親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

4月1,2啱啱玩完回來。

小童2日多次進入海洋世界 rmb 360.

之前住橫琴酒店住客有vip手帶,某些機動遊戲可免排隊,呢個優惠已經係3月取消。

酒店住客可提早半小時,於930入場,超級搵笨,只可以係入場區域行下shop,和其他人一樣10點才可進入園區。

景區分時間開放,不是在10點全部開,有些11點才開。在11點開放區域排定隊,咁玩機動遊戲就不用等咁耐。

有些遊戲會令人全身濕透,即棄雨衣要rmb 15元件,帶定好。

雖然話唔準帶水和野食,但檢查唔嚴。

野食價錢可接受,一個餐rmb48至60,屈臣水rmb15。

企鵝酒店就係海洋王國門口,馬戲酒店遠dd,8至10分鐘,樓下有好多食店,但有d好似未營業。橫琴酒店最遠,但帶小朋友行也只需15至20分鐘。

橫琴酒店的海港食街(一間餐廳)味道ok,價錢合理。

住橫琴酒店有免費水上樂園門票送,小朋友可玩1至2小時,設施方面,足夠小朋友玩得開心是室內和暖水。

室外泳池不開放,有個池養咗sea turtle和海豚,隨時可以去近距離去睇。

fionaleung43    發表於 15-4-10 00:01

大宅

回覆:珠海長隆海洋王國玩完分享

係抄襲,吸收,集迪士尼,海洋公園大成,再發揚它們的優點,不過都好推薦大家去玩。

大宅

回覆:珠海長隆海洋王國玩完分享

橫琴酒店到海洋王國的穿梭巴士係30分和整點由酒店開出,回酒店的穿梭巴士則由15分和45分開出。

大宅

引用:請問住企鵝酒店可否去橫琴水上樂園玩

原帖由 minichan1 於 15-04-04 發表
請問住企鵝酒店可否去橫琴水上樂園玩? 因為見唔到website有得買水上樂園门劵! ...
不是酒店的住客也可到水上樂園玩,到入口買門票,好似小童rmb90,大人120咁上下,去到先參觀再決定玩唔玩,免費玩得過,比錢就就要諗諗。

大宅

回覆:bobolam 的帖子

ok,再唔係著佢提供的小童救生衣玩,就一定夠暖

大宅

引用:想問酒店有冇free wifi

原帖由 sugarcheung 於 15-04-05 發表
想問酒店有冇free wifi?
房間一定有,大堂都有,餐廳有時冇。

大宅

引用:Quote:原帖由 ilovemiffy 於 15-04-03 發表

原帖由 妙妙媽 於 15-04-06 發表
請問住橫琴灣酒店係咪就咁著件泳衣加浴袍去水上樂園就得呀?
我見有人咁著,但要經過大堂,我自己認為唔好睇,所以去到換

大宅

引用:Quote:ilovemiffy 發表於 15-4-6 14:59 我

原帖由 wahchiman 於 15-04-06 發表
水上樂園有儲物櫃?
租Locker20元,按金30元,有更衣室,有熱水沖涼

大宅

引用:樓主,請問啱三歲小朋友,90cm高玩嗎?Thx

原帖由 20150501 於 15-04-06 發表
樓主,請問啱三歲小朋友,90cm高玩嗎?
Thx
你意思是水上樂園嗎?可以啊

大宅

引用:Quote:原帖由 ilovemiffy 於 15-04-03 發表

原帖由 吉茄 於 15-05-11 發表
請問海洋王國可以2大人玩到2日嗎?還是第二日下午過返澳門玩好呢?謝謝!

...
h過澳門好d

首頁

尾頁

跳至