親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問已在agoda book酒店是否再要send email 去酒店確認呢?

男爵府

回覆:agoda 訂房

我通常收到agoda 嘅confirmation email就算,然後就咁去酒店check in。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔駛, 就咁print出黎去就得

珊瑚宮

BK Milk勳章

引用:請問已在agoda+book酒店是否再要send+email

原帖由 cindy1227 於 15-04-29 發表
請問已在agoda book酒店是否再要send email 去酒店確認呢?
我book過咁多次都無email去酒店確認

大宅

唔該哂各位.因為第一次訂所以有d擔心

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy1227 發表於 15-4-29 07:51

強烈建議你咁做,我有同事同我呻佢比曬錢,
去到酒店話收唔到訂單又無房,
佢自己去搵第二間住,
番到黎 agoda 拖佢之後無退過錢,都成六七千蚊架。

我唔可以話得 agoda 會出現呢D情況,
但我自己無論經乜地方訂房都一定會 double confirm 一次。

大宅

我都會SEND 去酒店RECONFIM 同埋REQUEST HIGH FLOOR, 唔要尾房呢類野, 有時會問下有無SHUTTLE BUS SCHEDULE, 買個安心

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

可以唔洗,但我無論係邊訂,都會自己double confirm

男爵府

shinku 發表於 15-4-29 11:37
佢自己去搵第二間住,

绝對同意!

由Agoda(其他酒店網都係)確認訂簞開始,到酒店正式收到訂單為止,中間會經過很多步驟,若其中一個步驟出咗問題,你都會攞唔到房,到時企响到
知點算嗰人就係你。Send e-mail去確認係好重要,有問題時攞封e-mail出來,唔到酒店話收唔到訂單。

大宅

引用:Quote:shinku+發表於+15-4-29+11:37+強烈建

原帖由 afternoontea372 於 15-04-29 發表
绝對同意!

由Agoda(其他酒店網都係)確認訂簞開始,到酒店正式收到訂單為止,中間會經過很多步驟,若其 ...
都係reconfirmed 好d.因為同兩個小朋友去

大宅

同專業訂需要確認嗎?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

chenyi 發表於 15-4-29 14:33
同專業訂需要確認嗎?
我習慣就算同官網訂都會確認

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

提一提, 如果有citibank信用咭, 經citibank網頁入Agoda訂房會有折

大宅

你地訂時會如實報上有兩個細路嗎? 因好多酒店condition 只可free 一個小朋友,另一個要收charges

大宅

是否要自己e-mail去酒店確認?

珍珠宮

紫蘿蘭 發表於 15-4-29 15:26
你地訂時會如實報上有兩個細路嗎? 因好多酒店condition 只可free 一個小朋友,另一個要收charges

...
當然如實報,千祈唔好屈蛇!!

珍珠宮

chenyi 發表於 15-4-29 15:31
是否要自己e-mail去酒店確認?
我會咁做

大宅

引用:Quote:紫蘿蘭 發表於 15-4-29 15:26 你地訂

原帖由 shinku 於 15-04-29 發表
當然如實報,千祈唔好屈蛇!!
我都係咁做,等緊hotel 方面回覆,未知有無 extra charges

珍珠宮

紫蘿蘭 發表於 15-4-29 15:26

...
我唔會報細路,入2大2小的話,房都訂唔到,但我check in時會光明正大check in,要收charge就收啦!

伯爵府

shinku 發表於 15-4-29 11:37
佢自己去搵第二間住,
六七千蚊,唔退錢?
你朋友點解唔追?

首頁

尾頁

跳至