想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

岩岩照完超聲波, 8wk得個胎囊 有16x23mm大 (張相寫住按胎囊size計應該6wk6左右) 但入面乜都無,
由check到bingo一直以來都無流紅無肚痛.

因為要再等下星期先可以見醫生, 而家心情好忐忑, 唔知下一步會發生咩事
請問 有冇jm有經驗究竟佢會唔會自已排出, 排既時候係咪好似M到咁?

男爵府

等多一個星期再照吧,別急。
你有無咩反應呀?例如頭暈,困倦,作嘔。。。

子爵府

2018復活節勳章

Jocheng 發表於 15-4-9 14:48
等多一個星期再照吧,別急。
你有無咩反應呀?例如頭暈,困倦,作嘔。。。 ...
多謝回覆.
我今朝都仲有少少胃氣想作嘔感覺, 亦仲有胸漲胸痛..
但倦同暈既感覺比上個星期少左.

男爵府

6w幾照 唔到閃閃大有人在,等多一個星期再照多次,唔好灰心住。

男爵府

6w幾照 唔到閃閃大有人在,等多一個星期再照多次,唔好灰心住。

子爵府

2018復活節勳章

引用:6w幾照 唔到閃閃大有人在,等多一個星期再

原帖由 Jocheng 於 15-04-09 發表
Thx.. 其實計排卵己經係8wk.
上次化學、今次就空心, 真黑仔

男爵府

你上次M幾時來?可能同我差不多,醫生叫我下周四去照閃閃。

子爵府

2018復活節勳章

引用:你上次M幾時來?可能同我差不多,醫生叫我

原帖由 Jocheng 於 15-04-09 發表
你上次M幾時來?可能同我差不多,醫生叫我下周四去照閃閃。
我上次day 1 係2月11日, 你呢?

複式洋房

引用:岩岩照完超聲波, 8wk得個胎囊 有16x23mm大

原帖由 lafield 於 15-04-09 發表

岩岩照完超聲波, 8wk得個胎囊 有16x23mm大 (張相寫住按胎囊si ...
我上次m day 1係2月5號,岩岩6號入急症。又係咩到照唔到,胎long2.5cm x 1.33x2.48cm, e生話被多次機會,22號再返去復診。我一向M遲一個星期,所以6號大概7w5d

我想問醫生點同你講?有無奇蹟?我真係好希望bb可以健健康康生長,我會好好珍惜,愛護他。

別墅

引用:+本帖最後由+lafield+於+15-4-9+14:27+編輯

原帖由 lafield 於 15-04-09 發表

岩岩照完超聲波, 8wk得個胎囊 有16x23mm大 (張相寫住按胎囊si ...
我之前就同你一模一樣了…睇完醫生反屋企休息一星期睇下佢會否排出⋯我休息1星期後入院做藥流…休息半曰倒叫我出院…半夜係屋企排!2星期後覆診就排乾淨了!宜家已差不多1個月等緊M到

大宅

我上星期流啡入急症, 計落7w, 照得胎囊, 入面咩都無
醫生o個時只係叫我兩星期去產科CHECK
今日流啡再入急症, 未照之前, 醫生睇返RECORD都話如果今日照唔到就有可能BB無發育, 流左
不過我最後都照到BB, 仲睇到閃閃!!

所以你唔好太擔心住先, 相信BB, 相信自己
醫生今日都同我講, 懷孕早期, BB係有事o既, 就會自己流左, 我地只可以睇住bb成長, 除此之外咩都做唔到

唔好太擔心, 俾d信心bb!

複式洋房

回覆:babynia 的帖子

我真係好希望可以我同你一樣,到最後可以見到BB.

所有媽媽都一起同BB加油,努力。

子爵府

2018復活節勳章

ykcalvin2003 發表於 15-4-9 19:41
我上次m day 1係2月5號,岩岩6號入急症。又係咩到照唔到,胎long2.5cm x 1.33x2.48cm, e生話被多次機會,22 ...
thx for reply.
因為唔係醫生幫我照, 佢照完肚又再照陰超, 都係話搵唔到個胎, 只係得個囊, 佢話會send返個report比醫生等佢再講解.
而家要等下星期四先知可以點做.
希望大家都有奇跡出現, 加油!

子爵府

2018復活節勳章

babynia 發表於 15-4-9 19:57
我上星期流啡入急症, 計落7w, 照得胎囊, 入面咩都無
醫生o個時只係叫我兩星期去產科CHECK
今日流啡再入急症 ...
謝謝, 希望我個BB都好似你果個咁生生性性

子爵府

2018復活節勳章

李蕾蕾 發表於 15-4-9 19:43
我之前就同你一模一樣了…睇完醫生反屋企休息一星期睇下佢會否排出⋯我休息1星期後入院做藥流…休息半曰倒 ...
想問吓排果時痛唔痛架?

別墅

引用:Quote:李蕾蕾+發表於+15-4-9+19:43+我之前

原帖由 lafield 於 15-04-10 發表
想問吓排果時痛唔痛架?
就好像攪肚痛一樣…

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由+lafield+於+15-04-10+發表thx

原帖由 李蕾蕾 於 15-04-10 發表
就好像攪肚痛一樣…
Thanks, 希望可以好似你咁順利排清曬!

男爵府

lafield 發表於 15-4-9 14:26
岩岩照完超聲波, 8wk得個胎囊 有16x23mm大 (張相寫住按胎囊size計應該6wk6左右) 但入面乜都無,
由check到b ...
有時真係會胎兒發展較慢都未定, 都係等埋下星期再見醫生睇下點吧
如果真係不幸空心, 其實似陣痛多過m痛, 即係會比m痛更痛
因為佢要排出組織, 所以會有陣痛感覺, 同樣都係痛20幾秒, 幾分鐘後就又再痛20幾秘一路loop到佢排出為止

亦聽過有jm係無特別痛, 無排出, 要做手術或吸宮既
到時睇下醫生點安排啦
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴22:6)

首頁

尾頁

跳至