網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

訂左張床邊床,1.5尺×6尺加樓梯,400人仔。
用返平時間集運,亞風計34kg實重加超長費150,320人仔運費。已經無計首重同住宅費,因為都集埋其他野。
運費幾乎等如張床,如用京廣更貴。

今次我自己笨無事前問清楚幾重。

見大家時不時都會買大件野,可指教下我下次應點買嗎?

輸入搜索內容

琥珀宮

回覆:anna_my_baby 的帖子

1.5尺?有冇打錯字?咁大件運費一定好貴,我問過幾間都話唔送上樓,最後係香港買

珍珠宮

引用:1.5尺?有冇打錯字?咁大件運費一定好貴,

原帖由 mandy952 於 15-05-26 發表
1.5尺?有冇打錯字?咁大件運費一定好貴,我問過幾間都話唔送上樓,最後係香港買

...
係1.5尺無打錯,因為係用黎加闊本身張床

輸入搜索內容

大宅

引用:訂左張床邊床,1.5尺×6尺加樓梯,400人仔

原帖由 anna_my_baby 於 15-05-26 發表
用返平時間集運,亞風計34kg實重加超長費150,320人仔運費。已 ...
咁人貨價加運費加埋你覺可以便唔算笨啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 anna_my_baby 於 15-05-26 發

原帖由 longmother 於 15-05-26 發表
咁人貨價加運費加埋你覺可以便唔算笨啦
其實無喺h香港報過價,因為諗住點都會平過香港造。
今次無仇報架喇,想睇下下次應該點做?搵過間專運大件野嘅物流?

輸入搜索內容

象牙宮

回覆:訂左張床運費好金

床喎,咁大件咁重梗係唔平運費啦!不過香港買單位床都千幾,所以值唔值好睇個人!重貨亞風叫平架喇

伯爵府

回覆:訂左張床運費好金

我都係潛建張床比bb瞓,做左張床,运費連埋其他野4百幾人仔,我張床先都係同張床價錢差不多,不過我係香港傢私店問過价,做返一樣要三千幾,所以我最後都淘左,張床80kg, 我仲另外定左膠柜筒放床底,連埋共二十三單野黎,共110kg
送上門大約加100比司機

子爵府

@@@

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

其實, 買親重/大件/邊長超長嘅嘢都要事先問清楚重量同包裝後呎吋. 超長要收附加費, 呢樣我都中過招, 咪當交學費囉.

我之前淘全屋大件傢俬叫賣家直接發物流落香港, 再加錢叫香港自提點送貨上門. 因為我批貨勁重, 要用中型貨車先車得晒, 物流比集運平.

象牙宮

anna_my_baby 發表於 15-5-26 17:09
用返平時間集運,亞風計34kg實重加超長費150,320人仔運費。已 ...

你自己都知一"今次我自己笨無事前問清楚幾重"。
所以....
1.事前問清楚幾重。
2. 另找方法購運費不高,
3. 找同类的物品. 眼放大, 遠D. 床材料並非只有單一木料.

一般性而言, 運費占物品30%, 如果多了, 改用其它, 省成本的物品.

改變自己視野.. 找代替物. 才是最高境界.

add oil.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至