自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

有仔女真係好難維持朋友聯繫, 佢地D活動你都唔得閒去, 佢地就唔會再搵你
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

畀面勳章

引用:到你兒女大了,輪到佢地羨慕你脫離苦海

原帖由 nieualma 於 15-05-07 發表
到你兒女大了,輪到佢地羨慕你脫離苦海
絕對應同!

REJOICE

男爵府

回覆:結左婚有埋小朋友就開始無朋友?

我都係廿二歲生仔,我又唔後悔喎,我本身同啲fd都係一個月見一次,我覺得ok,感情仲keep得好好

另一個角度睇,我有個好愛既老公,好得意既仔,而身邊啲朋友都陸陸逐逐結婚有bb,大家有番共同話題,平時我會帶埋個仔一齊出去食飯,唔覺得有咩問題,有咩唔好

水晶宮

其實換過角度睇,你反而可以拓展朋友圈,例如可以識到一班新既媽媽朋友,傾下湊仔烹飪經;到小朋友大啲重投社會工作又可以識到新朋友新同事!

男爵府

熱血勳章

我19生b,但都有keep住同班朋友出嚟聚會哦!

男爵府

唔緊要喎,當你小朋友上幼稚園又一班媽咪,又有話題,幾好吖。

男爵府

我都係20歲就結婚生仔,但我同班朋友仲為係到!一有時間就會約出黎食飯,每一個朋友生日都會到近幾年,有幾個都結婚生仔,我地都會好開心一齊!
其實係d朋友點對呢件事既姐!

珍珠宮

好媽媽勳章

回想我廿歲頭剛剛大學畢業, 享受著人生最美好的時光. 我廿歲尾先結婚生仔, 但當年已是一班同學裡面最早的一個.

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:micky320 的帖子

羡慕啊,咁早結婚生小朋友。

男爵府

等BB出左世,樓主就會有另一班唔同既朋友,到小朋友讀完書出身,樓主都係四十頭,仲好後生可以鍾意做乜,就做乜。

你既同齡朋友既小朋友先得10歲8歲,你就會覺得好爽!

我都有朋友廿歲生小BB,現在佢大女已經大學畢業,我朋友就周圍旅行去玩……

子爵府

BK Milk勳章

我21歲生b,現在我仔已經15歲,當21歲時,我走去生仔,朋友就開心拍拖,當自己30歲左右,朋友才剛生b,話題又唔同了…………

琥珀宮

畀面勳章

儘量維繫啦,不過你同佢地會冇共同話題

子爵府

早生會keep得好好多!我friend21歲生完,無走樣反而仲靚咗。但我見其他人30+生bb,生完肥到完全走曬樣,成個人外型感覺變曬。

珍珠宮

引用:回想我廿歲頭剛剛大學畢業,+享受著人生最美

原帖由 jaycee_mami 於 15-05-07 發表
回想我廿歲頭剛剛大學畢業, 享受著人生最美好的時光. 我廿歲尾先結婚生仔, 但當年已是一班同學裡面最早的 ...
高學歷女性,正常都唔會20頭生BB。

男爵府

早甩身~ 幾好丫!

子爵府

回覆:micky320 的帖子

有小朋友好多時係咁

子爵府

我明白架 我21歲生第一個 今年24歲有兩個
搬得遠左係最大既因素 佢地隨時可以出黎食飯
我出黎又遠又要顧兩件 佢地煩既係工作同拍拖 而我係家庭同兩個豆丁 話題自然唔同
有時我地出黎我做聽個個 始終由細識到大
講下以前返學既笑野都好開心既

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早

原帖由 micky320 於 15-05-07 發表

我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀 ...
應該有d差不多同年媽媽做朋友

男爵府

引用:到你兒女大了,輪到佢地羨慕你脫離苦海

原帖由 nieualma 於 15-05-07 發表
到你兒女大了,輪到佢地羨慕你脫離苦海
雖然係咁講,但年輕時追尋夢想,無憂無慮去歷練世界,去創造事業,去成就將來的自己的確係要某一個年齡先做到,唔可能40歲先去做,根本衝勁腦力同體力,亦力有不遞!
40歲先去揾工,40歲先去讀書,同2x歲所得成果唔可能相同,40歲仲揾到志同道合朋友同你遊歷世界?sorry, 人地個個仲睇緊小朋友!

Gee!    發表於 15-5-8 14:34

男爵府

我都係廿幾歲生b,朋友堆中,我最早結婚生b,但我d朋友都好錫我女,每次見面都會就我,或者去我屋企,而家我女三歲幾喇,佢地開始有d結婚,有d生b,大家都好開心呀!

首頁

尾頁

跳至