婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:Kumi_choi 發表於 15-5-14 15:51 我

原帖由 大豬既老婆 於 15-05-15 發表
重點樓主話,距老公平均一個月先搵2萬唔系5-6萬
我真心唔明,老人家就唔可以要求距地省d洗,甘2個小朋友就 ...
謝謝你。我嘗試同老公講你個建議,希望成功啦…

伯爵府

小魔女bb 發表於 15-5-15 16:52
謝謝你。我嘗試同老公講你個建議,希望成功啦…
其實你同你老公講,個重點都唔好focus系覺得老爺打虎頭,無老公會鐘意聽到老婆投訴自己父母。個重點應該系

1. 之前老爺都話過要倒貼,可能始終男人買送會唔會被d街市佬呃之類,我地後生更加唔想老爺倒貼,所以不如我(樓主) 負責返買送,老爺自己拿住4000零用鐘意點洗都得
2. 其實大家都明白,賭真系唔系甘好,唔系話信唔過老爺,不過費事甘大誘惑啦,老爺享下清福咪好羅。

此外,如果你拿返個揸數權,你要proof到俾你老公睇,你系可以省到錢,甘就更加有說服力。唔系話老爺咩,但始終去街市買日用品呢d,格價呀點都系女人在行,大家省到錢,仲可以請下老爺出去飲茶,大家happy。

tabletable2015    發表於 15-5-16 00:09

大宅

引用:Quote:小魔女bb 發表於 15-5-15 16:52 謝謝

其實你同你老公講,個重點都唔好focus系覺得老爺打虎頭,無老公會鐘意聽到老婆投訴自己父母。個重點應該系
...
謝謝妳,你真係幫到我好多!我搵機會同佢講先

大宅

引用:我.......多事左, 唔好意思!

原帖由 bubblew326 於 15-05-15 發表
我.......多事左, 唔好意思!
唔緊要,係我表達得唔好姐

大宅

引用:Quote:原帖由+ymancwm+於+15-05-15+發表唔

原帖由 小魔女bb 於 15-05-15 發表
因為我62佢地興全部倒既,我試過煲咗煲湯諗住飲兩日,同啲送放雪櫃第二日食,但佢第二朝會倒哂我,佢話佢個 ...
你c6對食無要求?咁點會怕隔夜餸。

62藉口食新野姐,咁幾多錢都係白俾佢。

又食到咁咸,身體好易有病痛,到時又有另一筆開支。

咁搞法你不如叫佢出街食,一餐$50,又夠咸,一個月都係$1500-$2000,你自己煮俾自己食好過。

大宅

引用:Quote:小魔女bb+發表於+15-5-15+16:52+謝謝

...
賭,係戒到就好囉。出去賭但欠債咪又係死路一條。

正正常常見人賭就一定唔會俾佢揸數。

大宅

引用:其實做人老婆個老公話比幾多就算喇+多少人

原帖由 paopaofish831 於 15-05-15 發表
其實做人老婆個老公話比幾多就算喇 多少人人標準唔同 有人覺得吃喝玩樂 賭 或 出國旅行係基本生活 有人認為 ...
用得其所咁就真係無所謂。

壞習慣係要改,唔改係自私。唔係人地同佢相處唔到,係佢自己同人相處有問題姐。

大宅

引用:Quote:j947+發表於+15-5-14+04:31+仔女係你

但系樓主系FTM窩甘如果距老公比曬d錢老爺,甘都唔可以理呀?我覺得唔可以成日話,62養到仔甘大,所以收幾多 ...
衰少少講,唔係歧視。

住公屋識慳家係好正常,62要一萬,就真係此地無銀喇

大宅

引用:Quote:Kumi_choi+發表於+15-5-14+15:51+我

重點樓主話,距老公平均一個月先搵2萬唔系5-6萬
我真心唔明,老人家就唔可以要求距地省d洗,甘2個小朋友就 ...
搭得同一條船,就要慳,減62零用是必要。

$500一星期,都唔駛$3000咁多

大宅

引用:Quote:原帖由 小魔女bb 於 15-05-15 發表因

原帖由 ymancwm 於 15-05-16 發表
你c6對食無要求?咁點會怕隔夜餸。

62藉口食新野姐,咁幾多錢都係白俾佢。
講過好多次話唔好食咁咸,但佢都唔聽人講,轉頭又話呢度痛,果度唔舒服,都幾討厭架!!好似我大肚時,佢用牛肉抄菜,啲牛肉唔熟,好多血水,我老公話唔熟,佢就死口話食得,話牛肉唔使熟,仲發悔氣話:咁咪唔好食囉…總之我地一講啲野佢唔啱聽,就會發哂脾氣!但佢始終冇收入,佢驚啲仔唔比錢佢,佢好快又會扮返順從仔,只係轉頭係背口講壞話咁!係咪個個老咗都咁文塞架

