親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一家8人参加,估唔到咁差勁。
第一天羅湖習合,已經亂七八糟,人多冇計ok,上車出發,坐足3個鐘冇得去洗手間,塞車冇計ok,.

水晶宮

回覆:永安旅遊中山陽光(驚嚇之旅)

好驚嚇,無了?

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第一天晚餐坐在冇冷氣廳等咗半句鐘,最後要等别團食完轉房才有得食,不能接受!
第二天到了中山大信假日酒店,想是會好些,晚餐约好6:30自助餐,準時到說已爆滿,等,等了约半句鐘6人塞在4人台,可憐嗎?未算,食物都被食得光光了,冇加添,最後只好草草食包麵完餐,更不能接受。
第三天早餐,以為有經驗的領隊约8一9,我們可輕輕鬆鬆食早餐,点知準時到了,又爆滿,再等,最後要轉到別的飯廳食早餐,非常不能接受。
很麼爛的團(WQG03H),一定冇下次啦!

公爵府

第三日有個去果園採摘水果及任食水果,點知去到一個個企係度,限量水果提供;而全場冇水果摘,係度干曬太陽,勁爛!

翡翠宮

公爵府

下次一定不會參加永安

水晶宮

好唔掂呀!

公爵府

吓吓吓?勁差!會追討嗎?

伯爵府

虎到金來勳章

所以我避免長假期出發

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

c6之前初三都參加大航都係咁上下

1) 第一眼見到個領隊都唔掂,原來臨時叫佢開工(唔專業)

2) 第一晚又係食自助餐,係去所謂既酒店食,但去到根本似酒樓格局要同d大陸人搶,個個都攞到成座山咁高,我地遲黎根本冇野食,已經有團友炸型(我地3仔乸走左自己搵野食)

公爵府

節日假期係麻煩 D , 去到餐廳爆滿 , 導遊都冇計 , 又唔可以趕人走等自己團友入去

子爵府

2018復活節勳章

男爵府

下次唔好係大節日去!

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:kksushi 的帖子

唔係喎,我兩年都係農曆新年去,跟美食之旅三日兩夜的。餐餐都好好,未出過事。

大宅

樓主應該好少跟團去旅行. To be honet, 跟團大忌是"紅日"出發, 還有"食自助餐". 你要知道不論你是跟 X旅, 永X, 康X..... 食親飯來來去去都是去個幾間. 閒日去一日咁多間加埋都是5,6團人. 但紅日, 一間旅行社都5,6團出發啦, 那些餐廳做到氣咳都招呼唔到咁多人啦. 自助餐就一定REFILL 唔切架, 尾水去到既有炒飯都算好了.

珍珠宮

BK Milk勳章

原來紅日跟團咁恐怖

公爵府

sfccwy 發表於 15-4-12 17:34
原來紅日跟團咁恐怖
我平日跟團都試過午餐餐廳爆滿 , 喺餐廳外面等左十零廿分鐘先入到去 , 就係中山果個蘆薈大觀園餐廳 , 果日一去見已經見十幾架旅遊巴喺度 , 停車前導遊叫我地落車後巴士隔離等 , 佢一落車就即刻快步走入餐廳掙位 , 果次導遊重要係個肥妹仔

大宅

不是賣廣告. 我年初五跟大航去江門, 食酒店自助餐, 不混亂, 味道OK, 導遊OK, 整體滿意, 就是要避開年初一至三

首頁

尾頁

跳至