跳至

首頁

尾頁

複式洋房

真係唔該晒你 d 資料呀!!

我諗我都要申請多本 BNO 旁下身先得,o黎緊半年都要做空中飛人過去 meet 佢

btw, 點解馬來西亞咁麻煩 ^^"
(並無討論政治o既意思)

複式洋房

回覆:sukitsoi226 的帖子

you are welcome

複式洋房

sukitsoi226 發表於 15-4-24 17:26
我都有見到 wikipedia 係寫住 BNO 有 90 日
所以我都有問領事館o既人但佢地都係話同特區護照一樣最多 30 日 ...
我未結婚前兩年都係不停飛馬來西亞,香港,情況同你一樣,結婚後長期住馬來西亞,每月去泰國出境,出左幾次之後真係比custom 捉住問左好耐,又要第二日去邊度搞手續,又搞左兩日,仲落口供,所以都唔關結左婚事 哈
我passport 個底花晒,哈 因之前過期居留過,要罰錢的rm200/3日,之後我就申請Bno, 諗住可以留90日,第一次用時,入境馬來西亞佢真係吸左90日,好開心,咁我照90日先返香港啦,哈 點知喺機場佢睇我passport 話我過期居留,原來係佢chop 錯90日,比佢仲x 左我,我扮唔識聽,先比我走。
原來bno 係本身有英國國藉先可以90日 。

複式洋房

回覆:I.C 的帖子

結左婚可以申請 long term spouse visa 喎,點解出泰國嘅?

複式洋房

回覆 Kawingruby 的帖子

因為等我老公公司幫我搞visa ^_^

複式洋房

回覆:Kawingruby 的帖子

我試過新加坡出境後只給 14日,我結婚後申請了 visa, 差不多每星期飛。未結婚之通常唔會停多過一個月

首頁

尾頁

跳至