夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

係我結婚前同d女同事去過廟街睇相
睇相佬話我唔可以係28歲前結婚,否則好大機會離婚,跟住又話我就算要嫁都唔好嫁個屬雞,因為我地生肖相沖,佢會係鐵咀雞,嗌交我實輸
個陣我同c6已經拍左拖3年,計劃同籌備好哂結婚(嫁個陣我得24歲)
又咁岩我c6係屬雞,由拍拖到而家嗌交我都未贏過
不過都唔止依個睇相佬叫我唔好28歲前結婚。。連另一個算命師傅都咁講
so far我同c6無乜大拗叫… 唔知可唔可以同c6長相廝守呢

大家不如分享下你地有無相似既睇相算命經驗

男爵府

好媽媽勳章

回覆:睇相佬話…

我以前去過廟街睇, 果陣我想問事業,點知個睇相佬話我事業冇問題,婚姻就好大問題。果陣我已經結左婚,佢叫我唔好生小朋友,因為35歲會離婚。

睇完佢之後幾年事業真係有氣息, 不過我冇聽佢講,35歲前生左3個, 到35歲果年同老公真係行得幾辛苦,我真係有plan單方面離婚(但冇實行), 捱過左低潮,依家同老公關係好番好多。

annafong    發表於 15-4-24 16:21

大宅

我和c6結婚前都試過係廟街嗰度睇相,不過我哋係經過比睇相佬夾硬叫我哋睇,佢話我c6會一世窮無發達添,但係我哋而家生活富足,完全唔啱囉,所以唔會相信(廟街)呢啲所謂嘅相士!反而18歲時,家姐帶我去澳門睇個盲人摸骨,話我年紀愈大愈有錢,雖然我係ftn,但c6真係比番啲錢我keep,我覺得可信性高啲!

琥珀宮

唔敢睇, 睇咗唔好個心會哏住哏住

水晶宮

回覆 Mamazaki 的帖子

我想問樓主你是否凸額,又是否川字掌,如果其中-樣中,師傅係會叫你遲婚㗎。

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

十幾歲時學人去車公廟求簽,跟住解簽個女人,整整下就好似同我睇相咁。最記得佢話我遲早會出國,成個生活圈子都會唔同晒,掌時半信半疑,覺得無咩可能。
幾年後,又真係諗都諗唔到同我老公開始咗異地戀,拍拖先一年佢就求婚,年半左右我就遠嫁,嫁雞隨雞後我個圈子的確係唔同晒。

大宅

我川子掌,但我24歲已經結婚,雖然結婚初期有吵鬧,但我覺得性格可改變命運,我自已改善性格、日日笑笑口,唔執着、唔黑面唔發脾氣,佢想鬧交咪由佢嘈幾句,我又唔反駁佢唔黑佢面,佢無計慢慢就唔嘈改為講,有溝通就無問題啦,所以我覺得唔應該盡信哂相士嘅話!

angel8046    發表於 15-4-27 10:25
blueroom    發表於 15-4-26 08:06

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有,大約廿歲個時同阿媽去睇,佢話我24會結婚,但個時未拍過,話我手掌有支旗類似係我話事咁啦
事賓真係24歲個年識左c6,未到25就結左

翡翠宮

睇相佬都係聽下就算,關鍵係你哋打算幾時結婚

大宅

我冇睇過相, 但o個時公司個ar姐有讀掌相, 當時我拖都未有得拍, 佢話我半年內會有拖拍, 話個男仔會唔要本身個女朋友而揀我, 仲話男友會係從事電腦行業同埋會好錫我, 2年內會結婚
半年後真係發生左, 全中! 又真係拍拖年半便結婚!

水晶宮

回覆 Misschim 的帖子

其實點解話川字掌要遲婚呢,算命師傅話因為lee D 人比較執著,如果早婚,當然仲係公主,各不相讓,爭執自然多,離婚機會就比較大,但如果識得笑面迎人,吾執著,退-步海濶天空,自然可化解。祝你幸福快楽!

大宅

所以我覺得改變性格=改變命運!

公爵府

回覆:Mamazaki 的帖子

我都睇過,睇相佬話我要生4個女先會生到仔,但係我第一胎就係仔,所以唔係好信呢d嘢

大宅

上年喺廟街有個睇相佬話我16歲落過仔,但係我16歲都仲係處子之身

所以唔好盡信

伯爵府

HLDMaMa 發表於 15-4-24 15:08

我想問樓主你是否凸額,又是否川字掌,如果其中-樣中,師傅係會叫你遲婚㗎。 ...
我糸,又早婚,但經歷2次低潮,衣家都重好好

男爵府

個人覺得睇相佬講嘅嘢聽下當娛樂就算喇,千奇唔可以太上心。

大宅

回覆:Mamazaki 的帖子

樓主係咪屬兔?

大宅

引用:回覆 Mamazaki 的帖子我想問樓主你是否凸額

原帖由 HLDMaMa 於 15-04-24 發表

無凸額呀,睇個陣又無睇掌喎
只係俾左八字佢

大宅

引用:我以前去過廟街睇, 果陣我想問事業,點知個

原帖由 twllc 於 15-04-24 發表
我以前去過廟街睇, 果陣我想問事業,點知個睇相佬話我事業冇問題,婚姻就好大問題。果陣我已經結左婚,佢叫我 ...
師傅都係話我要捱過28歲
希望你同c6長長久久

大宅

引用:我和c6結婚前都試過係廟街嗰度睇相,不過我

原帖由 Misschim 於 15-04-24 發表
我和c6結婚前都試過係廟街嗰度睇相,不過我哋係經過比睇相佬夾硬叫我哋睇,佢話我c6會一世窮無發達添,但係 ...
我都無盡信架,不過兩個師傅都咁講就驚驚地

首頁

尾頁

跳至