大宅

引用:Quote:原帖由 大豬既老婆 於 15-05-15 發表

賭,係戒到就好囉。出去賭但欠債咪又係死路一條。

正正常常見人賭就一定唔會俾佢揸數。
唉…邊有可能戒到丫,自從揸咗數後,佢經常飲醉酒,賭到凌晨四點先返黎,甚至成晚都唔返黎添……又試過醉到要人抬佢返黎,或者返到黎打爛野,成家人因為佢醒哂,真係好無奈

公爵府

回覆:家用問題(純呻)

喂56歳好後生,佢以前傷邊度吾可以工作呀?搵份保安坐企行,吾使用好多力下化?洗碗都有50蚊個鐘啦。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+大豬既老婆+於+15-05-15+發表

衰少少講,唔係歧視。

住公屋識慳家係好正常,62要一萬,就真係此地無銀喇
所以我就係覺得,唔可以就甘話老豆養大我就無條件甘俾錢。搵就搵甘多,都要睇送食飯。

大宅

引用:Quote:原帖由+ymancwm+於+15-05-16+發表你c

原帖由 小魔女bb 於 15-05-16 發表
講過好多次話唔好食咁咸,但佢都唔聽人講,轉頭又話呢度痛,果度唔舒服,都幾討厭架!!好似我大肚時,佢用 ...
大肚,生牛都唔食得啦,有事邊個負責,無論如何又係你自己受返

大宅

引用:Quote:原帖由+ymancwm+於+15-05-16+發表賭

原帖由 小魔女bb 於 15-05-16 發表
唉…邊有可能戒到丫,自從揸咗數後,佢經常飲醉酒,賭到凌晨四點先返黎,甚至成晚都唔返黎添……又試過醉到 ...
即係錢又用黎賭同飲酒,你明要點做啦。狠心d

大宅

引用:喂56歳好後生,佢以前傷邊度吾可以工作呀?

原帖由 Bibibut 於 15-05-16 發表
喂56歳好後生,佢以前傷邊度吾可以工作呀?搵份保安坐企行,吾使用好多力下化?洗碗都有50蚊個鐘啦。

...
保安坐一日都萬幾啦,再唔係攞綜援

懶人幫得多只會再懶同埋要求會再多

大宅

引用:喂56歳好後生,佢以前傷邊度吾可以工作呀?

原帖由 Bibibut 於 15-05-16 發表

...
佢話佢拖個地都扯哂蝦果隻,所以等仔養。其實好多人都叫佢做啲兼職或者輕鬆既工,不過佢冇聽,咁就變咗我99逼住做保安囉

大宅

引用:Quote:原帖由 小魔女bb 於 15-05-16 發表講

大肚,生牛都唔食得啦,有事邊個負責,無論如何又係你自己受返
所以我有咗個仔之後就越黎越討厭佢……佢啲野真係可以播電影咁播,不過呢度唔講啦

大宅

引用:Quote:原帖由 ymancwm 於 15-05-16 發表衰

原帖由 大豬既老婆 於 15-05-16 發表
所以我就係覺得,唔可以就甘話老豆養大我就無條件甘俾錢。搵就搵甘多,都要睇送食飯。

...
正常既心態就係,不過我62成日同我老公講,佢當年輸咗幾百萬,唔想拖累佢地,就自殺,希望佢地拎到保險金生活……每次講到咁,我老公又……唉~

大宅

引用:Quote:原帖由 Bibibut 於 15-05-16 發表喂5

保安坐一日都萬幾啦,再唔係攞綜援
搵埋比佢都唔做呀~已經冇得救了!我地已經去到唔想同佢生活,甚至唔同佢講野,只係希望快啲搬

首頁

尾頁

跳至