婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

伯爵府

回覆:奶奶真係好唔公平

你要好好保護孩子,避免太多意外啦!當反面教材教兩個仔啦

不過,你放心,阿叔個仔好快識打阿嫲架啦!

趙元嵩    發表於 15-4-8 23:14

男爵府

唔好理佢,好好保護自己個小朋友。第時大個行到出嚟,睇下邊個俾人笑。我99都係寵爆C6大嫂個女(當然C6大嫂自己都勁寵啦),7歲仲餵飯,一發爛渣咩都俾,打阿爺阿媽,對人蔑咀蔑舌,無規矩,我都費事理

子爵府

引用:我一家人住+奶奶同二叔一家人住我兩個仔+二

原帖由 sushisu 於 15-04-07 發表
我一家人住 奶奶同二叔一家人住
我兩個仔 二叔個仔最細 奶奶不嬲唔太錫我細仔 可能似我掛 平時冇 ...
咁巴知幣 唔鬼見啦
俾我 一句
咁矜貴我哋呢D賤民點可以接近佢呢
阿仔你仲唔拜佢

大宅

由她縱人地個仔啦。
但我會保護自己既仔,少點見99同人地個仔囉!

大宅

BK Milk勳章

如冇必要,唔見,教仔唔帶玩具去街,免麻煩。平平地送d玩具比佢,下次話你仔唔借玩具,大條道理話已送他,麻煩嫲嫲下次幫孫帶!

珍珠宮

減齡達人勳章

同老公講,少見為妙。冇計,因二叔個仔同奶奶住,一定會偏心啲。

侯爵府

唔錫我子女我唔在乎,唔介意,但無故打我子女,奶奶我都同佢死過。

大宅

我老公大佬個仔都係一樣!唔識教!都成6歲人仔啦!成日郁手郁腳無d禮貌!有咩就淨係識喊要人就晒佢!連飯都唔識自己食要人餵!成日拎支玩具槍指住我個仔!我個仔得4個月大咋!好啦!有次真係睇漏眼比佢扑親我個仔個頭!我個仔喊到癲左!我忍唔住勁大聲鬧佢,佢竟然打反我轉頭,仲要勁大力!我捉住佢手板打左一下,佢又喊!我話知你點喊丫!就算你父母黎噪我就係架喇!你整親我個仔我就同你死過!

大宅

引用:你要好好保護孩子,避免太多意外啦!當反面

[quote]原帖由 hanbb 於 15-04-07 發表
你要好好保護孩子,避免太多意外啦!當反面教材教兩個仔啦

DEL

大宅

引用:唔好理佢,好好保護自己個小朋友。第時大個

原帖由 BabyFungT 於 15-04-07 發表
唔好理佢,好好保護自己個小朋友。第時大個行到出嚟,睇下邊個俾人笑。我99都係寵爆C6大嫂個女(當然C6大嫂 ...

DEL

大宅

引用:如冇必要,唔見,教仔唔帶玩具去街,免麻煩

原帖由 Chloepigmama 於 15-04-07 發表
如冇必要,唔見,教仔唔帶玩具去街,免麻煩。平平地送d玩具比佢,下次話你仔唔借玩具,大條道理話已送他, ...

DEL

大宅

引用:我老公大佬個仔都係一樣!唔識教!都成6歲

原帖由 Missxx 於 15-04-08 發表
我老公大佬個仔都係一樣!唔識教!都成6歲人仔啦!成日郁手郁腳無d禮貌!有咩就淨係識喊要人就晒佢!連飯都 ...

DEL

大宅

引用:Quote:原帖由+Missxx+於+15-04-08+發表我老

原帖由 sushisu 於 15-04-08 發表
四個月bb都蝦 唔係麻..! 比我都鬧返佢 打佢手等佢知錯 我大仔都六歲 好采唔係呢種人 唔係我做父母真係失敗 ...
所以我勁憎呢個小朋友!我老公都知我有幾唔中意!盡量唔會比佢接觸到我個仔!

公爵府

sushisu 發表於 15-4-7 18:04
我一家人住 奶奶同二叔一家人住
我兩個仔 二叔個仔最細 奶奶不嬲唔太錫我細仔 可能似我掛 平時冇 ...
佢鍚邊個唔到你控制,不過叔仔個仔郁手打人,俾我就一定唔會俾面鬧爆佢

如果係我我會盡量少見,唔止係小朋友會覺得大人唔公平,俾佢哋玩埋一齊教壞你個你仔添呀!

子爵府

我99都好縱我大伯個仔架!可能得一粒男孫啦!縱到飛起,阿慈姑椗打佢鬧佢,叫佢去死,佢都笑笑口,大伯兩公婆又唔教,冇眼睇

大宅

我成日覺得只好教自己嗰仔
至於人地嗰個,由得人地受返。

老公要成日見,咁叫佢解決件事囉
個仔啲玩具比人搶,咁我應該點教呢?唔share?打過? 我唔識教喎,你教囉
仲有,個仔見到人地啲玩具又想玩,咁人地唔分享,又點教好呢?你話要見,你搞掂佢
但底線係我仔唔好受傷,受傷以後見到都唔再一齊玩,仲要盡量都唔見。 老人家要見,咪自己黎飲茶囉。 我諗唔到咩理由要啲仔送上門比人蝦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同我好似,我bb未出世前都係有一對仔女,姑奶個仔細d,其實我同奶奶住,奶奶本身好錫我d仔女,但姑奶一星期黎一兩次,仔縱到個仔上天,要求我地事事讓佢,大人讓佢無所謂,但我仔當時教係3歲幾,佢仔兩歲幾,讓佢幾次我仔都著火啦,之後奶奶仲話我仔naughty,但我即出聲,衰格果個係佢外孫。

而家姑奶個仔黎爭玩具我都唔會出聲,我仔女鍾意借就借,唔鍾意就唔借,佢喊佢既事,我要教懂對仔女保護自己心愛的東西。

nicoocin    發表於 15-4-9 11:23

首頁

尾頁

跳至