懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:qqheung 發表於 15-5-18 22:41 其實

原帖由 ronnieluk 於 15-05-18 發表
唔喺好清楚。我嘅朋友仲話是穩佢99相熟嘅醫生睇0架,都睇走眼。
我醫生同姑娘2個都同我講估係女...因為有2條線...我都係度擔心緊點解唔係3條線...唔見左條線驚驚地

大宅

回覆:已有兩個女,剛驗到再陀女

我有大囡,今胎醫生都話應該係囡,屋企人同c6都恨囝好驚佢地失望:(
仲要我次次產檢都問我照到未……99仲成日話我個肚唔似第1胎又大又圓,實係囝,唉,我好大壓力,而家都未敢同任何人講…

無需有萬次只需一次愛 未懼流眼淚

公爵府

回覆:baby223238284 的帖子

都好明白你嘅心情,不過仔女唔係我地可以決定嘅,直接同屋企人講囉,反正始終要面對

公爵府

回覆:薯佬太太 的帖子

其實咁樣,真係好大壓力,邊個都想有仔有女,但係好多都求唔到嘅,該面對就面對

別墅

我第一胎,剛照咗係仔,我都喊咗5次,我同老公都鍾意女

伯爵府

BK Milk勳章

我而家陀緊女,再生都想係女

子爵府

回覆:珍妮鳳 的帖子

我2個仔

男爵府

引用:我有大囡,今胎醫生都話應該係囡,屋企人同

原帖由 薯佬太太 於 15-05-18 發表
我有大囡,今胎醫生都話應該係囡,屋企人同c6都恨囝好驚佢地失望:(
仲要我次次產檢都問我照到未……99仲成 ...
我都係咁上下,不過係媽成日講今胎一定係仔。。點知照到女我即時同哂所有人講,冇人唔開心架!生女好吖🎀🎀🎀🎀

子爵府

回覆:薯佬太太 的帖子

潮州人?

大宅

引用:潮州人? +

原帖由 朱古力小b 於 15-05-19 發表
潮州人?
我6299夠潮洲人,可能我第1胎係囝,今胎個個想我生囡,自己又想生囡,但都應該係囝囝!

子爵府

回覆:Janeylam 的帖子

我的朋友6299是潮州人,超級想我朋友生仔,暫時得一個女,常俾壓力

大宅

唔洗喊,睇下牙bob3個小公主幾幸福
我媽都生3個女,所以我更覺得生女係冇問題的,我而家都舵緊第2個女喇

大宅

生女好命

大宅

已有個女,希望第二胎也是,不過呢D強求也強求吾到,順其自然。。如想生仔同剛post左話生女仔方法ok的那人討教下,反正你還可以繼續生

別墅

唔會再生了,今次都是意外,嘅然係天父所賜,我們要好好接受,但都要有心理準備會聽到好多唔想聽到嘅說話。

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

三位千金都唔錯呀,我亞媽就系,生咗三個囡,依家佢同老豆兩個成日都好開心,囡囡有亞媽心。

別墅

希望佢地大個真係會痴家多d啦!

大宅

朱古力小b 發表於 15-5-19 01:12
潮州人?
唔係啊,不過得c6一粒仔...
結婚前c6已經話應該要生個仔,雖然每次6299無講到出口,但你自己感覺到的
而家個肚愈來愈大,下個月都照結構,睇黎都唔瞞得幾耐...

大宅

bee430430 發表於 15-5-19 01:11
我都係咁上下,不過係媽成日講今胎一定係仔。。點知照到女我即時同哂所有人講,冇人唔開心架!生女好吖 ...
其實我自己都明白,亦無得強求,老套講句有得生已經好好(我得25歲,只係我唔想太遲生)同埋c6可能有經濟壓力..應該唔會生第3個..
剛照到係有d唔開心,不過慢慢平伏已好好多,只係未敢同任何人講吧了,好怕有難聽說話

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

好多時唔開心都係因為外人說話同眼光,尤其是6299果邊
我好彩6299無錢無樓無地分,小左一份壓力,最緊要係我肯生已經好俾面啦,如果啲親戚敢講野,我會講啦: 你地個姓無錢無樓無地分,生咩關你事。
唔好認低,唔係以後會俾人欺負,我叔婆就係咁啦,成日做阿4,要佢6299死左先好啲炸。
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

首頁

尾頁

跳至