親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:珠海長隆海洋王國玩完分享

我假期時早上10時多到拱北中旅車站,谂住撘中旅車去長隆,但票務话全满,要下午3時才有車!結果轉去拱北購物廣場地庫搭公交K10!搭過這條路綫覺得幾方便,總站吉大其实好近九洲港碼頭,途经拱北口岸,橫琴口岸,橫琴客運碼頭(即大家講食嘢嗰度)!如果找不到車可考虑搭下!

在壓力中仍能平靜,在忙碌中仍能悠閒,在失敗中仍能歡笑,在逼迫中仍能屹立,上帝的兒女何等有福。
在絕望中仍有盼望,在冷漠中仍有關懷,在困境中仍有出路,在死亡中仍有生命,上帝的兒女何等有福。

複式洋房

回覆:chaknok 的帖子

我都係搭公交K10去紅旗村(即橫琴灣碼頭) 同去橫琴口岸,班次好密,好方便,三蚊一位,好便宜。

大宅

引用:我們在拱北車站搭的士上長隆,有人撩我們搭

原帖由 betty10 於 15-04-08 發表
我們在拱北車站搭的士上長隆,有人撩我們搭他們車,話仲平!開價100、120及150都有,成日話不用排隊,又便 ...
Me too
Around Rmb 60
其他人話勁塞車,但冇羅

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

回覆 shystc 的帖子

請問企鵝酒店房間大嗎?
岩小朋友嗎?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

SHARONJULIO215 發表於 15-4-22 12:32
回覆 shystc 的帖子

請問企鵝酒店房間大嗎?

普通大,應不算細間...
2張4尺床,2個小床頭櫃,近窗邊有單坐位梳化及小枱
我懷疑佢比咗温帶房我,沒有太大特色,房間啡橙色為主
係牆上有2"棧"企鵝型的壁燈 & 床單有大企鵝圖案...

房務員執房時,我8掛去睇過藍色 和 綠色的房(應該係極地房)感覺清新...明亮
同官網相片一樣,你可以參考吓http://zh.chimelong.com/Penguinhotel/room.shtml

P.S: 個人不太著意房間大小,基本上放低行李已好心急入樂園玩,第2天早餐後已辦退房,除咗睡覺,無乜時間留係房...

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

shystc 發表於 15-4-22 15:52
普通大,應不算細間...
2張4尺床,2個小床頭櫃,近窗邊有單坐位梳化及小枱
我懷疑佢比咗温帶房我,沒 ...
我見溫帶房係貴過極地房,我都好想知有咩分別.

好似面積都係一樣

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Mrs周 發表於 15-4-24 16:20
我見溫帶房係貴過極地房,我都好想知有咩分別.

眼望我都認為一樣咁大....不過無8到睇埋洗手間...
我同阿女都鐘意極地房多D
温帶房連走廊都較極地房暗(啡色系)...極地房連走廊都分為藍色,綠色系

男爵府

漁港食街 要預先BOOK 檯嗎?

由海洋王國去澳門, 除左可以經拱北過關, 仲可以經邊度呢?

大宅

我的育兒心得勳章 畀面勳章

ilovemiffy 發表於 15-4-3 22:04
係抄襲,吸收,集迪士尼,海洋公園大成,再發揚它們的優點,不過都好推薦大家去玩。

...

但每次見到個價錢就覺得加多小小錢可以去到台灣

複式洋房

引用:各位,我睇唔明,即係在中旅買套票回程冇車

原帖由 apr2012 於 15-04-09 發表
各位,我睇唔明,即係在中旅買套票回程冇車去碼頭?
我都唔係好明,今日在東X遊買到左package,套票已包車在氹車仔碼頭去酒店及由酒店返回氹仔碼頭,今天已給乘車時間, 點解會無車呢?
聽到你地咁講,好驚呀
另外,想問吓有無人睇馬戲坐過一等位,係咪真係好近架

男爵府

引用:4月1,2啱啱玩完回來。小童2日多次進入海洋

原帖由 ilovemiffy 於 15-04-03 發表
4月1,2啱啱玩完回來。

小童2日多次進入海洋世界 rmb 360.
請問海洋王國可以2大人玩到2日嗎?還是第二日下午過返澳門玩好呢?謝謝!

大宅

引用:Quote:原帖由 ilovemiffy 於 15-04-03 發表

原帖由 吉茄 於 15-05-11 發表
請問海洋王國可以2大人玩到2日嗎?還是第二日下午過返澳門玩好呢?謝謝!

...
h過澳門好d

首頁

尾頁

跳至