美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我推....

沙糖按面, 用完之後又潤得黎爽..滑左好多

珊瑚宮

回覆:一人一個DIY 簡單又有用的美容方法

多飲水

禁止訪問

大宅

麥皮乳酪面膜:麥皮加少少熱水後, 再加乳酪蜜糖面粉攪拌(要唔滴水), 有清潔吸油滋潤

雪耳面膜(QQ推介): 雪耳泡熱水15分鐘後, 剪小塊加水煲一小時, 用化妝棉濕敷,有滋潤保濕作用我通常會整一星期份量放雪櫃, 又可以整埋紅棗雪耳糖水

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

瞓之前用lotion搽腳,再著襪瞓,起身雙腳會滑啲,死皮都唔多覺!我通常用平嘢或者唔啱用嗰啲面霜

I 大蚊豬   

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:麥皮乳酪面膜:麥皮加少少熱水後, 再加乳酪

原帖由 Garsen 於 15-04-15 發表
麥皮乳酪面膜:麥皮加少少熱水後, 再加乳酪蜜糖面粉攪拌(要唔滴水), 有清潔吸油滋潤

雪耳面膜(QQ推介): 雪 ...
麥皮可以試下

寶石宮

引用:麥皮乳酪面膜:麥皮加少少熱水後, 再加乳酪

原帖由 Garsen 於 15-04-15 發表

雪耳面膜(QQ推介): 雪 ...
燕麥糠得唔得架?

寶石宮

引用:瞓之前用lotion搽腳,再著襪瞓,起身雙腳會

原帖由 fionlei88 於 15-04-15 發表
瞓之前用lotion搽腳,再著襪瞓,起身雙腳會滑啲,死皮都唔多覺!我通常用平嘢或者唔啱用嗰啲面霜:waha ...

伯爵府

訓覺&湯水
過好,每一天!

大宅

good_pig 發表於 15-4-14 23:12
我推....

沙糖按面, 用完之後又潤得黎爽..滑左好多
沙糖加甘油,沙糖加橄欖油按面按身都很好推!

大宅

用任何牌子的蜂黃漿扶上面當面膜黎用,效果非常好!

如果有時間,最好天天扶!

功效:美白,收毛孔,水潤

大宅

Brown sugar 加 olive oil, oat milk mask.

寶石宮

引用:用任何牌子的蜂黃漿扶上面當面膜黎用,效果

原帖由 guoda1668 於 15-04-15 發表
用任何牌子的蜂黃漿扶上面當面膜黎用,效果非常好!

如果有時間,最好天天扶!
會不會好貴?

大宅

good_pig 發表於 15-4-15 13:57
會不會好貴?
我系粉嶺火車站寶生園買$650/瓶,晚晚扶,扶足一年都夠用!我就晤覺得貴!
呢個方法既天然又有效,不防一試!

如果能夠堅持晚晚扶,7-10日后一定看到有效果!

寶石宮

引用:Quote:good_pig 發表於 15-4-15 13:57 會不

原帖由 guoda1668 於 15-04-15 發表
我系粉嶺火車站寶生園買$650/瓶,晚晚扶,扶足一年都夠用!我就晤覺得貴!
呢個方法既天然又有效,不防一試 ...

瑪瑙宮

guoda1668 發表於 15-4-15 14:16
呢個方法既天然又有效,不防一試 ...

只需清水洗?

guoda1668   發表於 15-4-15 15:07

男爵府

麥皮+旦白+蜜糖+熱水。撈混成一pat pat狀,唔好太稀,唔滴落嚟就得。皮膚乾到甩哂皮或者好敏感,皮膚不穩定就可以做這個廿分鐘就得,一星期兩次,慢慢可以退哂敏感症狀

寶石宮

引用:麥皮+旦白+蜜糖+熱水。撈混成一pat pat狀,

原帖由 Deniseleung 於 15-04-15 發表
麥皮+旦白+蜜糖+熱水。撈混成一pat pat狀,唔好太稀,唔滴落嚟就得。皮膚乾到甩哂皮或者好敏感,皮膚不穩定 ...
好似有d煩添,

男爵府

引用:Quote:原帖由+Deniseleung+於+15-04-15+發

原帖由 good_pig 於 15-04-15 發表
好似有d煩添,
係呀,真係好麻煩的。但當皮膚敏感到喊,乜都用唔到時,這個真是好幫到手的。

寶石宮

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-04-15 發表好

原帖由 Deniseleung 於 15-04-15 發表
係呀,真係好麻煩的。但當皮膚敏感到喊,乜都用唔到時,這個真是好幫到手的。

...
我試淨麥皮先

首頁

尾頁

跳至