親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有福岡自由行行程嗎?

不自駕,五月出發,五至六天,孩子六歲。
希望包括 : 動物園,亞蘇火山,或任何適合孩童活動。

另,有住過ASOFARM嗎?頗多玩樂設施,但一泊三食需九萬丹。我看錯了嗎

謝謝建議!

子爵府

回覆:mamisdevil 的帖子

你買了旅遊書未?你打算寫上幾個地點就上來問人拎行程嗎?
阿蘇山宜家仲封緊未上得,旅遊書有講到的,你排行程時一定要有plan B。
ASO farm land在官網係咁貴,因為全包三餐,你可上樂天網再比較價錢。

男爵府

引用:請問有福岡自由行行程嗎?不自駕,五月出發

原帖由 mamisdevil 於 15-04-14 發表

日子不多就別去別庥個邊!因你又不揸車!福崗可去火車博物館及塘戶!塘戶附近有一小小樂園像冒險樂園咁!呢幾個點够一日了!另一日去海之中道公園加海洋館!又一日了!第三日又可去小倉及天神行下!第4日可去麵包超人館等!

manandrain    發表於 15-5-5 04:14

大宅

回覆:jemswin1 的帖子

多謝意見!我本旅遊書無提到亞蘇封咗,可能太舊了

大宅

引用:Quote:原帖由 mamisdevil 於 15-04-14 發表

原帖由 anlywan 於 15-04-14 發表
日子不多就別去別庥個邊!因你又不揸車!福崗可去火車博物館及塘戶!塘戶附近有一小小樂園像冒險樂園咁!呢 ...
多謝你!行程好適合小朋友,very good!

請問動物園從福岡去大約多少時間?我見有人從大阪去,諗緊好唔好大阪入,去動物園,再去福岡……

唔好意思,地圖盲,比較少去九州,請指教!

男爵府

引用:Quote:原帖由+anlywan+於+15-04-14+發表日

原帖由 mamisdevil 於 15-04-15 發表

請問動物園從福岡去大約多少時間?我見有人從大阪去,諗緊好唔好大 ...
我地從福崗自駕入去別府要1小時45分左右架!揸車要2小時左右!咁你坐火車我又不太知怎預計!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mamisdevil 發表於 15-4-15 09:12

請問動物園從福岡去大約多少時間?我見有人從大阪去,諗緊好唔好大 ...
大阪入

你不如查下由大阪去福岡要幾耐,
要幾多錢先,
唔好貪得意就諗住大阪入,
九州咁多野玩,
留九州啦

查交通網,打頭尾兩個站就得:
http://transit.loco.yahoo.co.jp/

yokoyung    發表於 15-5-5 14:36

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mamisdevil 發表於 15-4-14 19:56

上 google 查「福岡自由行行程 親子」,資料又多又豐富,
一日有邊玩到邊坐乜車住邊到都有曬

首頁

尾頁

跳至