自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就讚佢好靚好得意 咁我都好有禮貌咁講句多謝 跟住有個阿姐係專serve我地附近2台客 佢一冇野做就走黎撩下我個女 然後就問我點樣收養個女返黎㗎 係邊度可以收養個咁得意既女㗎 (我個女係混血兒 個樣鬼鬼地) 初頭問左一次我都算當聽唔到 但佢重覆問左我3次! 真係佛都有火 我即刻好大聲爆佢 個女係我親生㗎 你講咩野收養啊! 跟住佢仲要兜話 佢唔係咁既意思 佢話佢都想收養一個咁得意既小朋友想知係邊可以收養到 我心諗你都忽㗎 就算係收養都唔會個個bb一樣樣啦! 你當去鋪頭買衫啊!

961123    發表於 15-4-28 10:17

大宅

有 d人真係唔識趣
不過我諗可唔可以第一次聽到就答佢係親生, 唔係收養?

禁止訪問

回覆:嬲爆! 不停比個酒樓阿姐問係邊到收養個女

侯爵府

俾我會爆佢囉。至憎人多口。

愈嚟愈冇記性

伯爵府

唔好嬲,我女唔係mix, 但樣有點鬼鬼地,成日有人問我老公係咪鬼或mix. 但我兩公婆都係廣東人,對上親人亦無外藉人士。

好彩我女都似我老公,否則水洗唔清添

mishabella    發表於 15-4-28 09:45
angelfan07    發表於 15-4-28 09:38
wcpcelia    發表於 15-4-28 09:22
fanny3315    發表於 15-4-28 08:08

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

佢梗係以為你聽唔到先問三次,我覺得佢唔係特登挑釁你。

小李的媽媽    發表於 15-4-28 01:06

男爵府

我都識香港人夫婦,對仔女成個mix樣,5知點生可以生到咁靚

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就

原帖由 yatmanchris 於 15-04-28 發表
事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就讚佢好靚好得意 咁我都好有禮貌咁講句多謝 跟住有個阿姐係專serv ...
呢D咪純正係低調囉

喵你一拳    發表於 15-4-28 05:52
luisiulam    發表於 15-4-28 00:45

水晶宮

把口唔識收

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

畀面勳章

我試過類似…
去茶餐廳食嘢,有個亞姐好多口,叫嘢食時聽到佢係咁講嘢已經覺得好煩。無啦啦懶係熟走埋嚟問我個仔『呢個你媽咪嚟㗎? 咁後生嘅? 你家姐嚟吓嘛?』 佢可能以為自己把口好叻,我已經厲住佢,佢仲喺度heeheeheehee. 搞到成間嘢啲人望住晒。好討厭。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:我試過類似…去茶餐廳食嘢,有個亞姐好多口

原帖由 bowling2004 於 15-04-28 發表
我試過類似…
去茶餐廳食嘢,有個亞姐好多口,叫嘢食時聽到佢係咁講嘢已經覺得好煩。無啦啦懶係熟走埋嚟問 ...
我覺得佢讚緊你喎

小李的媽媽    發表於 15-4-28 01:06

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 bowling2004 於 15-04-28 發

原帖由 seaman1982 於 15-04-28 發表
我覺得佢讚緊你喎
佢似潤緊我多啲喎。

珍珠宮

畀面勳章

唔好嬲啦,有D人係把口痕D,係好氣頂但唔好激親自己

D人一見我抱個女就話,一定似爸爸又白又滑又精靈,仲好指指咁話唔似你無忽似你

大宅

回覆 yatmanchris 的帖子

樓主唔好嬲,唔好同呢啲人一般見識,講個仲攪笑嘅你聽,我識得一個阿姨佢同個德國人生左個女,個阿姨係強國仲要係農村個又黑又實個種,但個女4歲靚到,真係好靚女,仲要一啲都唔似中國人,係完全傾向晒德國嘅血統,所以佢每次帶個女出街,人地都問佢個女爹地媽咪呢,個個都以為佢係幫人湊女嘅工人

懿仔媽媽    發表於 15-4-28 06:27

子爵府

回覆:yatmanchris 的帖子

佢咁講真係好吾尊重

瑪瑙宮

引用:事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就

原帖由 yatmanchris 於 15-04-28 發表
事源今晚同朋友食飯 酒樓d阿姐見到我個女就讚佢好靚好得意 咁我都好有禮貌咁講句多謝 跟住有個阿姐係專serv ...
你唔問佢你都想知

禁止訪問

我的育兒心得勳章

伯爵府

有D人自以為好風趣幽默,其實癈up。

公爵府

根本第一次問已經係冇禮貌,真係收養都唔關佢事……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咁嘅人都有架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至