自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:我屋企親人搵紅碪搞全包二萬幾,不過實際最

原帖由 Onepointpoint 於 15-05-26 發表
我屋企親人搵紅碪搞
全包二萬幾,不過實際最後幾多唔知,因唔係我被
全包2萬幾咁平 ? 我上2星期搞掂完長輩d身後事, 我地有守夜 , 埋單 7 皮幾 , 可能我地多儀式

大宅

小肥肥七號 發表於 15-5-26 22:59
全包2萬幾咁平 ? 我上2星期搞掂完長輩d身後事, 我地有守夜 , 埋單 7 皮幾 , 可能我地多儀式

...

嘩,你地book 大場,請好師傅同多紙扎品吧。我地只book細堂,只請幾個尼姑訟經
但最後加加埋埋都可能三萬以上埋單

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 天佑我們 於 15-05-26 發表祝

原帖由 zaza0829 於 15-05-26 發表
收到,過左幾日,心情開始慢慢平復,我擔心的是媽媽
祝福你們一切安好

伯母都要少少時間適應,比D時間大家沉澱下情緒,再重新出發,伯母仲有你,大家都係對方好好活下去既動力,加油JM送上無限祝福

大宅

回覆:求助!爸爸身後事問題

我爸爸上年過身,我老公上網睇哂資料之後去萬國攪,情況同樓主你差不多,基本上package已包哂所有野,我地自己再摺多d金銀帶去萬國燒甘。

男爵府

熱血勳章

引用:我爸爸上年過身,我老公上網睇哂資料之後去

原帖由 cl919 於 15-05-26 發表
我爸爸上年過身,我老公上網睇哂資料之後去萬國攪,情況同樓主你差不多,基本上package已包哂所有野,我地 ...
嗯,即係應該齊?

大宅

引用:Quote:原帖由+cl919+於+15-05-26+發表我爸

嗯,即係應該齊?
齊呀,有問題可以打返去萬國問。我爸爸是火化,火化要自己book。骨灰位我媽媽買在私人位,成個過程都算smooth

珍珠宮

引用:我屋企親人搵紅碪搞全包二萬幾,不過實際最

原帖由 Onepointpoint 於 15-05-26 發表
我屋企親人搵紅碪搞
全包二萬幾,不過實際最後幾多唔知,因唔係我被
咁平? 有冇南嘸師父/師姑唸經?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 cici1800 於 15-05-26 發表回

因為而家尚在訂爐階段,等爐的日子確實,就會通知親友。我訂的 package 是有包旅遊巴上山的

...
佢地冇幫你訂爐? 要自己攪?

裝骨灰個\"中\"包唔包呀? 祭帳,花圈(一定要有個放係靈位前,即係孝女xx泣叩) 有冇包? 如冇,要自己訂番個。

珍珠宮

要節哀! 明白呢個係人生過程,uncle 都唔想見到你們太傷心,佢走得唔安樂。

伯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 zaza0829 的帖子

你打番去萬國,佢會俾個傅電話你,可以打電話去問

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+zaza0829+於+15-05-26+發表因

原帖由 大姑娘 於 15-05-27 發表
佢地冇幫你訂爐? 要自己攪?

裝骨灰個"中"包唔包呀? 祭帳,花圈(一定要有個放係靈位前,即係孝女xx泣叩) ...
萬國幫手訂爐,花圈嗰啲要自己訂

仲有咩我要注意?

男爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+zaza0829+於+15-05-26+發表收

原帖由 天佑我們 於 15-05-26 發表
祝福你們一切安好

伯母都要少少時間適應,比D時間大家沉澱下情緒,再重新出發,伯母仲有你 ...
知道

男爵府

熱血勳章

引用:回覆+zaza0829+的帖子你打番去萬國,佢會俾

原帖由 edunpx 於 15-05-27 發表

你打番去萬國,佢會俾個師傅電話你,可以打電話去問
今日打左電話,個職員幫手計左回魂日子,總算安心啲

伯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

上年我媽媽身後事都係在東華搞,你有唔明可以打電話問佢哋,因為第一次搞真係唔識,保重

伯爵府

我亞公幾個月係萬國出殯,你去嗰度問下,佢哋有份清單比你✓(bK幾大个堂、要否打齋、多少套孝衣。。。),逐樣計錢,大約洗咗$l5K

珍珠宮

2024年龍年勳章

agent會幫你申請靈灰位,中間等上位可能都要幾年,可以幫你免費擺先人的骨灰在鋪頭,完成埋上位先叫搞掂

大宅

回覆:zaza0829 的帖子

有冇話比您知回魂時辰同您地要準備d咩,同您地要回避

珍珠宮

引用:我直接喺萬國訂,我唔知佢地識唔識呢樣

我直接喺萬國訂,我唔知佢地識唔識呢樣
直接訂,様様計$,分分鐘貴過一條龍的 agent

男爵府

熱血勳章

引用:agent會幫你申請靈灰位,中間等上位可能都

原帖由 bobomia 於 15-05-27 發表
agent會幫你申請靈灰位,中間等上位可能都要幾年,可以幫你免費擺先人的骨灰在鋪頭,完成埋上位先叫搞掂

...
係呀,因為我地打算排政府,等位期間可以存住喺萬國嘅石廠度,一年租都唔貴

男爵府

熱血勳章

引用:有冇話比您知回魂時辰同您地要準備d咩,同

原帖由 wwwinnn 於 15-05-27 發表
有冇話比您知回魂時辰同您地要準備d咩,同您地要回避
有呀,講左時辰同有咩要準備,迴避係咪即係爸爸回魂時間要避入房唔好出廳?

首頁

尾頁

跳至