夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆:大家對算命或命中註定會離婚,有何睇法?

我個人感受,我覺得我寧可唔批命,至少我心中唔會有條刺。成日型住型住。會唔會批中呢?。。。。都係個句,珍惜眼前人,做好自己就算

大宅

引用:Quote:原帖由 purple_girl 於 15-05-04 發

原帖由 JOJO-MA 於 15-05-04 發表
你令我有點啟發 。。。
咩啟發呢?

大宅

我分別由未識到前夫至到結左婚睇過3次算命呢啲,3個都話我會離婚,仲要係我冇問姻緣問題架喎,結果我真係離左婚

joyce

水晶宮

香港最叻嗰個風水老都自身難保,
咁你話,有冇用?

大宅

引用:我分別由未識到前夫至到結左婚睇過3次算命

原帖由 joyce1107 於 15-05-06 發表
我分別由未識到前夫至到結左婚睇過3次算命呢啲,3個都話我會離婚,仲要係我冇問姻緣問題架喎,結果我真係離 ...
系邊算架?可吾可以介紹?

大宅

引用:Quote:原帖由+jerrin+於+15-05-04+發表我曾

唉… 就是有人準,有人唔準,使我聽了耿耿於懷 。
因為佢講我以前好多嘢,是中的,所以我諗,會唔會將來離 ...
我最近也有類似經歷,本身有朋友介紹過一位師傅,我在WA 給他生日八字及約時間看批命,他給我的回覆是「這幾年有桃花波折,及健康申狀線問題,而且細推你八字後,有很多地方不解,不敢誤評。」

我看過兩三次批命,沒有一次這樣說,我有點擔心,所以去找第二個師傅,約見了,他說我這兩年是關鍵,說我真命天子要二年後才偶見,如果沒有離婚,下半身不會開心,因為我命是不可以34歲前結婚,而我27時已經結婚了。很久未婚之前看的師傅也說過不而早婚,我沒理會。

但確實,我跟老公是有問題,但我已無力去改變佢也知道不可以改變佢,這幾年我也問自己過得開心嗎?我可以說,如果不是為了女兒,我一早便離開。

有時候,我會唔想返屋企,唔想對住佢,甚至唔想同佢講野。呢段婚姻,我也很contradicted, 我愛我老公,只是因為他是女兒的爸爸。

大宅

我分別比兩個各唔相識但兩個都有料嘅高人不約而同都話我真姻緣45歲先到,個個姻緣運仲好強添,兩個都話我同而家個老公好大機會離婚,我結左婚2年暫時都仲好好冇咩問題,我又睇得好開嘅,如果命中注定真係要發生嘅要避都避唔到,總之而家呢刻開心就算囉

伯爵府

睇下算咩,我自己睇紫微斗數,好準,都好信,但講真!性格改變命運,大家溝通多啲,如果佢改變唔到咪你改變囉,可能到時係你要離婚,而唔係佢要呢,nothing is impossible..

珍珠宮

我哥信

相士話佢就算結婚, 34歲都會離婚, 所以佢索性單身, 34歲先拍拖結婚, 佢今年33歲了, 我就睇下佢點

大宅

引用:如題 。。。

如題 。。。
問清楚是否命盤顯示會離婚,定系有两段或以上婚姻?朋友系紫微師傅,佢話如果系離婚無顯示有另—段婚缘的話,可以有機會化解,比如:多做善事(呢點最重要),或者自己"現"左個"劫",制造分離現象,如異地工作,聚少離多,分房訓等。

;-)

大宅

完全吾會信
覺得哩part人定勝天
有啲人命盤有二段婚姻吾代表佢真係會有二段婚姻 吾需要太信

複式洋房

大概八年前師傅話我會有兩段婚姻,個時同ex感情稳定架,個ex對我好好,條件好好,聽完個心都有條刺架。
但講真,佢好好,但比到我想依賴的感覺。幾年後佢都有同我求婚,但我拒絕左。分手了我都很唔開心,唔知幾時遇到下一個架。

我覺得當初,真係結左,又要離婚真係對而家個個及自己理會有影響。
我唔係鼓吹要聽師傅話,我個時都係信感覺。如果我好愛好愛,可能真係會同ex結左。
所以,要比時間自己冷靜諗諗,身處其中真係好心煩架。

複式洋房

引用:大概八年前師傅話我會有兩段婚姻,個時同ex

原帖由 lotuslotus 於 15-05-10 發表
大概八年前師傅話我會有兩段婚姻,個時同ex感情稳定架,個ex對我好好,條件好好,聽完個心都有條刺架。
但 ...
更正:

但講真,佢好好,但比\'\'唔\'\'到我想依賴的感覺。

大宅

想知有無人有準嘅師傅介紹?
收費又如何呢?
:sm: Auntie_Winnie

大宅

唔信,自己掌握命運,唔會一句唔知真的假的說話放棄現有的幸福

大宅

師傅都話我命中註定離婚

其實呢度有無師傅講過JM 可能coming 呢幾年會離婚,不過呢幾年最終都一齊得好地地?

別墅

引用:師傅都話我命中註定離婚其實呢度有無師傅講

原帖由 mrschan1129 於 15-05-12 發表
師傅都話我命中註定離婚

其實呢度有無師傅講過JM 可能coming 呢幾年會離婚,不過呢幾年最終都一齊得好地地 ...
他說你何時會離?你內心有耿耿於懷嗎?
有時我會諗,師傅也只是計數吧,計算結果就是命中註定嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+mrschan1129+於+15-05-12+發

原帖由 JOJO-MA 於 15-05-12 發表
他說你何時會離?你內心有耿耿於懷嗎?
有時我會諗,師傅也只是計數吧,計算結果就是命中註定嗎?
佢話我34歲時會離,現在我30

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:如題+。。。

如題 。。。
很多年前一次陪朋友去算命,有個師傅説我會十年內離婚,我當面問他是否以某種大路的方法看姻緣,告訴他不可能一條口訣用到老,他之後說:吓!你識㗎!咪攪攪震啦!就打發我走。

所以,你覺得不安可以不信,反正人地都係揾食!

利申:已經結婚13年

男爵府

唔係太相信

首頁
12345...6

尾頁

跳至