自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

熱血勳章

回覆 786 的帖子

有一個台灣電視節目叫做"風水! 有關係", 講家居風水, 深入淺出, 很易明. 最少不用怕被騙.

大宅

回覆:廟街神算何X軒(天成) raymond

等天收

珍惜!

大宅

仲有,老先生其實唔識睇相!掌! 或八字!

最多只識替你揾個八字的字出來!!!!

其實小女子的婆婆係廟宇主寺,細細個已經跟有料的師傅大~~~

但係個廟街何榮軒........他竟然睇相中完全唔係提及你八字強弱/喜神呢D咁基本的東西.........而且最多係話下你的眼,並且講下你有小人,要淋觀音聖水380.........
心想: 聖咩水都唔係你呢個啊伯淋的啦~ 當自已神仙咩~
我估係他退休無野做,所以出來騙人~~~騙得一個係一個~~
真正有料廟街睇相係會你睇完相再給錢,而唔會先給錢再睇相,點知他準唔準呀~~~
騙人騙到金都大廈五樓有間鋪,他都自係勁~~~
仲有,最後SALE紫微時,他竟然把客人的薄全部拎給我睇,上面係一張張百紙的九宮格,有客人的名,聯絡方法,歲數及紫微命盤,開始講呢個客點,果個客點......狂叫我要睇紫微給多千幾二千他~~~
他都唔知有無病~~~~
心想:你到底有無道德的? 客人的私隱全都拎給陌生人睇?
其實我花咁多錢,跟本就係他係度SALE野........

伯爵府

+3金熱血

引用:仲有,老先生其實唔識睇相!掌! 或八字!最多

原帖由 tinlingyuetka 於 15-05-17 發表
仲有,老先生其實唔識睇相!掌! 或八字!

最多只識替你揾個八字的字出來!!!!
你自己識睇,仲自動獻身?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆:廟街神算何X軒(天成) raymond

當做善事

大宅

回覆 786 的帖子

NONO,係係廟度大(已列入咩遺產的啦)~ 但係我唔識睇~~~ 只會皮毛~~~ 經常想試下邊個師傅靈~~~咁有好多都有八字紫微知識的廟街師傅我都睇過~~~ 基本上他只要有常識或依書直說,我都覺得OK的~~ 有D似你會整野食但想試下邊個食店好味咁~~~ 但係竟然遇着個連八字強弱都唔識睇的伯伯........ 我真覺得....... 因為睇相有好多流派,經常想知邊D流派會點點點....... 但最基本香港係八字即子平,紫微斗數即宋朝果個..... 有料的其實會綜合你的面相,掌,骨,皮,八字,一望就知度你的氣息....... 好多年前些僧人來我啊婆的麻度住,他係孤兒,由抱入廟開始就食素大的,果時他真係一睇個人,就見到度氣,果時仲細,廟宇可以住好多人的,記得他同我講過: 呢幾日千萬唔好近XX,他黑氣太利害,你仲細,身弱,唔想你被吸去。我會通知他家人。 點知過幾日,XX死左....... 仲要係暴弊果隻。。。。XX咩之前,個僧人都同他講過叫他揾家人來一齊食個飯等等........ 果時太細,係好記得呢件事........之後就不斷想揾差唔多的人出現.......個僧人叫咩姓咩我咩都唔知....... 廟宇年中接咁多僧人入來住,鬼記得他係邊個...........

首頁

尾頁

跳至