自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

有冇人在快圖美曬過2r? 我剛曬了,但發現很多相都俾cut 了部份手腳,很憤怒!
是否2r都不是完整手機相?

子爵府

回覆:快圖美2r

現在曬相係咁,你曬時部機有提議你曬咩size最好,好似得4:3是不會被cut

子爵府

引用:現在曬相係咁,你曬時部機有提議你曬咩size

原帖由 sugarcheung 於 15-05-02 發表
現在曬相係咁,你曬時部機有提議你曬咩size最好,好似得4:3是不會被cut
咁奇怪,我用手指曬bb相,bb冇左心口以下身體……電話是samsung note 2 lte

4:3是什麼?

大宅

回覆:candyfatcat 的帖子

唔使嬲喔,人地冇錯,你唔夠了解相片剪裁原理啫……宜家用手機或者數碼相機影嘅相一般比例係4:3,如果曬4D size就可以全相出,曬傳統2R、3R、4R會頂底、或者左右冇左d,因為個比例唔同,係窄身d,想避免尼個問題,你可以選擇留白邊,咁唔使cut相,或者自己用電腦剪裁左先曬

大宅

回覆:candyfatcat 的帖子

另外,題外話,其實2張2R相片,合併後係3R,所以你可以自己用app combine左2張相先,當1張3R曬,自己cut開,平好多呢!

子爵府

引用:唔使嬲喔,人地冇錯,你唔夠了解相片剪裁原

原帖由 Lingyee08 於 15-05-02 發表
唔使嬲喔,人地冇錯,你唔夠了解相片剪裁原理啫……宜家用手機或者數碼相機影嘅相一般比例係4:3,如果曬4D ...
明白了,thank you!

子爵府

引用:另外,題外話,其實2張2R相片,合併後係3R

原帖由 Lingyee08 於 15-05-02 發表
另外,題外話,其實2張2R相片,合併後係3R,所以你可以自己用app combine左2張相先,當1張3R曬,自己cut開 ...
Good!!!!

侯爵府

首頁

尾頁

跳至