夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆:HLDMaMa 的帖子

其實他們是憑咩去算的呢?
佢話我同老公八字是夾的,但這5年大家的運是沖,所以就會出現第三者及離婚 。

珍珠宮

開心吸收勳章

Nancy20090615 發表於 15-5-4 12:44
承您貴言
全首應該係:

走馬揚鞭爭利名,少年作事費籌論,一朝福祿源源至,富貴榮華顯六親。

Nancy20090615    發表於 15-5-4 12:51
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:大家對算命或命中註定會離婚,有何睇法?

應該咁講 命運我覺得係掌握係自己手

大宅

瞓得好勳章

我唔信呢d,如其係到諗會否離婚,不如用呢D時間同老公好好建立關係,好好溝通。如果關係好,感情深厚,打雷都打唔掉。

別墅

引用:我唔信呢d,如其係到諗會否離婚,不如用呢D

原帖由 KKEDU 於 15-05-04 發表
我唔信呢d,如其係到諗會否離婚,不如用呢D時間同老公好好建立關係,好好溝通。如果關係好,感情深厚,打雷 ...
明白這道理,但總會耿耿於懷 。

翡翠宮

唔好信咁多,馬德鐘都話佢有兩次婚姻,人哋同一老婆擺兩次酒就得喇

大宅

我信! 師傅話我C6有桃花,雖然師傅話佢唔會離開我! 當時我諗,C6咁愛我應該唔會出事啩! 所以,我當時無將呢件事放係心! 到上年年尾我發現佢真係同第二個女人有可疑,我話要離婚,佢死都唔肯,又要生又要死,絶對唔俾我離婚! 於是我又去問師傅,因為我想知仲有冇下一個小三,佢話我C6 唔係離婚個種人,佢始終只愛自己老婆,叫我原諒佢!

唉, 只歎一句,是福不是禍,是禍擋不過! 如果命中注定要發生,始終都會發生! 問題係自己點面對!

別墅

引用:我信! 師傅話我C6有桃花,雖然師傅話佢唔

原帖由 purple_girl 於 15-05-04 發表
我信! 師傅話我C6有桃花,雖然師傅話佢唔會離開我! 當時我諗,C6咁愛我應該唔會出事啩! 所以,我當時無將 ...
跟你的相似,師傅說他在這五年會不斷有桃花,但他不會拋妻棄子,只是我自己忍唔到要離 。

別墅

回覆:JOJO-MA 的帖子

說我老公一世人只有一個老婆,亦說我離開他後,我會遇到一個更好的,但不要再婚,因我是離婚命,再婚也會再離,大家相伴直到老 。

別墅

兩個師傅也是這樣說,應該是用同一條算式去算吧!究竟他們用咩去計?
但同時他們又說,捱過這5年,我和我老公就會永遠再一起,但不代表我會開心 。

別墅

我都有問過 佢話會離婚收場
但...又如何呢 婚姻係2個人經營
睇下大家點相處既者

大宅

JOJO-MA 發表於 15-5-4 14:51
兩個師傅也是這樣說,應該是用同一條算式去算吧!究竟他們用咩去計?
但同時他們又說,捱過這5年,我和我老 ...

我經常都會諗,係唔係唔離婚就等於大家可以好開心係一齊到老? 佢唔離婚就等於愛我? 畢竟有事發生過! 註定唔使離婚就唔離婚? 我大方到whatsapp 小三,話如果妳俾到幸福C6,隨便攞去,我已經放晒手叫佢去搵小三,只不過係C6唔肯走! 正如師傅話齋,C6始終都係要自己老婆,唔會同第二個女人一齊!
但如果逆天而行,硬要離婚,大不了自己孤獨終老,我有仔有女,自己養得起自己,又怕咩????

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

So what,離左都可以同同一個人再結

大宅

唔信㗎!不過真係俾人批中咗離婚喎。。。

大宅

引用:我曾經係2012年去批命,個時同老公關係唔錯

原帖由 jerrin 於 15-05-04 發表
我曾經係2012年去批命,個時同老公關係唔錯。。。個算命師話我命中有兩段婚姻,仲話我會2014年離婚。。。。 ...
邊到批?介紹個師傅。我都想算下自己

大宅

引用:我信!++師傅話我C6有桃花,雖然師傅話佢唔

我信! 師傅話我C6有桃花,雖然師傅話佢唔會離開我! 當時我諗,C6咁愛我應該唔會出事啩! 所以,我當時無將 ...
可介紹師傅?

大宅

引用:唔信㗎!不過真係俾人批中咗離婚喎。。。

原帖由 橫行蟹子 於 15-05-04 發表
唔信㗎!不過真係俾人批中咗離婚喎。。。
系邊到批?

別墅

引用:Quote:JOJO-MA 發表於 15-5-4 14:51 兩個師

我經常都會諗,係唔係唔離婚就等於大家可以好開心係一齊到老? 佢唔離婚就等於愛我? 畢竟有事發生過! 註 ...
你令我有點啟發 。。。

大宅

唔信

大宅

引用:我曾經係2012年去批命,個時同老公關係唔錯

原帖由 jerrin 於 15-05-04 發表
我曾經係2012年去批命,個時同老公關係唔錯。。。個算命師話我命中有兩段婚姻,仲話我會2014年離婚。。。。 ...
me too ,當時阿媽都話你決定結呀?相士話早婚你會有小朋友又2段婚姻既喔,當時我決定結,拍拖6年都好地地,一結年半離婚!

首頁
12345...6

尾頁

跳至