論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家不如講下你地既工人有幾蠢。

禁止訪問

大宅

回覆:fionaleung43 的帖子

你就好啦

象牙宮

kawaiibibi 發表於 15-4-24 15:46
大家不如講下你地既工人有幾蠢。

正經事, 家務, 常識, 煮食, 安全.... 幾蠢。

歪理, 就叻過我.. 認我呢方面幾蠢。 須進修, 努力下. 反應無她快....

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

做野就好蠢, 偷野, 吞卜就叻.

danasohkg    發表於 15-4-28 17:54
333s    發表於 15-4-24 16:45

大宅

回覆:333s 的帖子

我同工人講左n次廁所地下唔可有水。
我今日問佢點解廁所地下濕左唔抺乾,佢話因為洗完浴缸所以有水

子爵府

She's very smart, not dumb at all.

333s    發表於 15-4-24 16:45

大宅

回覆:TiffChan 的帖子

請到個醒既等於中六合彩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

係咪印? 可能大大完用手抹pet pet, 跟住洗pet pet, 又懶, 唔抹.

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

好醒, 小朋友撞到個頭瘀咗, 唔會同你講
冇晒奶粉, 油, 米, 唔會同你講
打爛,整壞野唔出聲,
收埋啲野, 等你唔記得, 然後問佢, 佢話唔知, 冇見過,

PonyMom    發表於 15-4-24 17:39

子爵府

回覆 kawaiibibi 的帖子

I know I am lucky but I don't know how long she can keep her good work. Well, always hope for the best prepare for the worst.

男爵府

回覆:工人好蠢

一d都唔蠢。

男爵府

我工人唔蠢,但係記性差d

複式洋房

真係俾我姐姐激死,冬天時佢幫我女著長袖底衫加羊毛衫加長袖睡衣瞓,返學就淨係一件短袖底衫校服裙就去返學!!

伯爵府

冇手尾算唔算?

大宅

行路唔睇路,一野撞低朋友個女爬係地下

子爵府

引用:好醒, 小朋友撞到個頭瘀咗, 唔會同你講冇晒

原帖由 checkylam 於 15-04-24 發表
好醒, 小朋友撞到個頭瘀咗, 唔會同你講
冇晒奶粉, 油, 米, 唔會同你講
打爛,整壞野唔出聲,
同我姐姐一樣

子爵府

我姐姐醒。但我反而鐘意蠢蠢地。聽話啲

男爵府

回覆:kawaiibibi 的帖子

1.冬天除晒小朋友啲衫,佢先試水温,小朋友呆企
2.夏天熱比長袖衫比小朋友著。天氣涼咗!比短袖衫小朋友著
3.小朋友洗頭,成頭泡,用水照頭淋,小朋友驚之餘,眼耳口鼻入晒水
4.啲湯啱啱煲起就想比小朋友飲,要我哋叫住話好熱,等等先,佢先放抵
5.小朋友嘔,成件衫都係嘔吐物,除衫時唔會就住除,成面成頭都係嘔吐物
6.叫佢推返張飯枱,佢將自己困喺牆同梳化之間,先醒覺自己要行返出嚟!

……

大宅

回覆:k_k_k 的帖子

嘩,你件蠢野你用左幾耐,咁樣對小朋友,佢白痴架

首頁

尾頁

跳至