跳至

首頁

尾頁

複式洋房

媽媽香港人,爸爸馬來西亞人,bb係香港出世,住香港,黎緊7月會返馬來西亞一個禮拜,已拿左馬來西亞護照,想問下如果返黎香港的時候,入境用馬來西亞護照得嗎?定一定要用返特區護照加bb身份證?

大宅

我會用返香港護照加身分證,因為bb係香港出世即係香港人~

伯爵府

引用:媽媽香港人,爸爸馬來西亞人,bb係香港出世

原帖由 kogqco 於 15-05-21 發表
媽媽香港人,爸爸馬來西亞人,bb係香港出世,住香港,黎緊7月會返馬來西亞一個禮拜,已拿左馬來西亞護照, ...
1我都有喱個煩惱,我冇幫BB申請特區護照。
我都唔知點算好。

複式洋房

引用:媽媽香港人,爸爸馬來西亞人,bb係香港出世

原帖由 kogqco 於 15-05-21 發表
媽媽香港人,爸爸馬來西亞人,bb係香港出世,住香港,黎緊7月會返馬來西亞一個禮拜,已拿左馬來西亞護照, ...
跟你case 1 樣,用馬來西亞護照only, no申請特區,我們可做朋友嗎?

複式洋房

heishan 發表於 15-7-4 17:58
跟你case 1 樣,用馬來西亞護照only, no申請特區,我們可做朋友嗎?
我已經申請埋特區護照方便bb返香港時入境,好呀,你pm我:)

大宅

我也想知道。我想帶bb回馬來西亞一段時間。請問可以回去馬來西亞逗留多久?在香港申請馬來西亞護照需要多久時間?bb身份證如何申請?一定要用到bb身份證才可以回馬來西亞?

大宅

回覆 kogqco 的帖子

hello,可以做個朋友嗎?我也是幫女兒申請馬來西亞護照,請問還需要申請香港身份證嗎?或其他文件嗎?

別墅

引用:回覆+kogqco+的帖子hello,可以做個朋友嗎?

原帖由 sweety123 於 15-10-19 發表
回覆 kogqco 的帖子

hello,可以做個朋友嗎?我也是幫女兒申請馬來西亞護照,請問還需要申請香港身份證嗎? ...
我囝囝在馬來西亞出世,媽媽是香港人,我先攞馬來西亞護照,再回港申請特區和身份證,之後再申請回鄉証

首頁

尾頁

跳至