想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我2月18日小產左,14week,睇政府醫生就話清晒,3月19日來m.請問係咪代表清晒?我需要再睇私家再照多次嗎?政府醫院4月尾再覆診。。。

男爵府

chunwcm 發表於 15-4-1 03:59
我2月18日小產左,14week,睇政府醫生就話清晒,3月19日來m.請問係咪代表清晒?我需要再睇私家再照多次嗎? ...

應該係醫院覆診時, 醫生幫你照, 話你清晒就 = 無組織再痴住係個子宮
但其實可能仲有d瘀血未排清的, 呢d照未必見到晒

不過就唔需要特別再去私家照既 (除非你信唔過政府醫院啦)

如果想排得清d既, 可以去睇中醫, 佢會開藥俾你補身 & 排清

加油~ 我都小產過, 而家再bingo已經5個月了
小產完先知, 原來好多時都會有小產發生, 係常見之事
唔需要太擔心
最重要好好調理身子(中醫真係幫到手的), 食下雞煮酒, 好好休息訓夠坐小月
令身體 & 子宮都修復得好, 之後再準備開工就會順利好多架喇
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴22:6)

大宅

引用:Quote:chunwcm 發表於 15-4-1 03:59 我2月1

原帖由 donnaho7 於 15-04-01 發表
多謝你呀,解除我的擔心,我有睇中醫,希望bb再來搵我。。。祝你一切順利!
再次感謝你回覆,現在冇咁擔心啦!

複式洋房

回覆:donnaho7 的帖子

我想問你小產休息左幾耐先再開工……我2月小產左,3月尾m到……想再努力……但又驚再小產。政府醫生叫我來m 3次先開工……我覺得好似耐左的的

大宅

引用:我想問你小產休息左幾耐先再開工……我2月

原帖由 phyllisko 於 15-04-01 發表
我想問你小產休息左幾耐先再開工……我2月小產左,3月尾m到……想再努力……但又驚再小產。政府醫生叫我來m ...
我都係等3次m先再開工,急唔來。。。等身體ready先。。。

大宅

回覆:小產後來m代表清晒嗎?

想問下你地,小產後來M是否好似之前咁?
我2月小產,之後啲M只得3日左右,第4日有DD啡,不過就感覺頭3日真係黎得超多,血崩咁滯!以前M都有5日。
會不會有咩問題㗎

複式洋房

回覆:Bk091011 的帖子

其實我都係甘,頭個幾日黎m超多……坐一陣起身就湧出黎。勁驚過底。我聽聞小產後第一次黎m係會超多

伯爵府

BK Milk勳章

引用:我2月18日小產左,14week,睇政府醫生就話清

原帖由 chunwcm 於 15-04-01 發表
我2月18日小產左,14week,睇政府醫生就話清晒,3月19日來m.請問係咪代表清晒?我需要再睇私家再照多次嗎? ...
其實你驚未清哂既話,用驗孕棒驗下,如果顯示冇懷孕就代表清哂!
小產後第一次黎m真係超多血,直情好似血崩咁

大宅

引用:Quote:原帖由 chunwcm 於 15-04-01 發表我2

原帖由 許c9 於 15-04-03 發表
其實你驚未清哂既話,用驗孕棒驗下,如果顯示冇懷孕就代表清哂!
小產後第一次黎m真係超多血,直情好似血崩 ...
唔該晒你呀!超級唔該晒,我剛用驗孕棒,冇懷孕呀,因為我好驚清唔晒,發炎。。。唔該晒!

首頁

尾頁

跳至