樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

7/5入了表格和交了所需文件給中銀, 到今天還未批? 請問大家有冇經驗要多久呢?

大宅

回覆:ppgirl 的帖子

中銀好嚴,又要税單,我也是5月頭,最後放棄了

大宅

回覆:請問近期中銀批按揭要幾耐

等到發瘋都未有結果!

男爵府

回覆:請問近期中銀批按揭要幾耐?

中銀要比好多文件,又要出公司信證明月薪多少、花紅多少...同期渣打一早已經批咗,最後都系同渣打簽費事煩,反正offer差不多!

大宅

回覆:Daeng 的帖子

糸,浪費時間!

大宅

唔係喎。我交齊稅單,糧單,銀行月結單,2星期就批左,而家只係等hkmc批埋就搞掂。

子爵府

中銀超慢,其他銀行批哂,我accept 埋offer,佢都仲未批

子爵府

真係好慢!起碼半個月,我簽晒offer ,佢先批到。

大宅

引用:7/5入了表格和交了所需文件給中銀,+到今天

原帖由 ppgirl 於 15-05-26 發表
7/5入了表格和交了所需文件給中銀, 到今天還未批? 請問大家有冇經驗要多久呢?

...
我都係,第一間搵中銀,隔幾日搵埋獅子同恆生,等左一個星期之後決定搵埋渣打,點知2個星期後中銀重打黎要補文件(証明花紅既信),但渣打一星期巳批了,所以費是煩,簽了。簽完之後獅子同恆生都批埋,雖然extra cash rebate 獅子同恆生有成0.5-0.6%, 而渣打得0.4%,但渣打有高息ac , 所以無後悔要渣打

男爵府

MC嗰邊等了幾耐先有feedback?

伯爵府

我上次交齊文件比中銀, 5個工作天批左啦, 等多2日有OFFER LETTER喎, 反而渣打我上次批成三星期, 真係要睇個BANKER點搞架, 或者你追緊D個BANKER呀

大宅

經絡話間間銀行都大塞車, 個個都趕尾班車! 希望今個星期批到啦!

男爵府

回覆 ppgirl 的帖子

花x同獅子自己都批了2個多星期,希望mc唔好批咁耐

男爵府

引用:Quote:原帖由+ppgirl+於+15-05-26+發表7/5

原帖由 kayleyleung23 於 15-05-27 發表
我都係,第一間搵中銀,隔幾日搵埋獅子同恆生,等左一個星期之後決定搵埋渣打,點知2個星期後中銀重打黎要 ...
同我個case一樣!

大宅

引用:我上次交齊文件比中銀,+5個工作天批左啦,+

原帖由 dmwjw 於 15-05-27 發表
我上次交齊文件比中銀, 5個工作天批左啦, 等多2日有OFFER LETTER喎, 反而渣打我上次批成三星期, 真係要睇個 ...
我交表時中銀話大約2weeks ....之後未得,職員話公司改左政策,要長D時間。所以你話上次應該吾係今年
至於渣打,如果你係出糧戶口添,超快,星期四下午email 申請表,跟住星期三已有offer letter

伯爵府

回覆:kayleyleung23 的帖子

我一月九號入表,渣打無戶口

水晶宮

引用:經絡話間間銀行都大塞車,+個個都趕尾班車!+

原帖由 ppgirl 於 15-05-27 發表
經絡話間間銀行都大塞車, 個個都趕尾班車! 希望今個星期批到啦!
請問咩尾班車呀?

大宅

今年4月頭申請中銀,citi同渣打,中銀最快(一個星期有offer), 其次citi(一個幾星期),反而渣打要三個星期

男爵府

環保接龍勳章

2-3 星期。
中銀rebate 最高,有1.7% 同 mortgage link

大宅

引用:2-3 星期。中銀rebate 最高,有1.7� mor

原帖由 piglet713 於 15-05-27 發表
2-3 星期。
中銀rebate 最高,有1.7% 同 mortgage link
請問幾時批的?

首頁

尾頁

跳至