自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀緊書或者岩岩出黎做野無耐,佢地既煩惱係搵咩工,金錢,或者嘻嘻哈哈出去玩,而自己煩既野同佢地講都唔會明,感覺自己好似已經開始停留係某個位置,睇住其他人愈走愈遠

子爵府

回覆:係咪結左婚有埋小朋友就開始無朋友嫁啦?

你真係太早結婚生仔啦!

大宅

唔係停留,只係你比佢哋跳快咗幾級,大家嘅方向不同!

男爵府

回覆:micky320 的帖子

朋友係要花時間同心機維繫
雖然圈子,狀況,經歷唔同, 但總會有共同話題的, keep 住見面講下近況, 無聊野, 定期聚下, 你20頭呢d時間比較多姿多釆又會/更易認識新朋友, 到再大d可能會更珍惜識於微時既朋友。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

大家未必明大家, 不過大家係朋友的話, 可以搵其他話題傾。

伯爵府

回覆:結左婚有埋小朋友就開始無朋友?

你一野跳佐去30歲養兒育女的mama層,

20-28係賺錢周游列國食喝玩樂最活力的一期。

子爵府

2018復活節勳章

引用:你一野跳佐去30歲養兒育女的mama層,20-28

原帖由 Debbie0331 於 15-05-07 發表

agree

琥珀宮

你同佢哋無共同話題

侯爵府

無法啦,你揀左呢條路,識番啲咁上下經歷嘅朋友囉

男爵府

乜咁side, 人生最黃金個階段你skip左

水晶宮

引用:我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早

原帖由 micky320 於 15-05-07 發表

我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀 ...
因為你比佢地跳左好多步,難怪冇共同話題。但其實耐唔耐聚下,都可以keep到架

珍珠宮

無辦法架啦,唔好話你廿頭,我26結27生都叫早

伯爵府

你太早結婚喇,做左阿媽睇法會好唔同,唔做阿媽果啲真係唔會明,當小朋友出左世你嘅生活轉變更大
當然事在人為,加油!

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我自己都係25歲生小朋友.. 都係朋友入面最早結婚生小朋友...
但係我最好既朋友無因為我結婚生小朋友而同我變得無咁CLOSE..
我地一樣都係好姊妹...
最多係GATHERING 同埋我小朋友一齊去
當然都有D 時間只係GIRL'S GATHERING

如果真係真心既朋友, 大家係會KEEP 到,, 唔會因為有小朋友後而無話題GA

大宅

做咗媽咪,你自然有新的媽媽朋友,別担心

子爵府

有得有失,得你40歲你小朋友已20歲

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Debbie0331 發表於 15-5-7 20:53

agree

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:micky320 的帖子

到你兒女大了,輪到佢地羨慕你脫離苦海

子爵府

大家歷程唔一樣。你跟只係早佢地一步結婚生仔。又唔會話變到冇朋友既。只係有左小朋友就會改變你生活。之後可能抽唔到身出去同朋友聚會。所以圈子就會愈來愈細喇。

大宅

畀面勳章

引用:我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早

原帖由 micky320 於 15-05-07 發表

我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀 ...
早生身體復元快精力又好,加上識教的話BB都精叻d, 細路一上中學即甩身,日後你見到你e+班朋友先生BB,佢地年紀大又要陀又生又要教,5肥爆都殘爆!果時你一定冇後悔當日的決定!現在,你呢班朋友可以耐5耐keep contact, 始終生活圈子不同共同的話題也不太多,這也是合理的。遲d你上育嬰班等,可以再識下準媽咪朋友,咪多番好多志同道合的朋友low, 生完BB大d落公園玩又識多好多朋友,BB返學後仲多呀!到時,我怕你話太多咋,傻妹!5好睇小自己啦~

REJOICE

首頁

尾頁

跳至