論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我家黑面公主, 來做了8個月又同我一個月通知了,
想當初都係自己心急, 請了她, 佢第一個僱主只做了1個月, 就自己話唔做, 咁啱我工人想續舊工人時才發現舊工人借了我地址2萬財仔, 想續都續唔落, 就比agent 推介我用佢, 唉.....
黑面公主會做到月尾, 機票要我出月尾後的14日後,
當初agent說她斷了一次約, 再斷就要回印尼, 但家下佢又想搵工, 咁係咻agent都講大話, 根本無話斷2次約就必須回印尼呢,
我仲信佢會改黑面態度, 想話比佢完到一次約, 真係對佢仁慈就對自己殘忍.... 我太天真太傻....
呻完...

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:a. 工人自己說, 还是中介人

原帖由 333s 於 15-04-04 發表
a. 工人自己說, 还是中介人????

b. 做了8個月, agent 該有保質期. 一年內 換新, 加几千元.
中介講工人自己斷約要回家鄉了,我再次問agent説是要回印尼了,
但工人是有權留14日喎,即斷約後在港玩多14日才走,
我不想再經呢間agent找工人,
用了8年工人,今次最唔開心,無禮貌,唔應人,面囗日黑夜黑,好似佢出糧比我咁

男爵府

回覆:小mama 的帖子

第—間用了6年,呢間第二間用了2年零8個月,

男爵府

因為第一間個姨姨係華僑,佢介紹得的姐姐都好有交帶,但3年前,佢話已經做到心灰,D新後生姐姐巳好選工,—唔滿意就炒僱主,所以我焗住轉agent,
好彩係,我最需要工人時遇到好姐姐,而現在D仔巳上哂小學,所以暫時試下無工人先,

男爵府

D工人就係五時花六時變,令我們失預算,我上次都係轉了新agent後,簽了約,個舊agent的姐姐才覆我過來做,

男爵府

回覆:TRF北村 的帖子

唉,硬食agent費真係好金,比錢換人換到個好嘅都值得博呀,至怕每況愈下,死忍真唔甘心,真係矛盾

男爵府

回覆:fionaleung43 的帖子

鬼蔽眼

男爵府

引用:我都係請斷約姐姐,不過我好好彩就快兩年了

原帖由 Moniquechan522 於 15-04-04 發表
我都係請斷約姐姐,不過我好好彩
就快兩年了,再續多2年

男爵府

引用:不我果件係完約工人,唔係斷約都係衰都爆

原帖由 TRF北村 於 15-04-05 發表
不我果件係完約工人,唔係斷約都係衰都爆
好工人可遇不可求,隨緣

首頁

尾頁

跳至