東海大學路思義教堂→台中宮原眼科→勤美誠品綠園道→台中市酒店

我搵「台中假期」包車三日

大宅

回覆 hilarychu 的帖子

hi,我都係5月尾出發自由行如果唔包車,就無得玩甘多景點
我5月26日住清境,另兩晚住埔里鎮,自己搭公車
hea下,清境玩一日,日月潭加集集一日
跟著一日去下埔里鎮附近景點,再去下紙教堂
最後一晚住台中市,行下,買下手信,夜機返香港
其實人多包車係最好既

別墅

好媽媽勳章

引用:你第一天幾點鐘起程?如果可以到曰月潭之前

原帖由 orangeprice 於 15-04-01 發表
你第一天幾點鐘起程?如果可以到曰月潭之前去兩個景點,在曰月潭坐船及坐纜車可留在第二天早上,在纜車看到 ...
可否pm台中司機資料給我,謝謝先!

大宅

回覆 orangeprice 的帖子

pls pm the driver's infromation, thank you!

首頁

尾頁

跳至