自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咳咗成個月,拎過一日病假,之後又去睇,但睇完唔食藥,又不停咳,又唔帶口罩,仲要食飯後揸住支凍飲返公司。

呢個人咩心態,難為我哋啲同事遂個中招。

侯爵府

回覆:plato223 的帖子

有,我同事又咳又傷風好耐,叫佢去睇醫生,成日話唔想睇西醫,要睇中醫,但睇開嗰個放大假,所以唔睇喎!

男爵府

引用:有,我同事又咳又傷風好耐,叫佢去睇醫生,

原帖由 kkvicky 於 15-04-23 發表
有,我同事又咳又傷風好耐,叫佢去睇醫生,成日話唔想睇西醫,要睇中醫,但睇開嗰個放大假,所以唔睇喎!:i ...
而家唔係無醫生睇,係人哋唔去,仲成日係度kam kam聲,喉糖都唔食,而家無時無刻都聽到佢啲kam kam聲

琥珀宮

畀面勳章

引用:咳咗成個月,拎過一日病假,之後又去睇,但

原帖由 plato223 於 15-04-23 發表
咳咗成個月,拎過一日病假,之後又去睇,但睇完唔食藥,又不停咳,又唔帶口罩,仲要食飯後揸住支凍飲返公司 ...
呢d人,我會一瞓踢佢返屋企 (老細會聽我講,由我發落)

大宅

有呀!成日咳唔戴口罩! 堅持唔睇醫生!由返工咳到放工!

大宅

回覆:你公司有無啲咁同事

我公司有個同事勁黑人憎,次次病都專登對住人黎咳,上個星期佢又係咁對我,我小左佢一鑊。

珍珠宮

plato223 發表於 15-4-23 12:18
咳咗成個月,拎過一日病假,之後又去睇,但睇完唔食藥,又不停咳,又唔帶口罩,仲要食飯後揸住支凍飲返公司 ...
咁似我同事o既? 你公司名係唔係J 字頭

大宅

爸B勳章

有, 幾個一齊! 好!你地唔帶罩我帶, 我仲將成個空氣清新機搬去我隔離! 但我都開始頭痛。。。 應該中左

禁止發言

子爵府

引用:Quote:原帖由 plato223 於 15-04-23 發表咳

原帖由 I9528 於 15-04-23 發表
呢d人,我會一瞓踢佢返屋企 (老細會聽我講,由我發落)

男爵府

引用:Quote:plato223 發表於 15-4-23 12:18 咳咗

原帖由 lingw. 於 15-04-23 發表
咁似我同事o既? 你公司名係唔係J 字頭
唔係,但呢條友好識冧我呀頭(男人1),所以無人敢出聲,頭先食晏返嚟,佢兩條友又係度吹水,都無咳,一見我哋返嚟即收聲,而家又病發,係咁kam kam聲

男爵府

引用:有呀!成日咳唔戴口罩! 堅持唔睇醫生!由返工

原帖由 孫太太 於 15-04-23 發表
有呀!成日咳唔戴口罩! 堅持唔睇醫生!由返工咳到放工!
直頭同我個件一樣,仲成日kam kam聲,嘜個喉嚨唔會損架咩,呢條友無衛生意識我領教過,有次我入廁所,衝咗入去佢剛出嚟個格,成張“紅孩兒”廁紙未沖走就算,正pk.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

plato223 發表於 15-4-23 12:18
我公司個男同事長期甘咳,佢已經好多次請假吾返睇完E生,係公司吾見佢食藥喎,又係吾帶口罩..超自私頂佢吾順
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

首頁

尾頁

跳至