在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 天水圍mama入嚟傾下喇~~~~~~

kgpooh2,

我諗住報德怡,貪佢近近地打風落雨接送都方便d, 而且聽講話師資都ok.
至於益智遊戲.....講開就真係失禮.....我曾經買過砌圖,學習字母, 數字, 生字的火車同佢一齊玩, 但佢都只係三分鐘熱度....你呢有沒有同佢玩d咩遊戲或平時同佢去邊度玩呢?
我個女係4月生日, 你個女係咪呢?

我就覺得如果幼稚園近西鐵站的話, 就屯門近d.

大宅

heiray 原來我同你都係咁耐先訓,
學校方面都未決定,
明天再傾過,我現在訓啦我要早上9:00起身,早抖

大宅

係呀,我個女4月生日
今天我在書局買咗款砌圖幾有用,它是用9個正方形組成動物圖案,侮個正方形四邊都有不同款,可以認數字,學數數量,小朋友大些可以玩埋過3關,一盒仔有幾款類型玩,都幾好.$38-
平時多數去?險樂園,出去婆婆處同(錶)哥,姐玩,其實我都怕悶親囡囡,所以我諗住比佢上多些playgroup學吓野,同多些小朋友玩,
kakwanc唔知你有無留意過激活感覺如何和意見呢 ?

大宅

Re: 天水圍mama入

我又係住天水圍架, 你地好嗎? 我個仔仔15個月大, hehe~

大宅

Re: 天水圍mama入

hello paiwai!!!
希希相薄 我叫大佬希,2002年8月14日出世

大宅

大家好~~我叫DOBE!!

heiray1 & kgpooh2:
我都係住俊宏軒既,我9月搬黎架~

大宅

hello dobe,你住係幾坐呀?

大宅

你個仔大個我個仔14日喎,一樣30傍,你覺唔覺抱佢好辛苦呀?抱佢出完街蕳值要休息幾日.

大宅

我住第十座呀~
係呀~抱亞B真係好辛苦架,嗚........

喂~講開呢間蘇記..我同佢買過一次"指天椒"之後,我話過唔會再幫襯佢呀,因為佢有3分1係爛架...... :-x

大宅

kgpooh2 寫道:

我住第10座,間學校在(豚)門不過我未揀定.

kgpooh2 :

我同你住同一座喎

大宅

ALL 媽咪:

不如我地集合一下我地住邊好唔好呀??
因為我無記性呀,一次過睇會好d麻:-P

Dobe: 俊宏軒 , 仔仔, 21個月大.

大宅

may:俊宏軒5坐,仔21個月大.

大宅

Dobe : 俊宏軒 10座 , 仔 21個月大.
may:俊宏軒5坐,仔21個月大.

大宅

dobe我想問下你同個仔戎咗尿片未呀?

大宅

未呀,試過介3日,不過佢完全唔肯比我同佢去"噓噓",
咁你呢?你同BB介緊未呀??

大宅

dode:戎咗1個月喇,戎咗3日到佢巳經自己可以叫屙尿,識叫屙使就戎咗第16日就識叫,都叫做ok喇!!!都幾開心,夜片就.....唉!仲未戎呀!巳家夜晚攪醒佢都喊到9彩咁,諗起就怕怕~~~~

大宅

好辛苦先入呢到留言
hello咁多位媽咪你好.
hi dobe你間bedroom係咪對住第8,9座

大宅

heiray1 :

真係"鄧"你開心,你都有d成績丫,而我就........... :-(
你可唔可以講一下你係點同仔仔介片
過程又係點
因為我仔仔....我頭一日幫佢著底褲仔,
每隔15分鐘就囉個鴨鴨出黎同佢噓,
我一走去拉開佢褲仔佢就縮開唔比我搞.
轉頭自己就企左係度賴左,
頭一, 二日無試過順利咁係鴨鴨度"噓噓"過 :-(
第三日:我老公話索性連褲仔都唔好同佢著,
今次連鴨鴨都唔用,每隔半小時至45分鐘就捉佢入廁所抱起佢黎噓噓,
佢係咁反抗係咁扭,咁我老公就強行抱到佢痾出為止,
結果三次都抱佢10至15分鐘先痾得出,
有幾次又係就咁賴左係地下~
你可唔可以比d意見我應該點樣同佢介片係最好呀??請指教

大宅

kgpooh2 寫道:
好辛苦先入呢到留言
hello咁多位媽咪你好.
hi dobe你間bedroom係咪對住第8,9座

kgpooh2:

係呀~哈哈!你又係呀??

大宅

dobe:我同個仔戎片前會同佢講唔用片片屙尿好唔好,有個心理準備,頭一,二日,每隔15分鐘就問佢屙唔屙尿,如果賴左就話俾佢知,下次再賴就打,麻煩d就屙屎,你要留意佢多d,因為佢屙屎臉部表情會唔同,要睇緊d.如果唔係就大件事!!頭一,二日同佢著一條褲仔,驚趕唔切除褲.如果再唔得就係你老 公去屙尿嘅時候俾佢入睇下,跟住話佢聽呢d就係屙尿尿,(唔好笑呀,真係得)因為有一 次我老公坐係屎塔到屙屎,之後佢屙屎就要坐係屎塔到.而家d小朋友學得快.(我個仔屙屎方法就係咁,唔知用係你個仔到得唔得,可以一用)

首頁

尾頁

跳至