親子旅遊

跳至

首頁
12345...32

尾頁

子爵府

MissMaMa 發表於 15-5-20 10:23
夜晚到,已經冇ski shuttle去alpensia,所以我第一晚住明洞,第二朝一早就去alpensia ...

仲唸緊由明洞定東大門去 ALPENSIA ?

子爵府

yuyu.c 發表於 15-5-20 10:29
係呀,老公放唔到年廿八,咁就一定要買初二果班機。因亞囝想去滑雪,所以想住雪場,但5日實際得3日半玩,雪 ...
唔會浪費, 我都係住一晚.
但係如果想滑雪, 一日真係唔夠, 咁不如全程住滑雪場.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:yuyu.c+發表於+15-5-20+10:29+係呀,

原帖由 lucky25 於 15-05-20 發表
唔會浪費, 我都係住一晚.
但係如果想滑雪, 一日真係唔夠, 咁不如全程住滑雪場.
...
全程滑雪場唔會啦,我唔鍾意滑雪,亞囝得8歲只係未滑過雪想滑,佢到時都唔知鍾唔鍾意滑,住全程應該會悶死我。

子爵府

yuyu.c 發表於 15-5-20 11:25
全程滑雪場唔會啦,我唔鍾意滑雪,亞囝得8歲只係未滑過雪想滑,佢到時都唔知鍾唔鍾意滑,住全程應該會悶死 ...
以為佢之前玩過想再玩.
相信大部份小朋友都會鐘意玩雪, 佢地好快會學識, 不過如果你地唔玩就會好悶.

咁就停一晚玩下囉, 再搵下附近仲有無其他想去的地方.

子爵府

只係想試下滑雪, 不如揀個近D.

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:+本帖最後由+MissMaMa+於+15-5-3+11:41+編

原帖由 MissMaMa 於 15-05-03 發表
Suite 都有1 bedroom 的,好似有非 ondol的房;不過唔肯定有無得 book slope view。

suite 點都應該會好住過 hotel。

翡翠宮

引用:Quote:diong+發表於+15-5-4+06:33+架車會係

原帖由 MissMaMa 於 15-05-04 發表
謝謝,真係唔該晒你,答左我好多問題。
FYI. 剛過去的農曆假,有好幾個會員被 Grace travel 放飛機

搞到要自己搭的士去尾站追車

大宅

回覆:chan803 的帖子

佢地係因為架車早到唔見人走左?尾站是否Jasmil?最後追到嗎?

水晶宮

引用:佢地係因為架車早到唔見人走左?尾站是否Ja

原帖由 PP媽媽 於 15-05-20 發表
佢地係因為架車早到唔見人走左?尾站是否Jasmil?最後追到嗎?
個司機睇錯了booking,以為個站無人上,所以無去個站,最後又急又甩咁飛的去蠶室上車。
事後同grace旅行社講返,grace賠返的士錢。

珍珠宮

chan803 發表於 15-5-20 15:12
Suite 都有1 bedroom 的,好似有非 ondol的房;不過唔肯定有無得 book slope view。

suite 點都應該會好住 ...
想問suite有什麼優勝之處?因我唔會煮食,唔需要廚房,只需一間普通酒店房,最好張床夠大。只得我和2小。

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+lucky25+於+15-05-20+發表唔

原帖由 yuyu.c 於 15-05-20 發表
全程滑雪場唔會啦,我唔鍾意滑雪,亞囝得8歲只係未滑過雪想滑,佢到時都唔知鍾唔鍾意滑,住全程應該會悶死 ...
如果想近首爾市即日來回,可以去熊城滑雪場,今年農曆年跟local tour去過,只係一小時車程左右。

翡翠宮

引用:Quote:chan803+發表於+15-5-20+15:12+Suite

原帖由 MissMaMa 於 15-05-20 發表
想問suite有什麼優勝之處?因我唔會煮食,唔需要廚房,只需一間普通酒店房,最好張床夠大。只得我和2小。 ...
大間啲,有廳,露台...

水晶宮

引用:Quote:原帖由+yuyu.c+於+15-05-20+發表全程

原帖由 NamB 於 15-05-20 發表
如果想近首爾市即日來回,可以去熊城滑雪場,今年農曆年跟local tour去過,只係一小時車程左右。

...
跟local tour一人要幾錢?之前問過一個人都要$700幾,一家三口好似有點貴。

珍珠宮

yuyu.c 發表於 15-5-20 10:29
係呀,老公放唔到年廿八,咁就一定要買初二果班機。因亞囝想去滑雪,所以想住雪場,但5日實際得3日半玩,雪 ...
我唔鍾意玩雪,所以只留一晚就算,我計過都有一日一夜玩,都夠喇。之前去雪嶽山,半日我已經想走。呢次主要帶小朋友睇下雪,玩下雪咁。

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 NamB 於 15-05-20 發表如果想

原帖由 yuyu.c 於 15-05-20 發表
跟local tour一人要幾錢?之前問過一個人都要$700幾,一家三口好似有點貴。

...
上次跟iro tour,你可以只訂transport 或 訂lesson,唔同收費選擇。

水晶宮

引用:Quote:yuyu.c+發表於+15-5-20+10:29+係呀,

原帖由 MissMaMa 於 15-05-20 發表
我唔鍾意玩雪,所以只留一晚就算,我計過都有一日一夜玩,都夠喇。之前去雪嶽山,半日我已經想走。:sweatin ...
今年新年都係去韓國,但冇去滑雪只係去兒童大公園玩水泡果d,我囝都玩到唔願走。而alpensia仲有ocean 700,我想hea d玩埋

水晶宮

引用:Quote:原帖由+yuyu.c+於+15-05-20+發表跟lo

原帖由 NamB 於 15-05-20 發表
上次跟iro tour,你可以只訂transport 或 訂lesson,唔同收費選擇。
Thank you 我睇吓先。

珍珠宮

lucky25 發表於 15-5-20 11:13
仲唸緊由明洞定東大門去 ALPENSIA ?
東大門喺邊個位置上車呢?

大宅

陪月勳章

回覆:diong 的帖子

係整架車成條線都冇出現過,大家各自飛的去蠶室,見番一車人!今年聖誕再戰Alpensia, 唔訂Grace Travel 都冇其他選擇,唉…住Alpensia suites, 如果可以request block 203 正正係ski house 嗰座,超方便!

[img][/img]

大宅

回覆:請教住過 Alpensia 的JM

我都覺得day tour有D貴,我們一行7人,主要係俾D細路玩吓雪兜同推雪人,如果跟團,一日要5K如果自己包車會唔會抵D?請問兒童大公園有乜嘢玩?

首頁
12345...32

尾頁

跳至