自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 micky320 於 15-05-07 發表本

原帖由 ekoo 於 15-05-07 發表
早生身體復元快精力又好,加上識教的話BB都精叻d, 細路一上中學即甩身,日後你見到你e+班朋友先生BB,佢 ...
我都會係咁諗~。。。。
所以成日同自己講, 加油。。。。

男爵府

引用:早生會keep得好好多!我friend21歲生完,無

原帖由 maggie196 於 15-05-07 發表
早生會keep得好好多!我friend21歲生完,無走樣反而仲靚咗。但我見其他人30+生bb,生完肥到完全走曬樣,成 ...
你個21歲生的friend, 到左3x歲一樣會走樣,歲月呢樣野好公平,你13歲生or 31歳生,其實到左3x歲都一樣會走樣!

子爵府

引用:Quote:原帖由+maggie196+於+15-05-07+發表

原帖由 guardianangel 於 15-05-07 發表
你個21歲生的friend, 到左3x歲一樣會走樣,歲月呢樣野好公平,你13歲生or 31歳生,其實到左3x歲都一樣會走 ...
不過佢就真係好灑脫個種人,生完照樣周圍去旅行,放低bb俾佢媽咪湊,過佢嘅少女生活,但我估我以後生完都狠唔到心做到佢咁樣擺低個bb咩都唔理

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:結左婚有埋小朋友就開始無朋友?

我都係朋友中最早結婚、生bb果個(不是奉子)頭果幾年真係覺得喺朋友堆中格格不入(加上我係ftm),近幾年d朋友開始結婚、年bb,加上我又做返野,大家既話題又岩返,次次傾湊仔經都傾到唔願走,就算同未婚既朋友又可以同佢地傾工作上既野

男爵府

係你走遠佐,過多十年後佢地會好羨慕你。

男爵府

如果係真正既朋友就唔會有呢d隔膜!我身邊大部分朋友都未結婚未生小朋友,但我就生左兩個,不過我地都會keep住見,keep住傾心事。。有時要gathering咪佢地就我去我屋企囉 佢地冇所謂既!有時就我帶埋小朋友出去,互相就大家啦,感情都冇變!

侯爵府

我係朋友中最早做野,結婚生仔果個,但我朋友仍然維持到,真正既朋友,會體諒明白你難處,大家講真心,唔係講見幾多面,傾幾多計,有無咩話題,如果只係大家階段性唔同,而無左個朋友,亦係指大家緣盡,無咩需要可惜。。。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

階段唔同嘛

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仲早生~而家廿中,個女已經小三。
咁又無同fd無話題喎!佢地未有家庭緊係唔好成日講老公,仔女同屋企啦!呢d可以同其他人傾架嘛~你嘅煩惱佢地唔會明架啦!不過唔係你停留,係其他人慢慢行緊,你突然飛左去前面呀!

同d fd一齊嗰陣咪大家講下8卦(8婆) 野,同學近況,返工趣事,感情煩惱囉!不過我d fd都好鍾意見到我個女架,所以我有時都會帶埋佢去!

我早幾年其實都試過好唔開心架,d fd成日周圍去玩去旅行~有d fd 就成日買野~但我就又要湊女又要返工又無錢無時間⋯⋯當年我心底好羨慕佢地⋯⋯
不過去到而家差不多適婚年齡,有d fd又未有拖拍,有d就唔知幾時先結婚,有d就打算生仔~佢地就變左羨慕我有家庭,有老公錫,個女仲已經咁大個,半甩身。我一諗到佢地過多幾年先生,到時我個女都就中學畢業就覺得好爽

已刪除用户

別墅

我宜家同你一樣 不過我33week感覺有朋友等於無朋友 有煩惱想呻佢地又唔會明

伯爵府

BK Milk勳章

引用:我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早

原帖由 micky320 於 15-05-07 發表

我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀 ...
到遲d你bb出身,可以周遊列國果陣,佢地就煩緊d仔女嫁喇!大家揀既路唔同姐,咪唔好同佢地講湊仔經囉,湊仔經留返係bk同我地傾

大宅

成日聽身邊人講好多朋友結左婚少理或完全唔理朋友,直到仔女大晒先會搵返朋友
原來係因為大家唔明大家

別墅

引用:你一野跳佐去30歲養兒育女的mama層,20-28

原帖由 Debbie0331 於 15-05-07 發表
你一野跳佐去30歲養兒育女的mama層,

20-28係賺錢周游列國食喝玩樂最活力的一期。
一語中的

侯爵府

我都係20頭,e+ 37wk,又唔覺冇朋友,d朋友會好好奇有左bb有咩唔同,又成日搵我出去食飯,傾近況

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

micky320 發表於 15-5-7 20:38
我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀緊書或者岩岩出黎做野無耐,佢地既煩惱係搵咩工 ...
唔同階段做唔同既嘢, 既然你提早20頭做媽媽, 想必已經準備迎接人生另一階段吧?

你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

想當年我都係朋友圈中最早結婚生仔果個, 當時其他人都唔會明我既感受, 都只係食共玩,周遊列國, 都認為我太早結婚生仔, 但到近年朋友都開始生BB, 宜家就發覺我早生有早生好, 今時今日我都差唔多脫苦海, 仔仔小學, 比佢自由發揮, 而朋友佢地都只係啱啱生左B, 佢地就好羨慕我, 宜家我就可以我既食共玩, 仲成日可以同個仔一齊去食好多唔同既野...只係大家當初方向唔同

子爵府

micky320 發表於 15-5-7 20:38
我20頭,依家26week ,係朋友圈入面我最早結婚,其他都仲讀緊書或者岩岩出黎做野無耐,佢地既煩惱係搵咩工 ...
向好方面想, 我結婚生仔早過好多朋友, 集會最開心, 因為有好多人幫你照顧仔, 到而家我D小朋友開始大個, 朋友D小朋友先幼稚園, 話題永遠都有. 友誼唔會因為環境而變的.

男爵府

bik1229 發表於 15-5-7 21:56
高學歷女性,正常都唔會20頭生BB。
我就係唔正常既一個, 我大學畢業後3年就生左個BB了..24歲就做媽媽..

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 micky320 的帖子

真朋友永遠都會在身邊的

首頁

尾頁

跳至