親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

喺booking. com 訂咗兩晚stamford, 之後喺hotels. com 見到平咗S62(HK$400) , cap咗酒店價錢圖email畀佢,兩次回覆都話無平,又話有best price guaranteed, 簡直係垃圾,呃鬼! 以後唔會用booking. com

大宅

回覆:bookng. com好垃圾

打上hotline, 話cap圖畀佢,cap完都唔算數

子爵府

係佢平左定另一间平左?

大宅

用hotel combine

洋房

用開agoda 同埋hotelclub hotelclub 成日有折

侯爵府

booking.com係連稅價, hotel.com或者agoda仲未加果15%稅㗎喎。

jje88    發表於 15-4-30 11:42

大宅

回覆:Pinkmoon 的帖子

係hotels. com平d,岩岩再計過,成條數hotels. com應該係平過booking. com S72.97(HK$4xx)

booking. com: S465 + S32.55 + S49.76=S547.31
hotels. com: S403 + S71.34 = S474.34

大宅

呢個係booking. com個價

大宅

引用:booking.com係連稅價, hotel.com或者agoda

原帖由 pochario 於 15-04-28 發表
booking.com係連稅價, hotel.com或者agoda仲未加果15%稅㗎喎。
唔係呢,反而booking. com未包稅

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:redcop 的帖子

你是否訂了不可取消?如果係就無左價格保證

大宅

引用:你是否訂了不可取消?如果係就無左價格保證

原帖由 SumSumBB 於 15-04-28 發表
你是否訂了不可取消?如果係就無左價格保證
吓?!原來係咁!

大宅

今次當買教訓!不過,佢地hotline 都唔專業,應該check到我訂咗咩,如果我同佢提出有更平的,點解佢唔同我講用咗\"不可取消\",就無得保證,反而叫我cap圖畀佢

水晶宮

redcop 發表於 15-4-28 23:08
呢個係booking. com個價
Booking.com哩個唔係465TOTAL咩???

BTW...我又幾鍾意BOOKING.COM喎

男爵府

畀面勳章

pbpk03845784 發表於 15-4-29 09:57

我都鍾意BOOKING.COM, 明碼實价, 免費取消清楚註明, 到比 credit card information 果時仲註明絕不扣款只用作 guarantee 房間.

QQCREAM    發表於 15-4-30 12:47
0120    發表於 15-4-29 14:07

男爵府

點解唔係做哂RESERCH 先BOOK 既?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

pbpk03845784 發表於 15-4-29 09:57

我都覺得 465 己包左 tax 啦喎?如果樓主比曬錢,
最後係比 465 既話就己經包曬 tax 啦。

其實平唔平都係自己事前夾價好,
間間個D最平保証都有好多條款,
唔易 claim 到,
我幾鐘意 booking.com,
如同 jm 所講真係明碼實價同資料算幾清晰,
唔似 agoda 個D,寫就寫好平,
到真係收你錢個時就加 tax 又加手續費,
D絛款又寫得唔明唔楚,好討厭。

大宅

我之前係AGODA 訂, 係不可取消, 後來係返佢個網到搵到平咗二百幾蚊, 我就EMAIL 俾佢同填好張CLAIM FORM + 圖, 佢好快就REFUND 返個DIFFERENT 俾我, 可能係同一個WEBSITE, AGODA 先肯咁快賠
咁BOOKING.COM 點答覆你?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

redcop 發表於 15-4-28 23:07
係hotels. com平d,岩岩再計過,成條數hotels. com應該係平過booking. com S72.97(HK$4xx)

bookin ...
樓主,你個member's prince: 35%點可以攞到?因我上hotel.com無顯示到呢個discount
我估booking.com係唔計呢類會員優惠,因為我唔記得邊間個"保証"係指同一條件下既比較,所以extra某D個別discount係唔可以當相同條件架,但如果D入10%dicount code就已經唔算,希望你明我意思

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

popeyemuimui 發表於 15-4-29 11:37
我之前係AGODA 訂, 係不可取消, 後來係返佢個網到搵到平咗二百幾蚊, 我就EMAIL 俾佢同填好張CLAIM FORM + ...
我都試過喺hotel.com non-refund既booking都攞到差價

大宅

回覆 huisylvia 的帖子

係呀, 要所有條款一樣先得, 即係APPLE TO APPLE, AGODA 就係咁樣

首頁

尾頁

跳至