親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+kasechan+於+15-04-05+發表2

原帖由 thy821 於 15-04-06 發表
嘩,你好平喎, 我地四千幾喎!!
三船飛
三早餐
四千幾兩日一夜?好貴啊

公爵府

回覆 CHAIRMUI 的帖子

我昨晚都去食左
味道幾好,餸菜唔貴,不過茶錢要10元一位同埋加15%

宜家身在馬戲酒店食緊早餐,超超超多人,尋晚酒店好似係full booking的,我老公去攞兩杯咖啡,半個鐘先返到嚟!

子爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆+CHAIRMUI+的帖子我昨晚都去食左味道幾

原帖由 littledot 於 15-04-07 發表
回覆 CHAIRMUI 的帖子

我昨晚都去食左
馬戲酒店得唔得?裝修味勁唔勁?

Be Happy

公爵府

回覆 康媽 的帖子

仲有少少裝修味,不過唔嚴重,唔會令人聞到唔舒服
酒店ok,不過我揀佢係因為新同平,佢嘅裝修係比較簡單,冇浴缸,最搞笑係連雪櫃同浴袍都冇,不過我住6樓係落地窗同埋有個平台,呢個唔錯!如果想靚同豪華,揀返橫琴灣會好啲。
不過套票減左門票價錢,房+早餐都只是500幾人仔,呢個價錢嚟講都係滿意嘅!

子爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆+康媽+的帖子仲有少少裝修味,不過唔嚴

原帖由 littledot 於 15-04-07 發表
回覆 康媽 的帖子

仲有少少裝修味,不過唔嚴重,唔會令人聞到唔舒服
唔該哂,我都覺得佢抵住,諗住玩番兩日

Be Happy

別墅

引用:4月1,2啱啱玩完回來。小童2日多次進入海洋

原帖由 ilovemiffy 於 15-04-03 發表
4月1,2啱啱玩完回來。

小童2日多次進入海洋世界 rmb 360.
樓主。check in小朋友要不要証件。thx

男爵府

回覆:kasechan 的帖子

不要,小朋友要度高。

大宅

引用:Quote:原帖由 thy821 於 15-04-07 發表我的

原帖由 kasechan 於 15-04-07 發表
我們也是2天自由出入

別墅

引用:Quote:原帖由 kasechan 於 15-04-07 發表我

原帖由 thy821 於 15-04-08 發表
不過都玩不到2天。去到check in。入去海洋睇下。然後泳水,食飯睇馬戏。第二天食早餐,入海洋。玩完返深入

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:珠海長隆海洋王國玩完分享

小朋友早餐要唔到度高先可以入?

大宅

引用:Quote:原帖由 thy821 於 15-04-08 發表不過

原帖由 kasechan 於 15-04-08 發表
不過都玩不到2天。去到check in。入去海洋睇下。然後泳水,食飯睇馬戏。第二天食早餐,入海洋。玩完返深入
...
我早上0930船, 去到珠海再坐酒店接駁車, 到酒店就寄存行李, 之後就入海洋王國啦。 晚上8點睇馬戲,。
如果海洋好玩, 第二日早餐後, 我會再入海洋王國, 0430pm 再坐接駁車回碼頭, 6點船。

大宅

引用:小朋友早餐要唔到度高先可以入?

原帖由 Mrs周 於 15-04-08 發表
小朋友早餐要唔到度高先可以入?
見到門口有度高

公爵府

回覆 Mrs周 的帖子

要,我見到前的小朋友行埋去度

大宅

我尋日返來,其它都算可以接受,唯一酒店職員個個答案唔同,接駁巴士話可以去禮賓部預訂的士,禮賓部又話唔得,可以的士站等,真係去等就一架都無,勁多黑車,漫天開價,連職員都幫手招呼上黑車!

大宅

回覆:兜兜要轉轉 的帖子

對,全部的士都獅子開大口,海洋王國,企鵝,馬戲酒店都無的士可搭,配套未系好完善。

大宅

mok囝 發表於 15-4-8 16:09
對,全部的士都獅子開大口,海洋王國,企鵝,馬戲酒店都無的士可搭,配套未系好完善。

...
根本就係同酒店職員夾埋,逼你無辦法要上車,有咩理由接駁巴士唔比提早一日買定,有咩理由得甘少位,有咩理由由得d黑車係酒店門口等客,而正常跳錶的士一架都無?call縂台都無用,d司機唔應,等住價高者得!

大宅

次次返大陸無論玩得幾開心都好,回程一定勁掃興!

大宅

我們在企鵝酒店門口搭的士,前面客人去珠海度假村,司機開價200人仔!我們去约地方就開100人仔,司機話懷壞錶,以往係要咁多,最後上車,錶又冇事,最後睇錶都係50多元,但因說好了100,我們就給100!

大宅

覺得司機不老實

大宅

我們在拱北車站搭的士上長隆,有人撩我們搭他們車,話仲平!開價100、120及150都有,成日話不用排隊,又便宜,因的士站好多人,最後我們無理他們,因為個個開價不同,便繼續排隊,最後我們只花了約60多元的士錢便到長隆!

首頁

尾頁

跳至