親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆 兜兜要轉轉 的帖子

佢嗰度啲車票好似真係要即日買,我直頭係海洋王國外面車站售票處問,佢都係叫我明天嚟買即日票

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 +4熱血勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆+兜兜要轉轉+的帖子佢嗰度啲車票好似真

原帖由 littledot 於 15-04-08 發表

佢嗰度啲車票好似真係要即日買,我直頭係海洋王國外面車站售票處問,佢都係叫我明 ...
我早前去玩3日都係話只賣即日車飛

大宅

引用:Quote:mok囝 發表於 15-4-8 16:09 對,全部

原帖由 兜兜要轉轉 於 15-04-08 發表
根本就係同酒店職員夾埋,逼你無辦法要上車,有咩理由接駁巴士唔比提早一日買定,有咩理由得甘少位,有咩理 ...
佢地真係好老土架,大家夾埋,的士話唔計標,橫琴灣酒店去橫琴口岸話要40蚊,唔好去搶? 跟住酒店職員就扮幫你講價,30蚊啦!哼,根本咁短路程20蚊都唔駛

大宅

引用:Quote:原帖由+兜兜要轉轉+於+15-04-08+發表

原帖由 妙妙媽 於 15-04-08 發表
佢地真係好老土架,大家夾埋,的士話唔計標,橫琴灣酒店去橫琴口岸話要40蚊,唔好去搶? 跟住酒店職員就扮幫 ...
我都系吖,去橫琴口岸前面一排的士夾埋都話要50,我地都吾上,最後無辦法之下由職員話同我問左架40既,只好上車,長隆如果吾系跟團,出入都幾煩下。玩都已經玩到累死,仲要由王國行差不多20分鐘先到酒店有的士,仲比人老屈,條氣都幾吾順架!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

mok囝 發表於 15-4-8 23:14
我都系吖,去橫琴口岸前面一排的士夾埋都話要50,我地都吾上,最後無辦法之下由職員話同我問左架40既,只好 ...
我地住馬戲酒店就好方便,行去海洋王國都係10零分鐘;去睇馬戲就有特別通道行去就到,好方便。樓下有幾間食肆餐廳,又有便利店可買飲品。但酒店房就無雪櫃就怪d.!!

大宅

betty10 發表於 15-4-8 16:46
我們在拱北車站搭的士上長隆,有人撩我們搭他們車,話仲平!開價100、120及150都有,成日話不用排隊,又便 ...
我由九洲港去橫琴灣酒店,跳錶67蚊,離開時的士全部開價150!好過去搶

大宅

littledot 發表於 15-4-8 18:33

佢嗰度啲車票好似真係要即日買,我直頭係海洋王國外面車站售票處問,佢都係叫我明 ...
你小心d,話得15個巴士位,如果買唔到,要預早好多去等的士,我地7點船,5點開始等,6點先上到車,搭7去到碼頭,趕到死,司機話好塞車啊,又兜路避交通,塞鬼,一d都唔塞

大宅

littledot 發表於 15-4-8 18:33

我都係呀,仲叫我去禮賓部book的士好過坐巴士,根本有心陷你

侯爵府

兜兜要轉轉 發表於 15-4-8 16:20
次次返大陸無論玩得幾開心都好,回程一定勁掃興!
100% 同意...

大宅

引用:Quote:原帖由+兜兜要轉轉+於+15-04-08+發表

原帖由 妙妙媽 於 15-04-08 發表
佢地真係好老土架,大家夾埋,的士話唔計標,橫琴灣酒店去橫琴口岸話要40蚊,唔好去搶? 跟住酒店職員就扮幫 ...
正常,大6不嬲都係咁

男爵府

回覆:珠海長隆海洋王國玩完分享

各位,我睇唔明,即係在中旅買套票回程冇車去碼頭?

大宅

冇錯。我也剛回來,D職員講法個個不同,配套設施又不足,我地也無奈要坐白牌車去橫琴口岸,等半小時都冇車。我們住橫琴酒店,房間大但感覺保養不足,地面有刷不掉的污積,也有蚊。

大宅

我們冇看馬戲但有看煙花匯演,勁貫徹大陸風格,炒埋一碟+浮誇,不過都可以一看,老人家小朋友會喜歡。

公爵府

MSKAKACHAN 發表於 15-4-9 19:09
冇錯。我也剛回來,D職員講法個個不同,配套設施又不足,我地也無奈要坐白牌車去橫琴口岸,等半小時都冇車 ...
結果你哋搭左幾錢?
本來我都諗住住橫琴,後來見有新開既又平啲先改揀馬戲咋!

大宅

回覆:littledot 的帖子

50元,如的士20元ok. 因為有家人是乘到的的士,但剛好到我就冇的士,真黑仔。之前見有人開80都有人上。

大宅

不過橫琴酒店自助早餐非常豐富。我一家大細有老有嫩行得慢地方又大真係要兩天才玩得曬。

大宅

引用:Quote:原帖由 妙妙媽 於 15-04-08 發表佢地

原帖由 karen_520 於 15-04-09 發表
正常,大6不嬲都係咁
下下比人屈條氣真係好唔順,我地出紅旗村時又係咁,的士司機話唔去,跟住有架白牌車就話佢去,收廿蚊,於是我地去同側邊啲酒店職員講,點知佢話嗰啲白牌車係佢地相熟司機,要我地搭,就咁又比人屈多十蚊。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

mok囝 發表於 15-4-8 23:14
我都系吖,去橫琴口岸前面一排的士夾埋都話要50,我地都吾上,最後無辦法之下由職員話同我問左架40既,只好 ...

我到橫琴口岸直情無問的士價,因我哋6個人要分2架的士,又只得1名男士,儘量都想1架車過
最後有白牌車(7人車)開價100降到60,再比我講到50,計落差不多
回程15分鐘前call返個司機,都好方便,不過可能8/4 & 9/4人少D,個價先無咁貴

大宅

提大家張海洋王國入場票可玩兩日千其唔好唔見,我有親戚掉咗第二日足足攪了差不多一小時才辦妥手續先入得,浪費了時間。D職員係度不斷check資料又要寫report!!!!煩煩煩

雖然橫琴酒店貴D但佢早餐正之餘餐廳旁邊仲有個大池不是養魚而是養了海豚及一隻大海龜,遊客可以好近距離望到,so amazing!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

MSKAKACHAN 發表於 15-4-10 12:24
提大家張海洋王國入場票可玩兩日千其唔好唔見,我有親戚掉咗第二日足足攪了差不多一小時才辦妥手續先入得, ...

昨天剛回來,企鵝酒店自助餐廰有個位置都可以對住真企鵝
可惜現在預備緊,打聽咗15/4開始會有真企鵝進駐
自助早餐都好OK,我哋平日,個場大,人唔多
食物款色多,攞嘢食基本上唔駛點排隊,行埋去就可以了...

首頁

尾頁

跳至