婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

各位有無試過有鬼剃頭而又好得返既病例....我而家好唔開心呀

男爵府

引用:各位有無試過有鬼剃頭而又好得返既病例....

原帖由 babyeasy 於 15-05-15 發表
各位有無試過有鬼剃頭而又好得返既病例....我而家好唔開心呀
有,我簡中都有,唔駛理佢,但要保持心境開朗唔好有壓力,做運動就會快長番,一般3至6個月先全長,唔駛擔心,小事黎

別墅

回覆:老婦仁 的帖子

我而家見到個面積都有一隻手指公第一節咁大,摸落去好光滑....真係好擔心佢越黎越大達。

男爵府

引用:我而家見到個面積都有一隻手指公第一節咁大

原帖由 babyeasy 於 15-05-15 發表
我而家見到個面積都有一隻手指公第一節咁大,摸落去好光滑....真係好擔心佢越黎越大達。

...
越擔心越大,越多,建議你先放鬆,如果頭髮遮到,就忘記佢咁會好d,再唔係擔心就去睇醫生,佢會比類固醇揸,係幫助加速頭快d生番,嚴重既會在果個位打類固醇,我就唔睇,由佢自然生番,次次都生番哂出黎,不過如果又唔識放鬆自己有機會翻發

伯爵府

我十幾年前試過, 壓力大會有影響, 放鬆D.
當時冇睇醫生冇食藥, 過左幾個月就冇事了.

琥珀宮

回覆:babyeasy 的帖子

壓力問題

大宅

回覆:babyeasy 的帖子

用橙皮摔,要日日摔,用橙色嗰邊,幾星期就會好返。

子爵府

中學試過,要六個月先生返長頭髮。
想快就睇中醫。

伯爵府

我中學試過一次壹蚊咁,但睇醫生一個月就好返。
跟住大學初期又有一次五蚊咁大,半年度好返。
最後一劑最嚴重,工作+家庭出現問題,令我脫掉1/4頭皮,差不多年半至開始慢慢出返頭髮,但都係仲有一蚊咁大既位置一直無頭髮。。。後來再2,3年至慢慢縮小。今年終於都完全好返。

注~西藥,中醫都睇左。西藥食左幾個月藥,中醫就試過梅花針和食中藥。。。

首頁

尾頁

跳至