親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

CHAIRMUI 發表於 15-4-6 06:02
未閂架,問過漁港食街職員話關10點半。今晚食左,幾滿意,多謝jm推介。不過夜晚行過去有d黑,有冇帶住小朋 ...

是在長隆範圍內,還是要行出去,大約行多久?

男爵府

mok囝 發表於 15-4-8 23:14
我都系吖,去橫琴口岸前面一排的士夾埋都話要50,我地都吾上,最後無辦法之下由職員話同我問左架40既,只好 ...

我到橫琴口岸直情無問的士價,因我哋6個人要分2架的士,又只得1名男士,儘量都想1架車過
最後有白牌車(7人車)開價100降到60,再比我講到50,計落差不多
回程15分鐘前call返個司機,都好方便,不過可能8/4 & 9/4人少D,個價先無咁貴

男爵府

MSKAKACHAN 發表於 15-4-10 12:24
提大家張海洋王國入場票可玩兩日千其唔好唔見,我有親戚掉咗第二日足足攪了差不多一小時才辦妥手續先入得, ...

昨天剛回來,企鵝酒店自助餐廰有個位置都可以對住真企鵝
可惜現在預備緊,打聽咗15/4開始會有真企鵝進駐
自助早餐都好OK,我哋平日,個場大,人唔多
食物款色多,攞嘢食基本上唔駛點排隊,行埋去就可以了...

男爵府

SHARONJULIO215 發表於 15-4-22 12:32
回覆 shystc 的帖子

請問企鵝酒店房間大嗎?

普通大,應不算細間...
2張4尺床,2個小床頭櫃,近窗邊有單坐位梳化及小枱
我懷疑佢比咗温帶房我,沒有太大特色,房間啡橙色為主
係牆上有2"棧"企鵝型的壁燈 & 床單有大企鵝圖案...

房務員執房時,我8掛去睇過藍色 和 綠色的房(應該係極地房)感覺清新...明亮
同官網相片一樣,你可以參考吓http://zh.chimelong.com/Penguinhotel/room.shtml

P.S: 個人不太著意房間大小,基本上放低行李已好心急入樂園玩,第2天早餐後已辦退房,除咗睡覺,無乜時間留係房...

男爵府

Mrs周 發表於 15-4-24 16:20
我見溫帶房係貴過極地房,我都好想知有咩分別.

眼望我都認為一樣咁大....不過無8到睇埋洗手間...
我同阿女都鐘意極地房多D
温帶房連走廊都較極地房暗(啡色系)...極地房連走廊都分為藍色,綠色系

首頁

尾頁

跳至