親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

4月1,2啱啱玩完回來。

小童2日多次進入海洋世界 rmb 360.

之前住橫琴酒店住客有vip手帶,某些機動遊戲可免排隊,呢個優惠已經係3月取消。

酒店住客可提早半小時,於930入場,超級搵笨,只可以係入場區域行下shop,和其他人一樣10點才可進入園區。

景區分時間開放,不是在10點全部開,有些11點才開。在11點開放區域排定隊,咁玩機動遊戲就不用等咁耐。

有些遊戲會令人全身濕透,即棄雨衣要rmb 15元件,帶定好。

雖然話唔準帶水和野食,但檢查唔嚴。

野食價錢可接受,一個餐rmb48至60,屈臣水rmb15。

企鵝酒店就係海洋王國門口,馬戲酒店遠dd,8至10分鐘,樓下有好多食店,但有d好似未營業。橫琴酒店最遠,但帶小朋友行也只需15至20分鐘。

橫琴酒店的海港食街(一間餐廳)味道ok,價錢合理。

住橫琴酒店有免費水上樂園門票送,小朋友可玩1至2小時,設施方面,足夠小朋友玩得開心是室內和暖水。

室外泳池不開放,有個池養咗sea turtle和海豚,隨時可以去近距離去睇。

fionaleung43    發表於 15-4-10 00:01

男爵府

畀面勳章

回覆:珠海長隆海洋王國玩完分享

👏👏👏

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:ilovemiffy 的帖子

大宅

謝謝分享我地7/4出發,兩日一夜

:-?

大宅

Thanks! 我地6號去,期待中,希望好天!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Thanks! 我地6號去,期待中,希望好天!

原帖由 妙妙媽 於 15-04-03 發表
Thanks! 我地6號去,期待中,希望好天!
我都係6號去呀

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:4月1,2啱啱玩完回來。小童2日多次進入海洋

原帖由 ilovemiffy 於 15-04-03 發表
4月1,2啱啱玩完回來。

小童2日多次進入海洋世界 rmb 360.
邊間酒店好d

大宅

係抄襲,吸收,集迪士尼,海洋公園大成,再發揚它們的優點,不過都好推薦大家去玩。

大宅

我9号去

子爵府

小小温馨提示:
如住橫琴酒店的朋友,在樂園完場時才離開,不要貪一時之快,打算近近地在企鵝酒店揾食。昨晚就是想快走去企鵝酒店揾食,去到酒店,可能新開,個個職員D答案到不同,有D答噴泉廣場有野食,但去到,收哂檔。指示牌有寫美食廊,有D唔知係邊,有D話未開,有D話企鵝酒店現在只有自助餐,冇其他野食。當時8點50分,我地放棄,打算返橫琴食,再問D職員,又一次被誤導,話有9點有穿梭巴士,後來問司機,其實9點半才有,我地唯有靠自己,行返去橫琴酒店才食晚餐

別墅

請問住企鵝酒店可否去橫琴水上樂園玩? 因為見唔到website有得買水上樂園门劵!

大宅

橫琴酒店到海洋王國的穿梭巴士係30分和整點由酒店開出,回酒店的穿梭巴士則由15分和45分開出。

大宅

引用:請問住企鵝酒店可否去橫琴水上樂園玩

原帖由 minichan1 於 15-04-04 發表
請問住企鵝酒店可否去橫琴水上樂園玩? 因為見唔到website有得買水上樂園门劵! ...
不是酒店的住客也可到水上樂園玩,到入口買門票,好似小童rmb90,大人120咁上下,去到先參觀再決定玩唔玩,免費玩得過,比錢就就要諗諗。

男爵府

回覆 ilovemiffy 的帖子

請問水上樂園暖水池夠暖嗎?

別墅

引用:我9号去

原帖由 thy821 於 15-04-03 發表
我9号去
我都是9号,你住那間,我还未訂

大宅

回覆:bobolam 的帖子

ok,再唔係著佢提供的小童救生衣玩,就一定夠暖

公爵府

回覆 ilovemiffy 的帖子

請問海港食街開到幾點?玩到樂園關門先去食ok嗎?
我住馬戲酒店,諗住嗰度冇嘢食就去橫琴食埋先返酒店

大宅

回覆:littledot 的帖子

未close
橫琴酒店海港食街,食物ok
另外兩間酒店很多也未開業
小菜around $68

大宅

引用:Quote:原帖由 thy821 於 15-04-03 發表我9

原帖由 kasechan 於 15-04-04 發表
我都是9号,你住那間,我还未訂
老公訂了 橫琴酒店
中旅book.的

子爵府

想問酒店有冇free wifi?

首頁

尾頁

跳至