自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

其實因為太多團,唔夠人用,所以唔專業的都照做。

上次我去台灣就係咁。但旅行服務費都照比。

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:而家跟康X既大陸兩天遊,但車、伙食、導遊

原帖由 920pp 於 15-04-07 發表
而家跟康X既大陸兩天遊,但車、伙食、導遊只可用差差差
車,同一公司但我哋架又殘又舊,有D坐位仲 ...
哩D旺季多數爆團,本身公司唔夠車唔夠導遊,請外援好平常!
佢地都係被公司安排啫!

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 920pp 於 15-04-07 發表而家

原帖由 88muimui 於 15-04-07 發表
廣東短線我一定跟美食, 車又新,食住又好,跟左十幾次,冇甩過拖

...
請問美食係指公司名定美食團

伯爵府

引用:回覆 88muimui 的帖子ME TOO跟佢地咁多次,

原帖由 jackco-mami 於 15-04-07 發表
回覆 88muimui 的帖子

ME TOO跟佢地咁多次,次次都 啱啱至3曰2夜回來,2晚都豪食自助餐住5星靚 ...
我作晚先回來 去左河源,惠洲,正正正

jackco-mami    發表於 15-4-7 21:10

伯爵府

引用:Quote:原帖由 88muimui 於 15-04-07 發表廣

原帖由 nainaitze 於 15-04-07 發表
請問美食係指公司名定美食團
美食之旅, 間公司叫Tammy travel

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:你唔滿意既地方都唔關領隊導遊事 果120係佢

原帖由 momoakira 於 15-04-07 發表
你唔滿意既地方

都唔關領隊導遊事

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 nainaitze 於 15-04-07 發表

原帖由 88muimui 於 15-04-07 發表
美食之旅, 間公司叫Tammy travel
謝謝

水晶宮

引用:Quote:原帖由 CINDYC 於 15-04-07 發表我有

原帖由 good_pig 於 15-04-07 發表
part time 未帶過團,都跟過團,冇理由唔理人架
嗰位女領隊似團友多過帶團

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

引用:Quote:920pp 發表於 15-4-7 10:01 而家跟康

原帖由 carrie_piglet 於 15-04-07 發表
呢間野我屋企人兩星期前去完廈門團,返嚟又係鬧爆,
導遊真係差到冇朋友,我阿爸話未試過跟團跟到咁唔開心 ...
我嗰次都係福建廈門團,跟團都係唔想煩,康x求其派個無經驗嘅人,佢收錢交唔到服務,咁下次咪唔考慮佢間旅行社。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-04-07 發表pa

原帖由 CINDYC 於 15-04-07 發表
嗰位女領隊似團友多過帶團
我都聽過,自己飛機都未坐過,去帶團要坐飛機既

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 carrie_piglet 於 15-04-07

原帖由 CINDYC 於 15-04-07 發表
我嗰次都係福建廈門團,跟團都係唔想煩,康x求其派個無經驗嘅人,佢收錢交唔到服務,咁下次咪唔考慮佢間旅 ...
我之前跟中旅反而ok

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

服務費係俾司機及導遊的,雖然佢做得未如理想,但都有做野。

3-4號我都有跟二團去中山玩,在關口集合已知不妙,因為只是皇岡關口集合,已經有几百團在集合,我哋等上車都用咗個半鐘,試問。。。酒店,旅遊車,餐廳,司機及導遊突然需求大咗,所以要請兼職幫手,只能嘆句自己唔好彩,分到個咁嘅司機及導遊,你可以去投訴
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

BK Milk勳章

CINDYC 發表於 15-4-7 14:17
我嗰次都係福建廈門團,跟團都係唔想煩,康x求其派個無經驗嘅人,佢收錢交唔到服務,咁下次咪唔考慮佢間旅 ...

我屋企人話好火滾,導遊咩都唔理,仲要去到一度買野,冇人買野一路唔肯集合
上車,最後要一人買一樣野,跟住就即刻話上車走,啲團友勁火滾。

伯爵府

畀面勳章

carrie_piglet 發表於 15-4-7 14:27
我屋企人話好火滾,導遊咩都唔理,仲要去到一度買野,冇人買野一路唔肯集合
上車,最後要一人買一樣野,跟 ...
咁都得

珍珠宮

回覆:920pp 的帖子

康X出團大陸、囗裨麻麻

男爵府

回覆:請問跟團既“旅行服務費”係咪一定要比足!

照俾足,但我事後一定會投訴個司機同導遊兼black list

男爵府

回覆:920pp 的帖子

介唔介意講講團費幾多

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

好彩你影左相,唔係我以為同你同一個團。我団個司機開GPS都唔識路,到第二日見另一團但大家又同景點同路線嘅,我老公即叫導遊向司機反映跟佢行車。

男爵府

中旅唔差

machuchu

大宅

引用:你有返工有做野,但你boss覺得你做野差差差

原帖由 adawong1219 於 15-04-07 發表
你有返工有做野,但你boss覺得你做野差差差,唔附合公司要求,唔想出糧俾你/出小d,咁你覺得點?咩感受?人 ...

首頁

尾頁

跳至