自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

睇番大時代,覺得一世人流流長, 總會遇到幾隻丁蟹.

我都試過類似事件:

咁我做會計 receivable o既, 咁要追數, 咁啱由另一位同事甲放假, 佢負責o既客人A 打俾我, 話有票收乜乜乜. 咁我話: 無問題, 但下次請你打番俾阿甲要佢跟進, 請你抄底佢O既電話: XXXX XXXX, 你下次可以直接找佢乜乜乜. 咁收O左線啦.

轉頭電話又響, 又係阿A, 但今次佢好似上O左身咁, 語氣係癲O左, 係咁鬧: 你家下乜野意思, 係咪話我打錯電話找錯你? 做乜要我抄低個電話? 找親你同事唔係到, 咁我打俾你有錯咩????

我: 下? 你係我同事負責, 咁你打番俾佢好 正常. 同埋佢今日放假. 所以你先找唔到佢.

A: (更癲咆哮) 我成日都找唔到佢 ka, 你係咪玩我呀??? 好好玩咩? 你而家跟本玩我..你玩梗我....乜乜乜乜

我見唔對路, 都同佢解釋o左, 同事可能行開去下廁所, "jump" 下水先找唔到, 但佢只有越來越癲. 結果我同佢講: 你咁不滿, 我而家放底個電話, 你繼續鬧啦, 等你心平氣和先先再講....... 跟住就放底個電話, 做番自己野, 5 分鐘後再拎起個電話, 己收o左線了

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

你對啲客咁強硬..唔怕佢投訴你?

子爵府

畀面勳章

回覆:分享一下有無身邊人或聽過朋友o既朋友性格好似丁蟹咁

我都見過

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你對啲客咁強硬..唔怕佢投訴你

原帖由 kkttssng 於 15-04-21 發表
你對啲客咁強硬..唔怕佢投訴你?
我又唔驚喎, 我好聲好氣, 佢自癲。最重要, 我唔係CS

首頁

尾頁

跳至