懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知係咪因為自己大住個肚比人炒左,之前返工既時候又返得好唔開心,依家36WKS拉,先覺得自己好似有抑鬱,開始唔想出街,唔想同人請野,成日想收埋自己係房入面,一回想起之前返工果時,由其係D人問我關於呢D野果陣,我既情緒都好難控制,有時會想望住個窗跳落去....
我應該點做好?

複式洋房

回覆:WINNIE0216 的帖子

出去行下,可以親親大自然,越唔出門越亂想

男爵府

DHA勳章

你仲有你的bb等緊你,千其唔好呀,其實工作雖然緊要,但係有咩重要過得自己生命,同自己bb,有無同老公家人傾下呀?

男爵府

唔好呀, 好快見到bb架喇, 去睇醫生啦

但係你大住肚係唔可以炒你架wo

別墅

回覆 Galaxymommy 的帖子

但係我真係唔係好想再出街,我老公同屋企人都好忙,又冇朋友陪我.....

男爵府

WINNIE0216 發表於 15-4-2 15:05

但係我真係唔係好想再出街,我老公同屋企人都好忙,又冇朋友陪我..... ...
唔出街都可以做好多野丫, 執下bb野, 望下d衫仔好快bb就出世著得架喇

別墅

回覆 Leeleelau 的帖子

我同屋企人一向冇野講,我老公放工返到屋企沖完涼食完飯,就自然睇住電視/電影就訓著覺....

別墅

有時我愈望住BB D野,就愈唔開心,係我老公同屋企人面前又唔可以比佢地見到我喊

男爵府

DHA勳章

但老公既鼓勵真的比任何人都重要,不如打開個心,大家下,之後的路更重要,add oil mama

複式洋房

回覆:臨生之前一個月先發覺自己有抑鬱,點算好?

你是不是第一胎?如果係,可能愈近生就愈有壓力同不安,咁樣都會令到你有唔開心嘅情緒架!但你想想,還有一個月就可以見到bb,咩都唔再重要!你要捱埋佢!加油!

複式洋房

引用:回覆+Galaxymommy+的帖子但係我真係唔係好

原帖由 WINNIE0216 於 15-04-02 發表

但係我真係唔係好想再出街,我老公同屋企人都好忙,又冇朋友陪我..... ...
我都試過無做野一段時間,日頭自己在家,我明白你心情,你可以煲下劇,甚至自己出去食個甜品開心下,再唔係行下街買少少野獎勵下自己。 同埋你要同老公和朋友傾訴下,一定會放鬆d架。

大宅

回覆:臨生之前一個月先發覺自己有抑鬱,點算好

Jm願意上bk講,已經係好嘅開始啦!唔好唔開心啦!千其米做傻事~就快見到bb啦!成日係屋企係會亂林嘢㗎啦~你可以同BB傾計,同俱玩下,煲下劇好快就過一日啦!加油呀!

男爵府

WINNIE0216 發表於 15-4-2 15:08
回覆 Leeleelau 的帖子

我同屋企人一向冇野講,我老公放工返到屋企沖完涼食完飯,就自然睇住電視/電影就訓著 ...
咁你地點交流? 一定唔會咁冷淡架, 如果唔係個BB點整出來, 試下同佢傾下啦, 男人唔主動講野但唔代表唔聽女人

珍珠宮

回覆:臨生之前一個月先發覺自己有抑鬱,點算好

唔好諗唔開心嘅嘢,聽下開心嘅音樂。

大宅

引用:唔知係咪因為自己大住個肚比人炒左,之前返

原帖由 WINNIE0216 於 15-04-02 發表
唔知係咪因為自己大住個肚比人炒左,之前返工既時候又返得好唔開心,依家36WKS拉,先覺得自己好似有抑鬱,開始 ...
1)係你自動唔做?定佢岀信炒你?
2)BB緊要?一岀世你有排忙,你準備好佢嘅野未?諗下,佢岀世後,成日對住你笑
3)香港地仲叫有手有腳餓唔死,東家唔打,打西家。自己緊要啲身體。
4)你一個星期都要覆診一次,順便去下公園。休息下,俾自己輕鬆下。
5)阿媽唔昜做,輕鬆啲。哈哈 佢最小要你管佢十八年,加油。

別墅

我同我老公未有BB之前,都成日有呦交,因為我工作上既野同埋佢唔信任我,覺得我未玩夠咁,但其實我係好愛我老公佢自己唔知姐,無人會鍾意成日掛住係咀邊講果3個字嫁嗎,男人都唔會拉,試過有次係佢工傷期呦交,佢話要離婚,佢係一隻牛黎,講咩都唔入耳,之後過左冇耐先冇事,後來有左bb,我老公係接受唔到咁,要過左一排先接受到

佢唔係唔錫我,但係佢每日返工,放工返到屋企已經攰到唔想講野,假日的話出街,佢又驚d人會撞親我,所以多數都唔會出街

複式洋房

但係你而家嘅情況必須出去走動多D,晒下太陽,身體會產生多巴胺令你開心D,最好去下赤柱,郊外,離島,不是旺角尖沙咀,行下晒下,個人會精神好多,諗野會正面D

別墅

回覆:臨生之前一個月先發覺自己有抑鬱,點算好?

試下食少少所謂唔健康既食物!會開心好多

別墅

唔係我自己話唔做,係佢地炒我嫁,我真係好嬲

我本身係鍾意晒太陽既人,一唔開心就好想去晒太陽,但係依家........冇左果種衝動,反而成日想呢埋係屋企,唔想出街

男爵府

嗯, 都明既, 你唔想見人咁自己搵D自己野做, 行下街咁, 一定要幫番自己起身呀, 唔好繼續落去, 好大wok架

首頁

尾頁

跳至