自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我識2個同我同年月日生嘅朋友,我發覺條命大家都差唔多,大家都係早婚早生,大家同年結婚同年生仔
jm你地有無fd都係咁?

大宅

引用:我識2個同我同年月日生嘅朋友,我發覺條命

原帖由 hellomimii 於 15-05-11 發表
我識2個同我同年月日生嘅朋友,我發覺條命大家都差唔多,大家都係早婚早生,大家同年結婚同年生仔
...
我反而遇到個同我完全相反

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

引用:我識2個同我同年月日生嘅朋友,我發覺條命

原帖由 hellomimii 於 15-05-11 發表
...
有同年同月同日生既朋友 但性格命運完全吾一樣

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

同年同月同日出生應該仲有分別架, 批命會計埋時辰, 每個時辰都有兩條命格

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

大家根本係兩個人, 點可以有一樣既命運.

我個仔d 同一日出世既同學仔, 性格命運都唔同.

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:同年同月同日

有一個,大家相差一個時辰,仲同一間醫院出世

由細至大,大家興趣、經驗都唔同,,我結婚生囡,佢仍然單身多姿多彩

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我有2個朋友同年同月同日生,但條命完全唔同,一個結婚生仔,一個只同居唔結婚。

象牙宮

hellomimii 發表於 15-5-11 08:30
...

人是獨立个體.
同時人和人之間, 部分也會有相同的...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

我都想找和我同月同日生的男/女....

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

引用:我都想找和我同月同日生的男/女....

原帖由 333s 於 15-05-11 發表
我找到了... 佢就係我老公媽媽....
我同我奶奶係同年同月同日...
結婚果日我先知道

2von    發表於 15-7-17 19:31
foine    發表於 15-7-17 18:47
wynnehung    發表於 15-5-11 13:35

男爵府

畀面勳章

我都有兩個fd同年同月同日生日,不過大家都好吾同。

大宅

引用:Quote:原帖由 333s 於 15-05-11 發表我都想

原帖由 PPKS 於 15-05-11 發表
結婚果日我先知道
同年?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+333s+於+15-05-11+發表我都想

原帖由 PPKS 於 15-05-11 發表
結婚果日我先知道
同年?咁妳咪大過妳老公好多?

象牙宮

kkvicky 發表於 15-5-11 12:19
同年?咁妳咪大過妳老公好多?
佢.. 可能
typing error
同月同日..

理性討論交流者。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

333s 發表於 15-5-11 09:36
我都想, 以前讀書同年同月嘅同學就有, 未試過同日~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PPKS 發表於 15-5-11 12:09
結婚果日我先知道

奶奶同你同年

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 冬日勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:PPKS+發表於+15-5-11+12:09+我找到了

原帖由 彤彤希希 於 15-05-11 發表
奶奶同你同年
我見到都

男爵府

回覆 hellomimii 的帖子

仲要計埋父母和祖蔭,所以即使同年同月同日甚至同時生,命運亦沒可能一樣,性格似或者有機會。
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

子爵府

引用:同年同月同日出生應該仲有分別架,+批命會計

原帖由 stagea 於 15-05-11 發表
同年同月同日出生應該仲有分別架, 批命會計埋時辰, 每個時辰都有兩條命格
每個時辰有2條命格,因為分男女?

珍珠宮

唔同⋯人地做緊少奶奶,女讀大學⋯我做緊阿4,有排挨⋯

首頁

尾頁

跳至