親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我尋日返來,其它都算可以接受,唯一酒店職員個個答案唔同,接駁巴士話可以去禮賓部預訂的士,禮賓部又話唔得,可以的士站等,真係去等就一架都無,勁多黑車,漫天開價,連職員都幫手招呼上黑車!

大宅

mok囝 發表於 15-4-8 16:09
對,全部的士都獅子開大口,海洋王國,企鵝,馬戲酒店都無的士可搭,配套未系好完善。

...
根本就係同酒店職員夾埋,逼你無辦法要上車,有咩理由接駁巴士唔比提早一日買定,有咩理由得甘少位,有咩理由由得d黑車係酒店門口等客,而正常跳錶的士一架都無?call縂台都無用,d司機唔應,等住價高者得!

大宅

次次返大陸無論玩得幾開心都好,回程一定勁掃興!

大宅

betty10 發表於 15-4-8 16:46
我們在拱北車站搭的士上長隆,有人撩我們搭他們車,話仲平!開價100、120及150都有,成日話不用排隊,又便 ...
我由九洲港去橫琴灣酒店,跳錶67蚊,離開時的士全部開價150!好過去搶

大宅

littledot 發表於 15-4-8 18:33
回覆 兜兜要轉轉 的帖子

佢嗰度啲車票好似真係要即日買,我直頭係海洋王國外面車站售票處問,佢都係叫我明 ...
你小心d,話得15個巴士位,如果買唔到,要預早好多去等的士,我地7點船,5點開始等,6點先上到車,搭7去到碼頭,趕到死,司機話好塞車啊,又兜路避交通,塞鬼,一d都唔塞

大宅

littledot 發表於 15-4-8 18:33
回覆 兜兜要轉轉 的帖子

佢嗰度啲車票好似真係要即日買,我直頭係海洋王國外面車站售票處問,佢都係叫我明 ...
我都係呀,仲叫我去禮賓部book的士好過坐巴士,根本有心陷你

首頁

尾頁

跳至