跳至

首頁

尾頁

大宅

大囡以家讀緊新界區幼稚園,諗住完成哂幼稚園先搬來中西區,玩大抽獎,但其實係唔係始終同區讀返附屬幼稚園到大抽獎先最著數呢?定無關係?係到叩門先有關呢?唔該哂

伯爵府

環保接龍勳章

回覆:想請問大家意見!

聖提同聖心叩門只俾自己幼稚園生。而且,k3 9月收自行form時已需要地址證明。

大宅

引用:聖提同聖心叩門只俾自己幼稚園生。而且,k3

原帖由 chingcging 於 15-05-02 發表
聖提同聖心叩門只俾自己幼稚園生。而且,k3 9月收自行form時已需要地址證明。

...
請問近呢一兩年派位情況理想嗎?11網有邊間好學校呢?我囡來緊下年2016年9月先至讀k3, 想暸解清楚中西區大抽獎玩法同如真係完成埋幼稚園先過來,係唔係大抽獎會冇甘大機會呢?(明白到時k3交表時,要係中西區地址),唔該哂!

大宅

引用:Quote:原帖由+chingcging+於+15-05-02+發表

原帖由 kkhappy1 於 15-05-02 發表
請問近呢一兩年派位情況理想嗎?11網有邊間好學校呢?我囡來緊下年2016年9月先至讀k3, 想暸解清楚中西區大 ...
即係如唔係聖心聖提幼稚園生的話,叩門唔考慮?甘仲有其他小學學校一定要1+1+1先比叩門?唔該哂

伯爵府

環保接龍勳章

k3已經要入form, 冇可能k3畢業先搬屋架!

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 kkhappy1 於 15-05-02 發表請

即係如唔係聖心聖提幼稚園生的話,叩門唔考慮?甘仲有其他小學學校一定要1+1+1先比叩門?唔該哂

...
聖提聖心街外人叩門係唔考慮的。net11係好好抽嘅網,質數平均。

伯爵府

環保接龍勳章

大抽獎玩法區區一樣。你冇net11地址,乙部唔抽得,即冇1-1-1.

伯爵府

環保接龍勳章

我係k2時開始去晒咁多間學校嘅open day, 睇足一年先簡。你要睇吓邊間夾到你嘅小朋友先得。

大宅

引用:k3已經要入form,+冇可能k3畢業先搬屋架!

k3已經要入form, 冇可能k3畢業先搬屋架!
請問近呢一兩年派位情況理想嗎?11網有邊間好學校呢?我囡來緊下年2016年9月先至讀k3, 想暸解清楚中西區大抽獎玩法同如真係完成埋幼稚園先過來,係唔係大抽獎會冇甘大機會呢?(明白到時k3交表時,要係中西區地址,我知道的,住屋方便我會再安排,想先暸解校網,再留意住屋)
即係如唔係聖心聖提幼稚園生的話,叩門唔考慮?甘仲有其他小學學校一定要1+1+1先比叩門?唔該哂!

大宅

引用:Quote:原帖由+kkhappy1+於+15-05-02+發表即

聖提聖心街外人叩門係唔考慮的。net11係好好抽嘅網,質數平均。
請問你小朋友現在讀邊間小學?當時你點填次序?想請教你策略同心得?邊度睇到小學學校Open Day 日子?Thx

大宅

引用:大抽獎玩法區區一樣。你冇net11地址,乙部

大抽獎玩法區區一樣。你冇net11地址,乙部唔抽得,即冇1-1-1.
我囡係2011,雙非重災年,所以特別擔心,唉…

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 chingcging 於 15-05-02 發表

請問你小朋友現在讀邊間小學?當時你點填次序?想請教你策略同心得?邊度睇到小學學校Open Day 日子?Thx

...
小學open day日子係會個別派通告俾區內幼稚園的。有啲幼稚園會有試堂。

大宅

引用:Quote:原帖由+kkhappy1+於+15-05-02+發表請

小學open day日子係會個別派通告俾區內幼稚園的。有啲幼稚園會有試堂。
甘請問仲可以係乜野途徑知道每間小學open day ,謝謝

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 chingcging 於 15-05-02 發表

甘請問仲可以係乜野途徑知道每間小學open day ,謝謝
自己上網睇

伯爵府

環保接龍勳章

另外提提你,近年net11抽查地址嘅比例好高,身邊朋友10中4.有人去到7月先俾教局取消學位

大宅

大宅

其實係買樓的話,乜都要抽查咩?本人只想問清楚中西區學校情況

伯爵府

環保接龍勳章

嗰次朋友死得好慘架。抽查人員問小朋友讀邊間幼稚園,點樣返學,校車經過邊度…仲唔死???

伯爵府

環保接龍勳章

不過呢,呢啲都係1月返咗form先會有嘅情況啦。

伯爵府

環保接龍勳章

引用:其實係買樓的話,乜都要抽查咩?本人只想問

原帖由 kkhappy1 於 15-05-03 發表
其實係買樓的話,乜都要抽查咩?本人只想問清楚中西區學校情況
只要你1月交大抽獎form時用虛假文書,已經觸犯法例。

首頁

尾頁

跳至