懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已BOOK左法國醫院開刀,但近排先知原來私家都可以揀無痛,想問有無JM喺私家做無痛?咁係咪無得定日子等作動入院架?又要唔要搵醫生架?我有心思思想轉無痛,無咪復原得快d架?

大宅

回覆:開刀定無痛分娩好

我都係book左法國開刀,醫生之前都問我做唔做無痛,但我怕做左無痛,自己唔識用力,因為聽得太多做無痛唔識用力,我自己就覺得,既然選擇左開刀,就唔再諗其他啦,不過我覺得你仲心大心細,可以問問醫生建議,你搵得佢接生,你就要信醫生專業意見

大宅

我搵張國良佢只接開刀,你咩醫生?
我想復原快D可以跑步

大宅

引用:我搵張國良佢只接開刀,你咩醫生?我想復原

原帖由 一個菠蘿油 於 15-05-04 發表
我搵張國良佢只接開刀,你咩醫生?
我想復原快D可以跑步
陳麗燕,佢同張醫生係老友

別墅

回覆:一個菠蘿油 的帖子

我1月係法國醫院做無痛既 搵游洋醫生 個麻醉師手勢好好 我開到2度見完醫生就會安排入產房打麻醉針 打完幾分鐘麻醉師會慢慢check下你既感覺 就開始唔痛 之後助產姑娘會到生得既時候減少落藥等我feel到想柯既感覺 用力柯就係嫁啦 嗌老公係隔離陪住支持下好好多 我本身唸住順產但到2度腰骨痛到癲就臨時決定做無痛 感恩 希望幫到你

一個菠蘿油    發表於 15-5-5 00:01

大宅

回覆 beansbaby 的帖子

想問下你, 係法國做無痛分娩,由麻醉一刻到生產大約幾耐?
生完之後要插尿喉嗎? 又要等幾耐先完全回復知覺??

BB 洗唔洗因媽咪選擇無痛而需要打甚麼針? 又會唔會影響餵人奶??

唔好意思咁多問題。謝謝回覆。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

順產點都復元得快. 一般生完無耐既生活已經可以如常. 我生完一落床就可以急步行, 上落樓梯都好似平時咁, 主要係坐低同埋去便便時要就住怕爆傷口 (其實d 線會聯得好好, 唔係話一坐就爆咁兒戲, 不過心理上點都驚驚地...).

回覆 一個菠蘿油 的帖子

Hello 一個菠蘿油,一般順產會比開刀復原得較快,而無痛分娩會由麻醉科醫生進行,進行前醫生會先評估媽媽當時既情況,不妨下次產檢時向您既婦產科醫生查詢 。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

張國良講明只接開刀⋯我唔好意思問佢,因我覺得佢都係叫我開刀

複式洋房

回覆:beansbaby 的帖子

請問減藥時係咪會大痛先識痾呢?

大宅

引用:我1月係法國醫院做無痛既 搵游洋醫生 個麻

原帖由 beansbaby 於 15-05-04 發表
我1月係法國醫院做無痛既 搵游洋醫生 個麻醉師手勢好好 我開到2度見完醫生就會安排入產房打麻醉針 打完幾分 ...
請問你幾錢埋單?

男爵府

BK Milk勳章

回覆:開刀定無痛分娩好?

我係用無痛分娩。 順產回復得快過開刀架! 我下胎都回用無痛。
我個人覺得好好

大宅

引用:我1月係法國醫院做無痛既 搵游洋醫生 個麻

原帖由 beansbaby 於 15-05-04 發表
我1月係法國醫院做無痛既 搵游洋醫生 個麻醉師手勢好好 我開到2度見完醫生就會安排入產房打麻醉針 打完幾分 ...
順產完下面有腫嗎,我都係游洋,諗緊開刀定無痛。。。。。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用無痛啦,順產永遠對bb係最好,我次次都係用無痛

大宅

你係咪預產期前生?BB幾磅?生用左幾多個鐘?其實我最怕生果日難預,唔知點攞產假

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

回覆:開刀定無痛分娩好

可以一定無痛順產,上胎爭啲要轉緊急開刀,真係千萬個唔願,好在最後都可以順產,始終順產復元快好多。
就因為隨時可能要轉開刀,我一直無減藥力,好似只係到咁上下無再加藥,到生時都係無乜感覺,但我都仲感受到陣痛子宮受壓,聽住姑娘指示陣痛時就出力push,都無話唔識用力。

大宅

游洋醫生無痛收幾錢呀?

大宅

回覆 abbieabbie 的帖子

陳麗燕收無痛?幾錢呀?係咪法國醫院架?因我已俾6000蚊訂法國

大宅

引用:回覆 abbieabbie 的帖子陳麗燕收無痛?幾錢

原帖由 一個菠蘿油 於 15-06-17 發表

陳麗燕收無痛?幾錢呀?係咪法國醫院架?因我已俾6000蚊訂法國 ...
收呀, 佢果陣唔想我開刀,叫我考慮下無痛,收費同開刀一樣,$15000,但我都係選擇開刀,2號生左啦,陳麗燕超好手勢,第二日我一早落床都唔覺得傷口痛,可以接受

大宅

但你要幾耐復原?一個月左右係咪乜都正常返晒?痛唔痛?

首頁

尾頁

跳至