自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚剛訂枱食西餐, 發現餐廳租埋隔離舖, 安排入座後,我發現原來所有食物都係照舊係隔離舊舖廚房出,無問題

但我見所有食物完全無蓋着, 經由舊舖經過出面門口入, 雖然只係幾步路, 但門口外已經是馬路, 都有不少車行經,而且係直貼馬路同不是橫街, 我就提出要求叫待應要蓋着我叫的野食才好送給我, 咁餐廳都有照做,仲話多謝我意見,但我走時待應又提我,叫我下次訂位最好講明一定要坐番舊舖,咁即係咪佢地覺得我係小題大做呢?

我見其他全部枱都照舊食無高污糟係咪我要求太高呢?

前題, 此餐廳夜晚食意粉約150一個, 扒餐200, 但位於元朗, 算中價餐廳

男爵府

BK Milk勳章

回覆:西餐廳(分店),食物由門外完全無蓋着經過馬路,你會食嗎?

元朗好多間都係咁架喎,不論打冷,甜品,大排檔,好多時都係坐路邊或者隔離鋪位攞過黎,你只可選食定不食囉

侯爵府

行幾步我ok.

水晶宮

引用:今晚剛訂枱食西餐, 發現餐廳租埋隔離舖,

原帖由 sugarkiller 於 15-04-12 發表
今晚剛訂枱食西餐, 發現餐廳租埋隔離舖, 安排入座後,我發現原來所有食物都係照舊係隔離舊舖廚房出,無問 ...
食肆, 不嬲見到點整都

子爵府

BK Milk勳章

回覆:西餐廳(分店),食物由門外完全無蓋着經過馬路,你會食嗎?

我反而較驚啲侍應拎住碟嘢講嘢,噴晒啲口水落去

goodday    發表於 15-4-12 23:46

子爵府

幾步OK
接受唔到唯有唔去,要求廚房做額外工夫(即使只係加個蓋),怕遇著個衰D既隨時加料..........

大宅

引用:元朗好多間都係咁架喎,不論打冷,甜品,大

原帖由 Leetamdamleung 於 15-04-12 發表
元朗好多間都係咁架喎,不論打冷,甜品,大排檔,好多時都係坐路邊或者隔離鋪位攞過黎,你只可選食定不食囉 ...
好似唔啱衞生條例,投訴當區食環處大幫啦

大宅

引用:元朗好多間都係咁架喎,不論打冷,甜品,大

原帖由 Leetamdamleung 於 15-04-12 發表
元朗好多間都係咁架喎,不論打冷,甜品,大排檔,好多時都係坐路邊或者隔離鋪位攞過黎,你只可選食定不食囉 ...
我都係住元朗, 其實問題係如果大排檔, 梗係預左會接受個環境啦, 同埋元朗好多大排檔期係係橫街不是大街, 同埋價錢都會平些

但我接受唔到一間有服務又要收加一既西餐廳會咁做

最主要原因都係經過街會有塵

大宅

引用:Quote:原帖由 sugarkiller 於 15-04-12 發

原帖由 我阿廉廉 於 15-04-12 發表
食肆, 不嬲見到點整都
正常我係想係我見到既範圍控制下姐,如果我見唔到我都唔會嘈, 但見到佢咁做我又忍唔住爆佢

公爵府

畀面勳章

隔離舖OK

翡翠宮

下⋯ 其實就算外國好多都係咁,係馬路邊有幾張檯。好多時夏天我地都鍾意係出邊食,雖然我地唔食煙但可以曬下太陽同埋比隻狗坐係隔離。如果你覺得有問題,一係坐入邊,一係去第2 間。

翡翠宮

引用:下⋯+其實就算外國好多都係咁,係馬路邊有

原帖由 Dwmn 於 15-04-12 發表
下⋯ 其實就算外國好多都係咁,係馬路邊有幾張檯。好多時夏天我地都鍾意係出邊食,雖然我地唔食煙但可以曬 ...
* 入邊指室內

用戶要求終止服務

sugarkiller 發表於 15-4-12 23:44
我都係住元朗, 其實問題係如果大排檔, 梗係預左會接受個環境啦, 同埋元朗好多大排檔期係係橫街不是大街 ...

你意思係未佢收的是中檔次價錢,但環境就如大排檔 呀? <----此點你不接受, 引起問題是此點對嗎?

但你POST 1 又提過因近馬路怕弄食物 唔知我有無誤會??? 所以你要人蓋着食物,才送過來給你....

大宅

畀面勳章

有蓋可能仲唔衛生,小店鋪會每次洗蓋嗎? 其實幾步之差我可接受架!我會食街邊小食,我又會去露天餐廳食飯,去旅行我更會行夜市掃街

珍珠宮

其實隔離舖我又覺得無所謂,不過你戒意咁可以下次訂意指明坐舊舖,我覺得侍應係善意嘅提醒啫。

西餐廳不少露天茶座都係係馬路邊,都係有人唔介意,亦有人指明坐室內,各有所好啫。

侯爵府

回覆 sugarkiller 的帖子

兩三步距離,可以接受。我見商場裡嘅餐廳,有D枱對正女厠門口,又或者係女厠側邊,咁仲核凸啦,好多人又接受到。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:今晚剛訂枱食西餐,+發現餐廳租埋隔離舖,+

原帖由 sugarkiller 於 15-04-12 發表
今晚剛訂枱食西餐, 發現餐廳租埋隔離舖, 安排入座後,我發現原來所有食物都係照舊係隔離舊舖廚房出,無問 ...
ok既

已刪除用户

公爵府

接受唔到 我會無下次
又唔係平 我覺得感覺唔係咁好
但依d個個人唔同

子爵府

隔離舖OK la.

首頁

尾頁

跳至