自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

算命師傅常對我說迷信就傻, 只作為參考, 只係大機會發生, 並非絕對, 算過命的JM點睇呢?

侯爵府

回覆:其實算命有幾成準呢

好既就90%準,唔好既就90% 唔準,你咁諗就咩都順順利利。。。

ritalau012    發表於 15-5-6 13:14

大宅

我聽過個c 父講..命運隨時都會變...所以佢睇到既..都係你暫時既野...(雖然變化都話唔會太大)

大宅

除咗算命,睇相,睇掌,風水,因果報應,信得邊樣?

珍珠宮

wahnamwah 發表於 15-5-6 13:05
我聽過個c 父講..命運隨時都會變...所以佢睇到既..都係你暫時既野...(雖然變化都話唔會太大) ...
講得好對, 所以我會覺得, 算命只能參考, 信一半好啦
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

琥珀宮

信則靈,不信則不靈

侯爵府

wahnamwah 發表於 15-5-6 13:05
我聽過個c 父講..命運隨時都會變...所以佢睇到既..都係你暫時既野...(雖然變化都話唔會太大) ...
咁係咪幾年要算一次比較好?

侯爵府

土萌螢 發表於 15-5-6 13:06
除咗算命,睇相,睇掌,風水,因果報應,信得邊樣?
我都信因果報應, 導人向善我覺得係好的。

大宅

回覆:ritalau012 的帖子

咁我自己又冇呀,但機緣巧合下,我睇過2個c父,但佢地講既野都有d唔同

大宅

之前聽講過算命1次就夠, 再算100次都係一樣, 但其他面相,掌相,風水等就常有變化

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我覺得睇到既其實係性格,性格改變命運。即係佢明明睇到你個人係行路唔帶眼,佢梗係同你講唔好渣車呀,易有意外,佢睇到其實你個人好難相處,那麼即使你生得幾靚,異性緣都會差,有拖拍都好快散,佢睇到其實份人係不願有負擔,不願負責任的人,子女緣就薄,因為根本唔想生,即使意外生左都未必會真心照顧佢,咁個細路大左自然唔理你。所以我覺得要改命,首先要改變自己,但這是十分困難的。

大宅

回覆:其實算命有幾成準呢?

準既真係可以9成
因為人生條路(包括你既職業做什麼)
都已經安排好哂,一開個盤好多野都說明哂
但始終是由人去解讀,有幾準要睇解盤人既功力啦。

大宅

人的相及掌係會變!

廟街個人試過幾檔,莫同黃都OK的,蓮花宮伯伯都OK,貴少少,但係睇紫微躁錯~~~ 其實他不是睇籤,係睇紫微~ 名氣都有才氣旁住先長久~ 最癈係廟街何天成何榮軒,個啊伯真係100%騙錢,唔咳你睇相都要有睇相知識啦~ 他最多識起八字盤,然後睇相的話你係女一定會講你係男會點,睇男的話一定會講你係男會點, 同埋會拎塊鏡話你兩邊面唔對稱,左右相不一致, 個個客都講,再落去就會話,你若出外發展會點,完全唔提你係香港會點........ 睇過黃大仙,廟街,蓮花宮,樓上咁多間.......最騙錢就係他........ 仲要係你一流電話就會狂打電話不停叫你給錢給錢再睇再睇,睇相時又會叫你禁機,不停問: 你中銀定邊度呀,去禁錢啦,好多野睇.........騙錢騙到竟然夠膽拎客人的個人資料時晨八字俾我睇,叫我睇下人地的命,嘩! 上面有齊人的全名,歲數,命盤........真無道德~~~ 我睇完即時拒絕! 因為唔想成為下一個受害人~~~

首頁

尾頁

跳至