想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下有無除咗識醫不育 / 婦科嘅中醫外,仲有無同時可以醫到免疫不孕嘅中醫 ? Thanks

子爵府

回覆:識醫免疫嘅中醫

你有咩免疫問題?點解唔搵西醫既?

我都有相關問題,但我覺得呢方面西醫好d,中醫可作輔助囉

別墅

引用:你有咩免疫問題

原帖由 momo01 於 15-05-05 發表
你有咩免疫問題?點解唔搵西醫既?

我都有相關問題,但我覺得呢方面西醫好d,中醫可作輔助囉
已經有睇西醫,但都想搵個識免疫嘅中醫輔助,始終身體差西醫幫唔到

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-05-05 發表你有

原帖由 princess1009 於 15-05-05 發表
已經有睇西醫,但都想搵個識免疫嘅中醫輔助,始終身體差西醫幫唔到
輔助搵中醫ok,但佢地未必針對到免疫力問題,,我覺得中醫理念係將身體既氣血調理順和,咁就係等於身體好左,基本上好多都做到

我3月做左次Ivf,打針促排又食藥放胎,但失敗左,檢查知道免疫力有問題,身體仲因為打激素差左,而家一邊西醫一邊中醫,中醫就一個星期間住間住咁睇,訓唔好同冇胃口呢d中醫都幫到我

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆:momo01 的帖子

momo01, 想問你找那個西醫睇免疫問題? 因為我也有這方面問題。 thanks

別墅

引用:Quote:原帖由 princess1009 於 15-05-05 發

輔助搵中醫ok,但佢地未必針對到免疫力問題,,我覺得中醫理念係將身體既氣血調理順和,咁就係等於身體好左 ...
請問點樣係免疫力問題呀??可以詳細分享下嗎?thanks

別墅

引用:免疫不孕 is related to the immune system

原帖由 teddyy 於 15-05-06 發表
免疫不孕 is related to the immune system.
Thx 你唔係卵巢差 + c6丁差問題only? 試過個位中醫醫免疫輔助?

別墅

引用:Quote:原帖由 princess1009 於 15-05-05 發

輔助搵中醫ok,但佢地未必針對到免疫力問題,,我覺得中醫理念係將身體既氣血調理順和,咁就係等於身體好左 ...
其實中藥調理好多時會增強免疫力(大多數補藥都會加強埋免疫),所以唔可以求其搵個中醫睇,如果唔係免疫會越睇越勁

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-05-05 發表輔助

原帖由 princess1009 於 15-05-06 發表
其實中藥調理好多時會增強免疫力(大多數補藥都會加強埋免疫),所以唔可以求其搵個中醫睇,如果唔係免疫會 ...
咦,唔講真係唔知喎

我既問題係體內antibodies疑似會當胚胎係外來物抵抗佢,而家驗血驗清楚少少係咪實質呢個問題

中醫我一向唔用得補,咁都唔知可以點啦

別墅

引用:Quote:原帖由 princess1009 於 15-05-06 發

原帖由 momo01 於 15-05-06 發表
咦,唔講真係唔知喎

我既問題係體內antibodies疑似會當胚胎係外來物抵抗佢,而家驗血驗清楚少少係咪實質呢 ...
Yes ar所以好難搞,太補唔得,但身體又差,用藥要好小心 btw 靈芝人參個d要少食

子爵府

引用:Quote:原帖由 momo01 於 15-05-06 發表咦,

原帖由 princess1009 於 15-05-06 發表
Yes ar所以好難搞,太補唔得,但身體又差,用藥要好小心 btw 靈芝人參個d要少食

...
我完全冇食果d啊,唔敢補啊

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至