夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

翡翠宮

回覆:正能量時間~有冇人同c6一齊10幾年,關係仲好好架?

03年沙士個年識我老公,繼而拍拖、結婚、生bb……一切都好似好順利成章,但拍拖時已經歷過一段低潮,個陣身邊無人睇好我地,之後結左婚生活都ok,但結左3年,就搬左3次屋,原因都係業主見個價好就賣,我地3次都係得1個月時間搵屋搬,到最後一次我地決定買,搞到好似結婚幾年都無固定居所咁,每次搵屋、搬屋、執屋都總會嘈交,因為大家的處事方式好唔同~

但最低潮係生左bb後個一年,我地最差個陣係3日1少吵,5日1大吵,吵到我都覺得好累,想放棄,因為係湊bb同教育上我地出現好大分歧,佢經常比好大壓力我,而且又少主動幫手分擔家務,結果我試過壓力爆煲,失控咁掟野,又試過離家出走,又趕過佢走,都試過對佢動手,但當然解決唔到問題喇,最慘係同佢傾都無用,佢好似點極都唔明,我真心想同佢分開,但諗深一層佢又無犯乜野大錯,而且個女先剛出世無幾耐,於是我決定自己搵方法去解決我地之間的問題~

我發覺經歷左咁多後,先真真正正了解自己老公係一個點的人,原來佢係一個自我中心、唔識感恩同少有受硬唔受軟的男人,唔怪得我點講佢都唔多明我感受,佢永遠只站係自己的角度諗野,問題只係人地度,佢永遠都無問題既,而且唔怪得無論我做幾多野佢都好似無反應咁~

依架我終於學識點同佢相處,生活總算過得去,我地的感情亦好左好多,溝通亦好左~

luvkaka    發表於 15-4-15 16:07

男爵府

我!拍拖至今一齊十四年,囡囡剛一歲,感情仲係好好,成日搵機會去拍拖

大宅

今年第14年,keep住恩愛

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

12年

伯爵府

2024年龍年勳章

over20

大宅

15歲幾遇上他,現在同男友15年幾了,過二個月結婚了……別人話拍咁耐肯定得感情無愛情,但我只係知道我愈來愈愛他,每一天我都很開心,感謝上天這麼早讓我遇上他

大宅

拍拖8年,結婚4年。2個天南地北的人,我鐘意熱鬧佢鐘意靜;我鐘意出街佢鐘意留響屋企;但都可以渡過十二個年頭。

子爵府

18年了,曾經歷過好多重大事情,亦離合過2次,但始終身邊仍然是他,所有事大家都結伴攜手面對,學習好好相愛,感情越來越好,愛情最近還重來,感覺幸福!

大宅

歲月靜好

水晶宮

回覆 conniecheung 的帖子

13 年啦。。。。。。 我仲好塔佢糖

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

15歲就跟左我老公 一齊11年了
有2隻小魔怪 但感情愈黎愈好
sweet過拍拖時

大宅

拍拖9年 結婚1年 岩岩有左9週小寶寶 老公越來越錫我 希望直到永遠喇

珍珠宮

結佐22年
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

水晶宮

哈哈,我要曬欄。我結婚三十年,沒有大吵過,只有少吵,三十年來都風平浪靜,C6對屋企好有責
任心,又幫手做家務,對我同個女都盡心盡力。希望同佢細水長流,百頭到老。

男爵府

同c6 今年15年啦,間中實會有鬧交,但好快好返,咁多年,c6依然仲當我女王咁寵

珍珠宮

16 年,好好

別墅

拍拖7年,結婚4年幾!希望一直keep住sweet sweet(當中梗有嘈交,但1日起2日止)

男爵府

hashtag旅遊勳章

結婚16年,拍拖一年佢上大陸駐厰,一星期返黎日半,覺得好怕失去我,於是想結婚,當年我得22,從來無諗過咁早嫁,頭幾年一個人係香港仲又要凑仔又要返工,好彩有父母幫
終於挨過個五年,生多兩個,e+日日早午晚都可以一齊

男爵府

引用:03年沙士個年識我老公,繼而拍拖、結婚、生

原帖由 小manman 於 15-04-14 發表

03年沙士個年識我老公,繼而拍拖、結婚、生bb……一切都好 ...
你好叻呀
改變自己去遷就佢,好難做到呢。

子爵府

育兒性格勳章

回覆:conniecheung 的帖子

今年同C6 17年喇,今年仲多咗個囡,可以一家四口去慶祝

首頁
23456...7

尾頁

跳至